Veszprémben a Furcsa pár
Dátum: 2006. február 3., péntek, 11:27
A Furcsa pár minden idők talán legsikeresebb bulvár-darabja. New yorki ősbemutatója után az egész világot bejárta, íróját, Neil Simon-t pedig a legkeresettebb bulvár-íróvá emelte. A Furcsa pár humora, életszerűsége és bája nem múlt el az idővel, ezért a színházak ma is újra és újra műsorukra tűzik a már szinte „modern klasszikus” vígjátékot. A történet középpontjában a két férfi főszereplő együtt élése, szinte „házastársi” problémákkal küszködése áll.

A barátságot, segíteni akarást a „lakva ismerszik meg az ember” keserű igazsága húzza keresztbe. A színdarab világhírű filmváltozatában Jack Lemmon és Walter Matthau kettőse bűvölte el a férfiakon nevetni kész férfi és női nézőket.

A bulvár műfaját sokan fanyalogva fogadják, hiszen ez a műfaj bátran vállalja: szórakoztatni akar. Történetei, alakjai, helyzetei azonban a szórakoztatás mellett olyan alapvető társadalmi és emberi igazságokra is rámutatnak, mint a klasszikus, lélektani drámák. Ennek a műfajnak is megvannak a maga sajátosságai, szabályai, konvenciói, melyeknek sokszor nehezebb megfelelni, mint a hagyományokkal szemben művészien „formát bontani”. E bulvár-klasszikust Örkény István szellemes fordításában ismerhetjük meg. Ne szégyelljünk hát nevetni, önmagunkon, a férfiakon, a furcsa páron. A Petőfi Színház előadását Tordy Géza rendezi, a főszereplő kettőst pedig Szalma Tamás és Jakab Tamás alakítja.

A premier időpontja február 3-a péntek, vagyis ma este, 19-órakor a V
eszprémi Petőfi Színházban.

/Fotó: www.fenymuves.hu/

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ Akinek nincs szíve, az csak a fülére hallgat."
Pascal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ