Fesztivállal zárja júniusban az évadot a dunaújvárosi Bartók Színház
Dátum: 2023. május 25., csütörtök, 11:51

Egyhetes fesztivállal zárja az évadot a dunaújvárosi Bartók Színház; a június 4. és 11. között megvalósuló MIKRO Fesztiválon kamara- és stúdióelőadásokat láthat a közönség.

A színház a tavalyi siker után az idén másodszorra rendezi meg a MIKRO Fesztivált, amelynek programján 12 produkció, továbbá gyerekelőadások is helyet kaptak - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint kiemelik, a 94 esztendős Csernus Mariann dunaújvárosi fellépésével búcsúzik a színpadtól több mint 70 év után.

A meghívott produkciók fellépői között van Balsai Móni, Csernus Mariann, Göttinger Pál, Gyabronka József, Hegedűs D. Géza, Kálid Artúr, Keresztes Tamás, Király Dániel, Medveczky Balázs, Nagy-Kálózy Eszter, Pokorny Lia, Schneider Zoltán és Szűcs Nelli.

A közleményben Őze Áront, a színház igazgatóját idézik, aki úgy fogalmazott: a színházi élet ezekben a napokban Dunaújvárosról fog szólni. Az idén is sokszínű programmal várják a közönséget, a kamarajellegű előadások pedig még közelebb hozzák a nézőkhöz a színészt.

Mint kiemelte, különösen megtisztelő a Bartók Színház számára, hogy a 94 éves Csernus Mariann - aki 1949 óta áll színpadon - elfogadta a meghívásukat, és elhozza Károli-biblia nyomán született előadását.

Arról szólva, hogy a Kossuth-díjas művésznő dunaújvárosi fellépésével búcsúzik a színpadtól, úgy fogalmazott: színháztörténeti pillanat ez, s csak hálásak lehetnek azért, hogy mindennek a Bartók lesz a helyszíne.

Csadi Zoltán művészeti igazgató, a fesztivál programvezetője elmondta: a Bartók színpadain sűrített formában szeretnék megmutatni a város és a régió közönségének - az ország különböző színházaiból - az általunk kiemelkedőnek tartott "mikro" produkciókat monodrámákat, stúdióelőadásokat.

"A Bibliából, Dante emberiségkölteményének fejezeteiből, Gogol klasszikusából, az Egy őrült naplójából, vagy Márai Sándor 2013-ig kiadatlanul kallódott, Hallgatni akartam című kötetéből, Weöres Sándor, vagy éppen Fedák Sári életének meghatározó pillanataiból inspirálódó előadások is bizonyítják, hogy a színházban nincs lehetetlen" - fogalmazott.

A fesztivál Trokán Nóra fotókiállításával nyílik június 4-én 17 órakor a Bartók Színház Aula Galériájában. A művész színészkollégáiról készített felvételei a színpadra lépés előtti utolsó másodpercek izgalommal, feszültséggel teli pillanatait ragadják meg.

A Bartók Színház meghívására 12 produkció érkezik Dunaújvárosba. Látható lesz az Egy őrült naplója, a Hallgatni akartam, az Élet-ritmusra, a Keresztül-kasul, a Shirley Valentine, a Telefondoktor, a Szénakutyák, a Vizsolyi Biblia 2.0., a Behavazva című előadás. Továbbá a Dante: Pokol, a Johannes Doktor Faust... és a Fedák Sári című produkciót is bemutatják. A gyerekek a fesztivál idején a MárkusZínház előadásait nézhetik meg délelőttönként.

További információ a fesztiválról a színház honlapján érhető el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„ Mondj néha igazat, hogy higgyenek neked, amikor hazudsz."
Jules Renard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ