Meghalt Szűcs István színművész
Dátum: 2006. január 23., hétfő, 16:34
Életének 64. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Szűcs István színművész, a Győri Nemzeti Színház örökös tagja - tudatta az intézmény vezetése.

Szűcs István 1960 óta játszott a győri színházban. Gazdag művészi pályafutása alatt számos nagyszerű alakítást nyújtott. Csaknem fél évszázados művészi munkássága alatt 250 szerepet, 80 főszerepet játszott el. Nevéhez olyan nagyszerű alakítások fűződnek, mint a Cyrano Christianja, a Pillantás a hídról Rodolfója, a Liliomfi címszerepe, A néma levente Agárdi Pétere, A kassai polgárok leonardusa, a Hegedűs a háztetőn csendbiztosa, illetve utolsó szerepe a Macska a forró bádogtetőn Tooker tiszteletese.

Szűcs Istvánt szinte a színpadon érte a halál; a Tennessee Williams-darab előadására készültek, amikor rosszul lett, de nem akart orvost hívatni, mondván el tudja játszani szerepét. A kollégák nem engedték, és mentőt hívtak, amely azonnal a győri kórházba szállította, ahol az éjszaka folyamán elhunyt.

Szűcs István küldetésként élte meg hivatását, ezt bizonyítja az is, hogy rendhagyó irodalomóráival, önálló estjeivel, összetéveszthetetlen orgánumán, iskolákban, klubokban, nyugdíjas otthonokban terjesztette a magyar és egyetemes kultúrát.

A Győri Nemzeti Színház a művészt saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„Szépen élni, ameddig lehet, és szépen meghalni, amikor kell."
Benedek Marcell
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ