Két magyar előadás is szerepel a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál programjában
Dátum: 2023. szeptember 16., szombat, 11:28

Tizennégy előadással, köztük két magyar nyelvű produkcióval várja a legkisebbeket az idén a szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál, amelyet szeptember 17. és 22. között rendeznek meg - közölték a szervezők kedden.

A rendezvény fődíja, a Grand Prix mellett díjat osztanak a legjobb előadásnak, a legjobb rendezésnek, a legjobb forgatókönyvnek, a legjobb zenének, a legjobb báboknak, a legjobb színészi vagy animátori játéknak, illetve különdíjat adnak az eredetiségért és fantáziáért. Kiosztják a Kis herceg-életműdíjat is, amelyet idén Amela Vucenovic boszniai színész-rendező, Bonjo Lungov bolgár színész-rendező, valamint Jelena Sitar szlovén bábművész vehet át.

A produkciók Szerbiából, Magyarországról, Kínából, Dél-Koreából, Portugáliából, Romániából, Észtországból, Csehországból, Szlovákiából, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából és Montenegróból érkeznek Szabadkára.

A versenyprogramban két magyar előadás szerepel. Az egri Harlekin Bábszínház a Paprika Jancsi és az Ördög nyelve című zenés kesztyűbáb-előadással száll versenybe. A Paprika Jancsi legújabb kalandjairól szóló előadást Szilner Olivér rendezte.

A Szabadkai Gyermekszínház Árkon innen, bokron túl című előadását Ricz Ármin rendezte. A darabot Hernyák Zsóka írta a Csodaszarvas című monda alapján. A produkcióban a látványos fényjátékok mellett magyar népi motívumok láthatók, a történet pedig a felnőtté válás kérdését járja körbe.

Minden darabot eredeti nyelven mutatnak be, az előadásokra és rendezvényekre a belépés díjtalan.

A Nyugat-Balkán egyik legjelentősebb nemzetközi gyermekszínházi fesztiváljának tartott rendezvényen az utóbbi harminc évben több mint ötven országból több mint ötszáz együttes szórakoztatta a gyerekeket.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ A közvéleményt meg lehet mérgezni, de csak olyan méreggel, amelyik ízlik neki."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ