Két otthontalanság metszéspontjában
Dátum: 2005. december 20., kedd, 21:51
December 22-én, csütörtökön tartja következő bemutatóját a Kamra. Kukorelly Endre "vígvégjátéka", az Élnek még ezek? szenteste játszódik – szereplői egy régi, több generációt átfogó polgári és egy zsidó kiscsalád tagjai. A produkciót Máté Gábor rendezte.

 Két otthontalanság, bizonytalanság, idegenségérzés találkozik, amely azonban nem vezet kölcsönös belső megértéshez. „…arról írtam, hogyan tűnt el, lépett le végképp a színről a létezett szocializmusban ama híres-hírhedt polgárosodott dzsentri keresztény-úri középosztály, egy meglehetősen brutális deklasszálódási folyamat eredményeképp'". (Kukorelly Endre)


Rendező: Máté Gábor

A főbb szerepekben:
Mészáros Béla, Bán János, Máthé Erzsi, Ujlaki Dénes, Bodnár Erika, Pelsőczy Réka, Bertalan Ágnes, Vajdai Vilmos

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„Számomra a titkok a lelki élet nagy gyűjtőmedrei, a titkok, amiket az ember magában hordoz, a szeretet, az üdvösség..."
Fellini
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ