Jönnek a vámpírok!
Dátum: 2007. május 4., péntek, 20:31
Roman Polanski Oscar-díjas rendező útmutatása alapján, a Magyar Színházban bemutatandó Vámpírok bálja című musical jeleneteit már jelmezben adta elő a társulat, Cornelius Baltus betanításában. Ő állította színpadra Stuttgartban, Hamburgban, Berlinben és Varsóban Polanski eredeti bécsi rendezését. Nálunk is ő felügyel mindenre. Megérkezett már a táncosokat „kiképző” Kati Heidebrecht is, (aki a berlini előadásban szerepelt), hogy segítse a koreográfus, Dennis Callahan munkáját a mozgások jeleneteinek előkészítésével.

Fokhagymában és elementáris munkakedvben nem volt hiány az Almássy téri próbateremben. Az énekesek már szende szűzként, vagy sötét éji lényként élik szerepüket a jellegzetes színekben. Ám a gonoszokat adó művészek még egy komoly feladat előtt állnak – akármilyen viccesen hangozzék is ez –, ami nem más, mint a protézis perfekt használata dalolás közben. Irtózatos méretű műfogakkal küzdenek a vámpírjaink – például Egyházi Géza (képünkön) is – és bizony a teljes átéléshez meg kell szokniuk szájukban ezeket a kellemetlen, de most lételem-izéket.

Ha már a  vérfakasztás műhelytitkainál tartunk, ennek apropóján poénos és nagyon hasznos reklámkampány is indul, hiszen az előadás fővédnöke a Magyar Vöröskereszt lett: tehát hetekig véradásra buzdítanak majd a darab kapcsán számos helyszínen. (Campona, stb.). A weblapjukon – http://www.vampirokbalja.com/index1.php – visszaszámláló is működik, amely szerint egy hónap 26 nap, és két óra múlva tényleg áll majd a bál Pesten! És mivel ez már bőven a nyár közepe, amikor mindig fellép a vérhiány az országban – szabadságon vannak a véradók de száguldanak az őrültek, elszabadul a nyaralási dili, stb. – igen jól jön majd a sok frissen csapolt haemoglobin...

Polanskinál járt a stáb tavasz elején, hogy elfogadtassák vele Kentaur díszletterveit meg a jelmezváltozatokat. A Mester mindennel elégedett volt, és a magyarokkal együtt várja már a függöny felgördülését. Mindenki a tőle telhető legjobbat hozza ki magából. Sőt, a táncosoknak még pótválogatást is tartottak: a második megatáncos, Baranya Dávid is itt ropja majd a hosszúra nyúlt brókerfiúval, Rákász Dániellel együtt. Sok, eddig ismeretlen tehetséget dob majd felszínre ez a produkció, tán a nemzetközi ajtókat is megnyitja előttük. A nyár jellegzetes színe a piros-fekete lesz Pesten, ahogy a már most utcára került plakátok is sugallják.

Szász Judit

Fotó: Sebő Gábor

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
Aforizmák
„ A kísértéstől egyféleképpen szabadulhatunk meg: ha megadjuk magunkat neki."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ