Elindította idei évadát a Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Dátum: 2023. május 24., szerda, 9:46

Elindította idei évadát kedden a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, amely mintegy 100 programmal, köztük világhírű és hazai művészekkel, opera-, balett-, operett- és musicalbemutatókkal, valamint koncertekkel várja az érdeklődőket - tájékoztatta a teátrum az MTI-t a kedden.

A csaknem négyhónapos szezon májusi műsorában szerepel georgiai Sukhishvili Nemzeti Táncegyüttes fellépése - olvasható a tájékoztatóban.

A Jurassic Park első részét óriásvásznon fogják vetíteni, John Williams ikonikus filmzenéjével, a MÁV Szimfonikus Zenekar élő előadásában, Farkas Róbert vezényletével.

Júniusban, az évad klasszikus zenei nyitókoncertjére érkezik a Margitszigetre a nemzetközi hírű hegedűművész, Daniel Lozakovich. Az est karmestere Káli Gábor lesz. Az előadás nyitásaként Caramel a Magyar Állami Operaház 150 főből álló Gyermekkarával adja elő Budapestről írt, 1873 című szerzeményét.

A színház Operagáláján Pretty Yende dél-afrikai operaénekesnő és Nadine Sierra amerikai szoprán lép színpadra. A Golden Age Operagála repertoárján Verdi, Bellini, Rossini ismert dallamai mellett népszerű dalok is hallhatók lesznek. Az előadáson a Magyar Állami Operaház Zenekara működik közre.

A Verdi Attila című operabemutatója, Kentaur, Dobó Kata és Madarász János "Madár" által készített filmes környezetben kelti életre a hun király történetét John Relyea kanadai basszus-bariton közreműködésével, Aczél András rendezésében.

Petőfi bicentáriuma alkalmából a Magyar Nemzeti Táncegyüttes a Szabadság, szerelem! című tánc-szín-játékot adja elő, Herczegh Péter közreműködésével.

Szerepel az idei évadban Báthory Erzsébet című operamusical, valamint Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából ünnepi koncertet és kiállítást szerveznek. A 28. Duna Karnevál Gálán külföldi tánc és zenei együttesek lépnek el.

A Margitszigeti Színház ad otthont a 10. Színházi Olimpia záróeseményének, amelyen Bartók A Csodálatos Mandarin és Ravel Bolero című szerzeményeire készült műveket adnak elő az InterEUropa Balett táncosai. Az előadásban zongorán közreműködik Bogányi Gergely és Boros Mihály, valamint Binder Károly és Varga Gábor.

Látható lesz A Luxemburg grófja, Szente Vajk rendezésében, Prokofjev Rómeó és Júlia balettje a szlovén Maribori Balett előadásában Valentina Turcu rendezésében.

Koncertet ad a Chico & the Gypsies, Zséda, Budapest bár, Pápai Joci, Geszti Péter, Fenyő Miklós, Caramel és a 100 Tagú Cigányzenekar.

Szeptemberben Az ÉG tartja a FÖLDET című musical mellett új szereposztásban lesz látható Tolcsvay László, Müller Péter és Müller Péter Sziámi Mária evangéliuma című rockoperája - áll a közleményben.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„ A tudatlanságnak csak egy takarója van: a nyelv; minek azt mozgatni?"
Mikszáth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ