Két saját produkcióra készül a téli-tavaszi kamaratermi sorozatban a Gyulai Várszínház
Dátum: 2024. január 29., hétfő, 9:16

Két saját produkcióval várja a közönséget a téli-tavaszi kamaratermi sorozatban a Gyulai Várszínház - közölte a teátrum közleményben.

Az egyik március 5-én a Pénelopeia című előadás lesz a Maladype Színházzal közösen, Balázs Zoltán rendezésében, Szilágyi Enikő főszereplésével.

A másik április 18-án Az Ártatlanok. Levelek a Kner család életéből (1938-1946) című felolvasó-színházi előadás lesz, amely a nagy múltú, világhírűvé vált gyomai nyomdász- és művészdinasztia életébe nyújt bepillantást, a többek között a gyulai levéltárban őrzött leveleik révén. Kner Izidor Gyomán, Budapesten és Chicagóban élő leszármazottainak levelei idézik meg egy magyar zsidó család tagjainak a 2. világháború előtti, alatti és utáni életesélyeit, tragikus sorsát. A Hegedűs D. Géza rendezte előadásban fellép a rendező mellett Hegyi Barbara, Hirtling István, Waskovics Andrea és ifj. Vidnyánszky Attila.

A kamaratermi sorozat része február 2-án a Játszd újra, Sam; február 23-án a Szexpedíció. Márciusban Háy János Elem című darabját Mucsi Zoltán és Kerekes Éva főszereplésével, Bérczes László rendezésében, a Déryné Program keretében hozzák Gyulára, így csupán 200 forintos regisztrációs jegyet kell rá váltani. A Vígszínház és az Orlai Produkció előadását, A kellékest, Kern András jutalomjátékát március 22-én tekinthetik meg a nézők.

Áprilisban a saját bemutató mellett a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjához közeledve bemutatják az Anne Frank című monodrámát Tövispataki Beáta előadásában. A tavaszi évadzáró előadás a Trigatu indiai táncszínházi társulat a Ramayana alapján készült produkciója lesz - írták a közleményben.

A részletes programkínálat a www.gyulaivarszinhaz.hu oldalon érhető el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ A férfi mindig egyidős a nővel, akit szeret."
Pablo Picasso
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ