Jönnek a vámpírok!
Dátum: 2007. május 4., péntek, 20:31
Roman Polanski Oscar-díjas rendező útmutatása alapján, a Magyar Színházban bemutatandó Vámpírok bálja című musical jeleneteit már jelmezben adta elő a társulat, Cornelius Baltus betanításában. Ő állította színpadra Stuttgartban, Hamburgban, Berlinben és Varsóban Polanski eredeti bécsi rendezését. Nálunk is ő felügyel mindenre. Megérkezett már a táncosokat „kiképző” Kati Heidebrecht is, (aki a berlini előadásban szerepelt), hogy segítse a koreográfus, Dennis Callahan munkáját a mozgások jeleneteinek előkészítésével.

Fokhagymában és elementáris munkakedvben nem volt hiány az Almássy téri próbateremben. Az énekesek már szende szűzként, vagy sötét éji lényként élik szerepüket a jellegzetes színekben. Ám a gonoszokat adó művészek még egy komoly feladat előtt állnak – akármilyen viccesen hangozzék is ez –, ami nem más, mint a protézis perfekt használata dalolás közben. Irtózatos méretű műfogakkal küzdenek a vámpírjaink – például Egyházi Géza (képünkön) is – és bizony a teljes átéléshez meg kell szokniuk szájukban ezeket a kellemetlen, de most lételem-izéket.

Ha már a  vérfakasztás műhelytitkainál tartunk, ennek apropóján poénos és nagyon hasznos reklámkampány is indul, hiszen az előadás fővédnöke a Magyar Vöröskereszt lett: tehát hetekig véradásra buzdítanak majd a darab kapcsán számos helyszínen. (Campona, stb.). A weblapjukon – http://www.vampirokbalja.com/index1.php – visszaszámláló is működik, amely szerint egy hónap 26 nap, és két óra múlva tényleg áll majd a bál Pesten! És mivel ez már bőven a nyár közepe, amikor mindig fellép a vérhiány az országban – szabadságon vannak a véradók de száguldanak az őrültek, elszabadul a nyaralási dili, stb. – igen jól jön majd a sok frissen csapolt haemoglobin...

Polanskinál járt a stáb tavasz elején, hogy elfogadtassák vele Kentaur díszletterveit meg a jelmezváltozatokat. A Mester mindennel elégedett volt, és a magyarokkal együtt várja már a függöny felgördülését. Mindenki a tőle telhető legjobbat hozza ki magából. Sőt, a táncosoknak még pótválogatást is tartottak: a második megatáncos, Baranya Dávid is itt ropja majd a hosszúra nyúlt brókerfiúval, Rákász Dániellel együtt. Sok, eddig ismeretlen tehetséget dob majd felszínre ez a produkció, tán a nemzetközi ajtókat is megnyitja előttük. A nyár jellegzetes színe a piros-fekete lesz Pesten, ahogy a már most utcára került plakátok is sugallják.

Szász Judit

Fotó: Sebő Gábor

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„A gonosz győzelméhez csak annyi kell, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit."
Edmund Burke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ