A bőbeszédűség hibájába esve
Dátum: 2006. január 2., hétfő, 13:18
A Nemzeti Kulturális Alapprogram (NKA) ideiglenes szakmai kollégiuma 1,1 milliárd forintot ítélt oda nyolcvankilenc, jövőre megvalósuló kiemelt kulturális rendezvény támogatására - közölte hétfőn Inkei Péter, a Kiemelt Kulturális Események Ideiglenes Szakmai Kollégiumának elnöke.

A novemberi és decemberi határidővel megjelent felhívásokra 91 rendezvény támogatására 1,8 milliárd forintos igény érkezett, ami 63 százalékkal haladta meg a szétosztható keretet - olvasható az elnök közleményében.

Mint írja, a héttagú ideiglenes kuratórium 62 millió forintot a Budapesti Őszi Fesztivál, 58 millió forintot a Szegedi Szabadtéri Játékok, 50 millió forintot a Nemzeti Galéria Matisse kiállításának támogatására szavazott meg. A Művészetek Völgye 47 millió, a Múzeumok Éjszakája 37 millió, a Győri táncfesztivál 35 millió, míg a nyíregyházi Vidor színházi fesztivál 34,2 millió forintos támogatásban részesülhet.

Az elbírálás során öt rendezvény jutott a teljes igényelt támogatási összeghez, együttesen 77,5 millió értékben. További 18 rendezvény a kért összegnek legalább 80 százalékát, összesen 240 millió forintot nyert el. Ezen támogatotti körben van a pécsi színházi találkozó, a Zempléni Fesztivál, a Múzeumok Majálisa és az Újévköszöntő című néptánctalálkozó - tartalmazza a tájékoztató.

A kollégium 16 pályázó esetében a kért összegnek kevesebb, mint a felét tudta megítélni, három esetben pedig úgy találta, hogy a kulturális célok fontosságával nincs összhangban a pályázat kidolgozottsága, ezért ezeket a 2006 elején esedékes új pályázatra hívja meg. A közlemény szerint a kevéssé sikeres pályázatok visszatérő hibája volt a növekvő költségigény indoklásának hiánya vagy a bőbeszédűség.(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ A ráncoknak csak a mosoly helyét lenne szabad mutatniuk. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ