Turandot Közfürdő
Dátum: 2006. február 2., csütörtök, 20:18
2006. február 4-én, szombaton este 7-órakor lesz a bemutatója a Kamrában a Turandot Közfürdő című előadásnak Bozsik Yvette rendezésében. De a Kamra-beli előadásnak csak kiindulópontja a Carlo Gozzi-darabból és a Puccini-operából ismert történet: a nő le akarja győzni a férfit, a férfi le akarja győzni a nőt. – Akár erőszakkal is.
Szereplők:

Bozsik Yvette
Keresztes Tamás
Hajduk Károly
Takátsy Péter
Lukáts Andor m.v.
Vati Tamás
Halász Anna
Gombai Szabolcs
Fülöp Tímea
Lisztóczky Hajnalka
Vislóczky Szabolcs
Barnák László e.h.
Hajdú László e.h.


Díszlet – Khell Zsolt m.v.
Jelmez – Berzsenyi Krisztina m.v.
Dramaturg – Török Tamara
Zene – Jean-Philippe Heritier m.v.
Film – Cs. Nagy Sándor, Novák Erik m.v.
Koreográfus-asszisztens – Fülöp Tímea
Rendezőasszisztens – Tóth Judit
Rendező-koreográfus – Bozsik Yvette

Turandot, a kínai császár lánya csak ahhoz hajlandó feleségül menni, aki meg tud felelni három kérdésére. Az, aki megpróbálja ugyan, de nem sikerül megfejtenie a talányokat, az életével fizet – lenyakazzák. Az idegen Kalaf herceg meglátja Turandot arcképét, azonnal beleszeret, és kockára teszi az életét Turandot kezéért… – de a Kamra-beli előadásnak csak kiindulópontja a Carlo Gozzi-darabból és a Puccini-operából ismert történet: a nő le akarja győzni a férfit, a férfi le akarja győzni a nőt. Akár erőszakkal is.

A tavalyi Commedia dell'arte után a Turandot Közfürdő a különböző korszakokat, stílusokat vizsgáló és a mai színházi gondolkodással kapcsolatba hozó gondolkodási folyamat, kísérletezés következő állomása Bozsik Yvette számára.

 


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ