Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválja
Dátum: 2006. január 19., csütörtök, 10:16
Az idén június 22-től július 1-ig rendezik meg a 18. Fesztiválját Kisvárdán - közölte a szervező Nyakó Béla, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város művészeti házának és várszínházának igazgatója.

A seregszemlére minden határokon túli, Romániában, Szerbia-Montenegróban, Szlovákiában és Ukrajnában működő teátrum meghívót kapott.

Az intézményvezető tájékoztatása szerint a hagyományoknak megfelelően az erdélyi bábszínházaknak is bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a fesztiválon.

A program összeállítása a versenydarabok kiválasztásával már megkezdődött az érintett színházakban, ahol az évad szakmai- és közönségsikert elért színművei közül döntik el, melyiket mutatják be Kisvárdán.

Nyakó Béla kiemelte: a tíz napos színházfesztiválon várhatóan több, mint 40 darabot láthat majd a zsűri és a közönség, s a fellépő művészeknek, illetve a színházi vezetőknek, rendezőknek szakmai tanácskozást is tartanak.
(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„ Ne veszítsétek el a fejeteket. Az élet még szeretné megsimogatni"
Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ