Nem a produkció bukott meg, hanem a szervezés
Dátum: 2006. január 30., hétfő, 18:54
Újra megpróbálkozik a budapesti közönség meghódításával a prágai Black Light Theatre, amelynek világhírű látványszínháza februárban három alkalommal lép fel a Thália Színház nagyszínpadán - tájékoztatott a teátrum. A Best of Image című produkciójukat utoljára tekinthetik meg az érdeklődők február 9-én, 10-én és 11-én. A prágai társulat pantomimmal, zenével ötvözött látvány- és fényszínháza egy éven belül másodszor szerepel a fővárosban: tavaly nyáron hatezren már látták a produkciót – tájékoztatott a színház.

A Black Light Theatre most új szervezésben érkezik Budapestre, mert a nyári vendégszereplésük nem a tervezetteknek megfelelően alakult. Az akkori szereplésről szóló sajtóbeszámolók kiemelték: a hiányos szervezés miatt 120 előadásból mindössze 25 jöhetett létre, abból is alig öt alkalommal volt teltház, többnyire azonban tátongott a színház az ürességtől.

                                 

– Nem a produkció bukott meg, hanem az előző menedzsment volt ügyetlen – írta tavaly decemberben a Thália Színház igazgatóját, Megyeri Lászlót idézve a Népszabadság. Akadtak olyanok is, akik a társulat idő előtti hazautazása miatt érvényes jegyükkel már nem láthatták a különleges műfajúnak tartott előadást.

A közönség azon része, akik az elmaradt előadásokra vett jegyeiket nem váltották vissza, meglévő belépőiket beválthatják bármelyik februári előadásra - közölte a távirati irodával a Thália Színház.

                                 

A Black Light Theatre-t Eva Asterova és Alexander Cihar alapította 1989-ben. Az új műfajjal a fantázia világa jelenik meg a színpadon, melyben a fény és a sötét játssza a főszerepet. A színes fényekben világító jelmezekbe öltözött táncosok a sajátos performansz során vetítenek is. Számos különleges effektust dolgoztak ki, amelyeknek köszönhetően páratlan vizuális élményekben lehet része a nézőknek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ A tapasztalat fésű, amit akkor kap meg az ember, amikor már kihullott a haja."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ