Együttműködési megállapodást kötött a Soproni Egyetem, a Nemzeti Színház és az SZFE
Dátum: 2024. január 22., hétfő, 10:06

Együttműködési megállapodással erősíti stratégiai partnerségét a Soproni Egyetem, a Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) - közölte a Soproni Egyetem szombaton az MTI-vel.

Azt írták, a színház és az egyetemek a jövőben együttműködnek közös képzések létrehozásában, oktatócserék, közös érdek alapján benyújtható pályázatok és kulturális rendezvények megszervezésében.

A háromoldalú megállapodást a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Vidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora, Sepsi Enikő, valamint a Soproni Egyetem rektora, Fábián Attila írta alá pénteken a fővárosi teátrumban.

Az együttműködés lehetőséget biztosít az SZFE hallgatóinak, hogy a Soproni Egyetem kulturális tereiben, a Ligneum Látogatóközpontban és az Erdészeti Múzeum impozáns udvarán mutassák be tudásukat.

A megállapodás nyitányaként 2024 márciusában Molnár Ferenc két egyfelvonásos vígjátékát, az Egy, kettő, három, valamint az Ibolya című darabokat mutatják be Bordrogi Gyula és Schell Ádám közreműködésével, de annak színpadra vitelében a Színház- és Filmművészeti Egyetem színinövendékei is részt vesznek - tudatták a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„Akkor vagyunk a legnevetségesebbek, amikor a legkomolyabban vesszük magunkat."
Jack Lemmon
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ