Négy komédiát és egy családi musicalt állít színpadra a következő évadban a Pannon Várszínház
Dátum: 2024. február 12., hétfő, 10:28

Négy komédiát és egy családi musicalt állít színpadra a veszprémi Pannon Várszínház a 2024/2025-ös évadban - jelentette be Vándorfi László, a színház igazgatója a bakonyi vármegyeszékhelyen tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Az igazgató közölte, az évadot Hrutka Róbert, Kovács Dominik és Kovács Viktor: Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musicaljével indítják, amelyet elsőként a Pannon Várszínházban láthat a közönség.

Szintén Veszprémben állítják színpadra elsőként Peter Quilter: Bestseller című komédiájának háromszereplős változatát, Örkény István halálának 45. évfordulója alkalmából pedig a szerző Kulcskeresők című komédiáját mutatják be.

Márton László: Jászai Mari feltámasztása című komédiájának középpontjában egy színjátszó szakkört vezető tanárnő áll, aki a darab során egyre inkább azonosul Jászai Marival, különösen Médeia-alakításával. Az évad pedig Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című komédiájával zárul majd.

Az öt előadás közül hárommal - a Bestsellerrel, a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneváljával és a Kulcskeresőkkel - már az idei év első felében előbemutatóként megismerkedhet a közönség - ismertette Vándorfi László.

Halmay Gábor, a veszprémi önkormányzat közjóléti bizottságának elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Pannon Várszínház a tavalyi évben az élen járt a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program lehetőségeinek megragadásában.

Jelezte: az önkormányzat a lehetőségeihez képest a jövőben is támogatja a magánfenntartású színházat.

Greksza Kincső, a színház marketingmenedzsere arról tájékoztatott, hogy a Pannon Várszínház által rendezett Tavaszi Fesztiválon kilenc előadást játszanak, köztük a Valahol Európában, az A szív hídjai, illetve a Boeing, Boeing - leszállás Párizsban című darabok utoljára lesznek láthatók Veszprémben. A kínálatot színesíti a Bestseller előbemutatója, és a Veres 1 Színház Tombol az erény című vendégelőadása is - tette hozzá.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„Minden állítás tagadás is egyben."
Benedictus De Spinoza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ