Új igazgatója van a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színháznak
Dátum: 2024. március 28., csütörtök, 11:42

Salgótarján közgyűlése szerdai döntésével Cene Katalint, a társulat eddigi gazdasági vezetőjét nevezte ki a Zenthe Ferenc Színház igazgatójává áprilistól, öt évre.

Simon Lajos, a Zenthe Ferenc Színház korábbi igazgatója tizenegy év után, 2023. június 30-ával mondott le. A közgyűlés Susán Ferenc produkciós igazgatót bízta meg a színház vezetésével az új igazgató megválasztásáig, amit januárra terveztek, de az első kiírás eredménytelen volt.

Egyedül Cene Katalin adott be pályázatot, de hiányzott az előadó-művészeti szervezetnél minimálisan elvárt hároméves gyakorlata. A városi mentesítési kérelmet elfogadva Csák János kultúráért felelős miniszter ezt az időt két évre csökkentette.

Az új igazgató a második pályázatot egyedüli jelentkezőként nyerte meg.

Pályázatát a szakmai bizottság - amelynek tagja volt többek között Barabás Botond , Rátóti Zoltán és Császár Angela színművész, Keszeg László rendező, a minisztérium képviseletében pedig Sipos Bulcsu Kadosa - átgondoltnak, nyitottnak, kreatívnak minősítette, kitérve rá, hogy megfelelő rálátása van a fenntartó önkormányzat lehetőségeire. Munkájával biztosítékot láttak arra, hogy helyreállhat a színház likviditása.

Kiemelték széles közönséget megszólító repertoártervét, méltatták a kialakítandó műsorpolitika szempontjából bemutatott közönségtípus-elemzését. A bizottság véleménye szerint Cene Katalin képes lesz a színház kiemelt előadóművészeti szervezet minősítésének megtartására, a salgótarjáni színjátszás hagyományainak megerősítésére.

A közgyűlés 11 jelenlévő képviselője szerdán egyhangúlag támogatta az új igazgató kinevezését.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„ ...a női ösztönök hamarabb találkoznak, és hamarabb jutnak egyezségre, mint a férfiak értelme."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ