Fesztivállal zárja júniusban az évadot a dunaújvárosi Bartók Színház
Dátum: 2023. május 25., csütörtök, 11:51

Egyhetes fesztivállal zárja az évadot a dunaújvárosi Bartók Színház; a június 4. és 11. között megvalósuló MIKRO Fesztiválon kamara- és stúdióelőadásokat láthat a közönség.

A színház a tavalyi siker után az idén másodszorra rendezi meg a MIKRO Fesztivált, amelynek programján 12 produkció, továbbá gyerekelőadások is helyet kaptak - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint kiemelik, a 94 esztendős Csernus Mariann dunaújvárosi fellépésével búcsúzik a színpadtól több mint 70 év után.

A meghívott produkciók fellépői között van Balsai Móni, Csernus Mariann, Göttinger Pál, Gyabronka József, Hegedűs D. Géza, Kálid Artúr, Keresztes Tamás, Király Dániel, Medveczky Balázs, Nagy-Kálózy Eszter, Pokorny Lia, Schneider Zoltán és Szűcs Nelli.

A közleményben Őze Áront, a színház igazgatóját idézik, aki úgy fogalmazott: a színházi élet ezekben a napokban Dunaújvárosról fog szólni. Az idén is sokszínű programmal várják a közönséget, a kamarajellegű előadások pedig még közelebb hozzák a nézőkhöz a színészt.

Mint kiemelte, különösen megtisztelő a Bartók Színház számára, hogy a 94 éves Csernus Mariann - aki 1949 óta áll színpadon - elfogadta a meghívásukat, és elhozza Károli-biblia nyomán született előadását.

Arról szólva, hogy a Kossuth-díjas művésznő dunaújvárosi fellépésével búcsúzik a színpadtól, úgy fogalmazott: színháztörténeti pillanat ez, s csak hálásak lehetnek azért, hogy mindennek a Bartók lesz a helyszíne.

Csadi Zoltán művészeti igazgató, a fesztivál programvezetője elmondta: a Bartók színpadain sűrített formában szeretnék megmutatni a város és a régió közönségének - az ország különböző színházaiból - az általunk kiemelkedőnek tartott "mikro" produkciókat monodrámákat, stúdióelőadásokat.

"A Bibliából, Dante emberiségkölteményének fejezeteiből, Gogol klasszikusából, az Egy őrült naplójából, vagy Márai Sándor 2013-ig kiadatlanul kallódott, Hallgatni akartam című kötetéből, Weöres Sándor, vagy éppen Fedák Sári életének meghatározó pillanataiból inspirálódó előadások is bizonyítják, hogy a színházban nincs lehetetlen" - fogalmazott.

A fesztivál Trokán Nóra fotókiállításával nyílik június 4-én 17 órakor a Bartók Színház Aula Galériájában. A művész színészkollégáiról készített felvételei a színpadra lépés előtti utolsó másodpercek izgalommal, feszültséggel teli pillanatait ragadják meg.

A Bartók Színház meghívására 12 produkció érkezik Dunaújvárosba. Látható lesz az Egy őrült naplója, a Hallgatni akartam, az Élet-ritmusra, a Keresztül-kasul, a Shirley Valentine, a Telefondoktor, a Szénakutyák, a Vizsolyi Biblia 2.0., a Behavazva című előadás. Továbbá a Dante: Pokol, a Johannes Doktor Faust... és a Fedák Sári című produkciót is bemutatják. A gyerekek a fesztivál idején a MárkusZínház előadásait nézhetik meg délelőttönként.

További információ a fesztiválról a színház honlapján érhető el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
Aforizmák
„ Nem szívesen kötelezem el magam a Mennyország vagy a Pokol mellett, mert itt is, ott is vannak barátaim."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ