Koncerttel ünnepli Budapest 150. születésnapját a Vígszínház társulata
Dátum: 2023. október 27., péntek, 16:43

Koncerttel ünnepli Budapest 150. születésnapját a Vígszínház társulata, amely zenés időutazásra hívja a közönséget november 18-án.

A Pest Buda és Óbuda egyesítésével 1873. november 17-én jött létre Budapest. A Vígszínházban tartják november 17-én a hivatalos ünnepi gálakoncertet, amelyet november 18-án a közönségnek is bemutatnak - olvasható a teátrum MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, a társulat a közönséget zenés időutazásra hívja, amelyben összekapcsolódik a 150 éves Budapest és a 127 éves Vígszínház története. Nagyzenekari kísérettel többek között olyan legendás előadásokból hallhatók részletek, mint a Csókos asszony, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, a Fekete Péter, A Pál utcai fiúk, míg a századelő hangulatát régi budapesti slágerek idézik fel.

Megszámlálhatatlan nagyszerű és népszerű dal született Budapestről. "Ki ne hallott volna már dalban mesélni a vén budai hársfákról, a pesti nőkről, a holdas éjről a Dunán, a Ligetről, a Józsefvárosról, vagy akár arról a bizonyos Duna-parti csónakházról" - írják a közleményben.

Mint kiemelik, ezek a slágerek megörökítik a főváros hajdani lakóinak hétköznapjait, örömeit, bánatait, életük apró eseményeit.

A Víg-Budapest koncerten elhangzanak többek között Kálmán Imre, Zerkovitz Béla, Eisemann Mihály, Fényes Szabolcs, Presser Gábor és Cseh Tamás dalai.

Az előadás koreográfusa Bálint Barna, a karmester-zenei vezető Mester Dávid, a szerkesztő-rendező pedig Fesztbaum Béla.

A koncertről tovább információ a https://www.vigszinhaz.hu/program.php?mid=za32ZJJ2hM7e305AeQKQgk&eventid=1036979 oldalon érhető el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„ Legigazibb jele annak, hogy nagy képességekkel született valaki, ha irigység nélkül született."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ