Nyíregyházi rekord
Dátum: 2006. január 17., kedd, 14:50
Rekordot döntött 2006. január 14-én, szombaton 83. előadásával – a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban – az Anconai szerelmesek, s ezzel megelőzte a 82 előadást megélt A dzsungel könyvét. A teátrumban soha ennyi előadásszámmal nem játszottak még darabot és mivel az érdeklődés továbbra is óriási, így biztosan megéli még ebben az évadban a 90. előadást. Külön érdekessége az Anconai szerelmeseknek, hogy még a színház felújítása előtt került színre. Az előadást Tasnádi Csaba rendezte.

 A premier 2000. december 16-án volt. Kisebb megszakításokkal, több évadon keresztül a nézők kedvencévé vált. Többen kettőzve játszottak, több szerepet, viszont Horváth Margit, Petneházy Attila, Varjú Olga és Gerle Andrea mind a 83 előadásban szerepelt. Zenés darab lévén egyik furcsasága az előadásnak, hogy Gerle Andrea egy szót sem szól, nem is énekel benne, ő „csupán” hegedül. A kezdetek óta a tánckar is lecserélődött. Az eredi díszlet sem bírta a megpróbáltatásokat, így teljesen megújult, ahogy a jelmezek egy része is.

A társulat talán kicsit öregedett, de a jókedve töretlen és lélekben minden szereplő fiatalnak érzi magát, és szeretettel gondol vissza a kezdetekre.  „Abszolút siker! Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, szabadszájú poénok, kacagás, happy end. Minden, amire vágyik a "nagyérdemű"! A hála nem marad el: a közönség negyedórás vastapssal jutalmazza a látottakat” – írta kritikájában még 2000-ben Karádi Zsolt. Mi tagadás, azóta eltelt pár év, de az Anconai szerelmesek megmaradt annak, ami volt: kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, lefegyverzően szórakoztató zenés vígjátéknak.

                                   
A történet:

Helyszínünk egy Adria-parti kisváros terecskéje, a hatvanas-hetvenes években, ahol megesik, aminek meg kell... E helyütt él-éldegél Don Tomao, az eladósorba került, enyhén beszédhibás gyermekét egyedül nevelő, ám a szerelem örömeit igen kedvelő atya, könnyűvérű szobalányával, szomszédjában egy magányos panziósnővel és a közepesnél valamivel gyérebb vendéglátóipari szenvedéllyel megáldott kávézótulajjal. És akkor még nem is beszéltünk az idevetődő többiekről: a halmozottan hátrányos helyzetű vándormuzsikusról, az életunt milliomosról, a szentéletű bölcsről, akinek durva csuhája alatt érző szív dobog. Valamint a tűzrőlpattant szögedi lányról, aki születendő gyermekének nemzőatyját igyekszik fellelni eme kies olasz vidéken....
Tehát szerelem- szerelem és sláger-sláger hátán...



                          

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„A szexualitás kereszt. Szerencsére nem feszítenek rá egész életünkben.
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ