Az ügynök halálát mutatják be a Centrál Színházban
Dátum: 2024. január 29., hétfő, 9:43

Az ügynök halála című darabot mutatják be a Centrál Színházban február 24-én; Arthur Miller drámáját Stohl András főszereplésével tűzik műsorra, Alföldi Róbert rendezésében.

A színház MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Arthur Miller 1949-ben született drámája - amelyet Bíró Bence friss fordításában mutatnak be - ma is aktuális, mert pont arról beszél, amiben élünk. Az előadás főszereplői Stohl András mellett Balsai Móni, Fehér Tibor és Szécsi Bence.

Kiemelték: Willy Loman egy jobb jövő reményében végigküzdi az egész életét, és idősebb korára sem képes leállni. Kiégett, elfáradt, mindig újabb falakba ütközik, mégis hiszi, hogy a győzelem holnapra biztosan elkövetkezik. De a talaj kicsúszik a lába alól, fejében összekeveredik a múlt, a jelen és a kilátástalan jövő - olvasható a darab ismertetőjében.

Mint írják, Arthur Miller gyerekkorában Amerika az ígéret földjének tűnt. Aztán jött a nagy gazdasági világválság és a totális összeomlás.

A közleményben kiemelik: Alföldi Róbert rendezőt a darab kapcsán az foglalkoztatja, hogy korunk Magyarországa vajon kinek és mit ígér. A rendező elmondta: Bíró Bence új fordításában nagyon sűrű anyag született, amelyben nagy erővel jelenik meg, hogy a kibeszéletlen problémák miatt a szereplők hogyan cipelnek évtizedes sérelmeket és azok milyen indulatokat gerjesztenek. Miközben mindenkiben ott a mérhetetlen szeretetvágy.

Kiemelte: ez egy igazi családi sztori, ami annyira fájdalmas, hogy sokszor a sírás már nem is elég, már kínunkban röhögünk. "Rólunk szól. Fájdalmasan és kérlelhetetlenül" - fogalmazott a rendező.

Az előadásban a főszereplők mellett Földes Eszter, Kocsis Pál, Puskás Dávid és László Zsolt is játszik. A díszlet- és jelmeztervező Kálmán Eszter, a dramaturg Bíró Bence.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„ Az elme betegségei sokkal pusztítóbbak, mint a test betegségei."
Cicero
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ