Indul a színházi évad Mórahalmon
Dátum: 2023. szeptember 16., szombat, 11:21

Néhány héttel a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház sikeres nyári programjának lezárását követően szeptember végén elkezdődik a kőszínház évad Mórahalmon - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A szeptembertől egészen november végéig elsősorban vígjátékokkal és zenés produkciók várják a közönséget a Kolo Szerb Kulturális Központban és az Aranyszöm Rendezvényházban, a programkínálatban ezek mellett szerepel még Sütő András és Tamási Áron egy-egy színdarabja is.

Az évadot Janza Kata és Egyházi Géza kettőse nyitja, ők szeptember 25-én Szívből szeretni című műsorukat hozzák el a homokháti kisvárosba, a Kolo Szerb Kulturális Központba. Az estén operett- és musicalrészletek, világhírű slágerek hallhatók majd.

Október 3-án a Déryné társulat Balkáni gerle című előadása várja a nézőket az Aranyszöm Rendezvényházban. Sütő András - a Déryné Program keretében Mórahalomon is látható - darabjában lakodalmi mulatságtól zeng a kis erdélyi falu, de egy ponton túl kipukkad a látszatbuborék, és felszínre kerül a valóság. Kiderül, mennyire nem érdemes mások elvárásai szerint élni az életünket.

Igazi sztárparádéval érkezik október 16-án Ray Cooney Funny money - rossz pénz nem vész el című komédiája az Aranyszöm Rendezvényházba. A fergeteges komédiában mások mellett Ganxsta Zoléé, Tihanyi Tóth Csaba, Varga Izabella és Hujber Ferenc szerepel.

A Kolo Szerb Kulturális Központban ad koncertet október 26-án Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák csapata. Alapvetően fúziós zenéjükben fontos szerepet tölt be a magyar népzene a rhytm&blues, a funky, a reggae, a hip-hop és a groove elemek mellett.

Ray Cooney világhírű bohózata, A miniszter félrelép november 13-án kerül színre az Aranyszöm Rendezvényházban. A darabot a filmváltozat okán szinte mindenki ismeri, borítékolható a siker. A főbb szerepekben Németh Kristófot, Gregor Bernadettet, Bugár Annát, Bánfalvy Ágnest, Beleznay Endrét és Száraz Dénest láthatja a közönség.

November végén szintén a Déryné Program támogatásával Tamási Áron Vitéz lélek című darabját hozza el Mórahalomra a Turay Ida Színház társulata. Az előadást, mely azt a csodát tárja a nézők elé, miként képes a kisember a katasztrófák közepette is talpra állni, magára találni Mikó István rendezte.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„Nincs könnyebb dolog a világon, mint leszokni a dohányzásról... Én már 137-szer megtettem ezt".
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ