Horváth Csaba rendezésében mutatják be A hazug című komédiát a Pesti Színházban
Dátum: 2024. február 21., szerda, 9:00

Horváth Csaba rendezésében mutatják be A hazug című komédiát szombaton a Pesti Színházban; Carlo Goldoni művének középpontjában Lelio áll, aki városról városra vándorol, közben hazugságaival zsonglőrködik.

Az előadásban Ertl Zsombor, Radnay Csilla, Petrik Andrea, Kőszegi Ákos, Lukács Sándor, Orosz Ákos, Brasch Bence, ifj. Vidnyánszky Attila, Bach Kata, Telekes Péter és Kövesi Zsombor játszik.

Az Ertl Zsombor által alakított Lelio hatása alól senki sem képes kivonni magát. A hazugság művészi szintre emelése különbözteti meg Leliót a hétköznapi szélhámosoktól: mesterien kötéltáncol személyek és események között Goldoni csaknem háromszáz éves történetében, amelyben a többi szereplő is folyamatosan maszkokat cserélget - olvasható a Vígszínház MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Horváth Csaba szerint Lelio művészetté emeli a hazugságot. "Nevezhetjük ezt függőségnek is, amire azért szokik rá, mert unalmasnak találja a valóságot" - mondta a rendező. "Történeteit, figuráit mind saját szórakozására kreálja meg, hazugságaival környezetére telepszik rá és látszólag ő irányítja azokat, legvégül azonban saját magát ejti csapdába" - fogalmazott Horváth Csaba.

A Pesti Színházban a darabot Szabó Lőrinc fordításában mutatják be Tóth Réka Ágnes átdolgozásában. A történetben a kisebb-nagyobb változtatások segítenek közelebb hozni a nézőkhöz Lelio komplex és ellentmondásos figuráját egy korabeli történeten belül, amely direkt aktualizálás nélkül is képes maiként megszólalni - írják a közleményben.

Az előadás díszletét Kalászi Zoltán és Kiss Benedek Kristóf, a jelmezeket Benedek Mari tervezte.

A produkcióról további információ a https://www.vigszinhaz.hu/A_hazug oldalon érhető el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ ...van számomra valami mélységesen megható az óriási embertömegekben, amelyek azok irányítását követik, akik nem hisznek az emberiségben"
Whitman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ