Tizenhárom bemutatót tervez az új évadra a kecskeméti színház
Dátum: 2024. április 11., csütörtök, 10:48

Tizenhárom premiert, köztük négy ősbemutatót tervez a 2024/25-ös évadra a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház - közölte a teátrum az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatás szerint a Csodák világa, menedék szlogent viselő 2024/25-ös évad kínálatának összeállítása során elsősorban a műfaji sokszínűségre törekedett a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művészeti vezetősége.

Az új előadások között saját szerzemény, kifejezetten a kecskeméti teátrum számára készülő darab, valamit gyermekelőadás is helyet kapott - olvasható a közleményben.

Mint írják, ősbemutató lesz A trón című musical, amelyet Galambos Attila irodalmi vezető, Juhász Levente színművész és zeneszerző, valamint Szente Vajk főrendező közösen írt.

A színház dramaturgja Tóth Kata és Varga-Huszti Máté színművész Szentkirályfi című, a környezetvédelem fontosságát hirdető mesejátéka is bekerült az új évad kínálatába, akárcsak Háy János író kifejezetten a kecskeméti teátrumnak készült tragikomédiája, A kutyatartó lány.

A repertoárban helyet kapott Molnár Ferenc szatírája alapján készült kortárs opera is, az Előjáték Lear királyhoz című, amelynek zenéjét a teátrum karmestere, Iván Sára szerezte.

Mint írják, az új évadban bohózattal, Henry Lewis, Jonathan Sayer és Henry Shields Ma este megbukunk című darabjával nyitja a premierek sorát a teátrum. Ezt követi Szép Ernő Lila ákác című színműve a kamaraszínházban. Az évad másik kiemelt zenés előadása a Jacobi Viktor, Bródy Miksa és Martos Ferenc nevével fémjelzett Leányvásár című operett, majd Claude Magnier Oscar című darabja kerül színre.

A Ruszt József Stúdiószínházban Albert R. Gurney Sylvia című vígjátéka kap helyet, de lesz ismét Agatha Christie-darab is, hiszen Az Ackroyd-gyilkosság című krimit a nagyszínházban mutatja be a kecskeméti teátrum. A kamaraszínházi előadások sorát a Veszedelmes viszonyok című színmű zárja, a nagyszínpadon pedig Muszty Bea és Dobay András A kék csodatorta című zenés mesejátéka lesz látható.

A 2024/25-ös évadban a balett-tagozat is bemutatóra készül: William Shakespeare A makrancos hölgy című vígjátékát mutatják be az operával egy estén, különálló előadásként Barta Dóra rendezésében és koreográfiájában.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„ Az állatvilágot számos környezeti veszély fenyegeti. De legalább megkímélik a televíziótól."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ