Hírek

Hét magyarországi és határon túli, magyar nyelvű színészképző intézmény hallgatói mutatkoznak be keddtől hat napon át Kecskeméten - közölte a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója az MTI-vel.

Hírek

Átadták az előző évadban nyújtott teljesítményért járó elismeréseket, valamint a Gálfy-gyűrű díjat a Békéscsabai Jókai Színházban - közölte a teátrum hétfőn közleményben az MTI-vel.

Hírek

Nyitóelőadásként Robert Wilson Oidipusz című rendezésével megkezdődött az VII. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM); a Nemzeti Színház október 9-ig tartó fesztiválján tizenkét ország tizenkilenc produkciója látható.

Hírek

Hat új darabbal készül az idén hivatásossá válásának harmincötödik évfordulóját ünneplő kecskeméti Ciróka Bábszínház a 2021/2022-es évadára.

Hírek

Pénteken kezdődik az eSzínház Fesztivál: a szeptember 26-ig tartó online színházi szemlén 25 előadás látható.

Hírek

A közös emlékezet áll a székelyudvarhelyi dráMA kortárs színházi találkozó középpontjában, amelyen 13 társulat 15 előadása lesz látható - közölte kedden a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház.

Hírek

Érdekes, izgalmas, közönségbarát műsortervvel készül a 2021/2022-es évadra a zalaegerszegi Griff Bábszínház, az Ilók, Mihók és más bolondságok című népmesét pénteken mutatják be Bartal Kiss Rita rendezésében a kőszínházban.

Hírek

Szakács Györgyi jelmeztervező a Magyar Színházi Társaság Jó kérdés című beszélgetéssorozatának első vendége hétfőn a Katona József Színházban.

Hírek

Koprodukciókkal, ősbemutatóval és a trianoni traumát feldolgozó szerzői projekttel várja a közönséget a 2021/2022-es évadban a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház - közölte a teátrum vezetője pénteken az MTI-vel.

Hírek

A szűkülő anyagi támogatás miatt a 2021/2022-es évadban a megszokottnál kevesebb előadással várja a közönséget a szabadkai Népszínház magyar társulata - közölte Körmöci Petronella, a társulat vezetője csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

A Száll a kakukk fészkére című regény színpadi változata alapján készült Kakukkfészek bemutatójával veszi kezdetét pénteken a 2021/2022-es évad a Békéscsabai Jókai Színházban.

Hírek

Négy nagyszínpadi és öt kamarabemutatót tart a 2021/22-es évadban a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.

Hírek

Átadták pénteken a szentesi Tóth József Színházat és Vigadót, az intézményt az első két évben a Békéscsabai Jókai Színház fogja üzemeltetni.

Hírek

Minden korosztálynak tervez bemutatót az idei évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. A teátrum emellett megrendezné a hetedik Bábos Drámaíró versenyt és a 18. Nemzetközi Bábfesztivált is - közölte a színház hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Vidnyánszky Attila kész a párbeszédre Robert Wilson sztárrendezővel, aki szombaton az MTI-vel azt közölte, hogy művészi díja felét a FreeSZFE Egyesületnek ajánlja fel. A betegsége miatt a Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM) fesztiválról távol maradó művész levelére Vidnyánszky úgy reagált, hogy a Nemzeti Színház találkozója nyitott, a művészet sokféleségét és szabadságát hirdető esemény.

Hírek

Több korosztályt is megszólítana a szezonban bemutatóival a veszprémi Kabóca Bábszínház - közölte a társulat művészeti titkára pénteken az MTI-vel.

Hírek

Nyílt nappal és szabadtéri gálaműsorral kezdődik a Soproni Petőfi Színház 2021/2022-es évada szeptember 18-án - tájékoztatta a színház az MTI-t.

Hírek

Sokszínű színházi kínálattal, hazai és határon túli fellépőkkel, kisfesztiválokkal és koncertekkel várják a nézőket egészen október közepéig a szegedi Régi Zsinagógába - tájékoztatta a programsorozatot szervező MASZK Egyesület az MTI-t.

Hírek

A 20. század történelme elevenedik meg egy ház és egy család történetén keresztül a Vígszínház új produkciójában; A kő című darabot a Pesti Színházban mutatják be szombaton.

Hírek

Öt új bemutatót tervez a 2021-2022-es évadban a nagyváradi Szigligeti Társulat - közölte hétfőn az erdélyi színház.

Hírek

A Lövések a Broadwayn című musical magyarországi bemutatójával kezdődik a Thália Színház új évada szombaton. A színház eddigi legnagyobb produkciójában az 1920-as és 1930-as évek swingslágereit hallhatja a közönség.

Hírek

Szeptember 24-én a Macskák 1500. előadásával nyitja meg évadát a Madách Színház - közölte a színház csütörtökön az MTI-vel, kiemelve, hogy a jubileumi előadás újabb mérföldkő a minden magyar színházi rekordot megdöntő produkció életében.

Hírek

Kiállításokkal, műhelymunkákkal, könyvbemutatókkal és a legkisebbeknek szánt előadásokkal, köztük egy magyar produkcióval várja a közönséget szeptember 19. és 24. között a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Szabadkán.

Hírek

Korábban bemutatásra szánt darabokkal indul a 2021/22-es évad a székesfehérvári Vörösmarty Színházban: a Fame - A hírnév ára című musicalt az egészségügyi dolgozók már láthatták nyáron, szeptembertől pedig a nagyközönség is megnézheti, csakúgy, mint Az ember tragédiája II.-t, amelyet még nem tudtak bemutatni.

Hírek

Egy őrült utazásra invitálja a nézőket a Radnóti Színház most induló évadának első premierje, a Vad nyomozók, amelyet keddtől láthat a közönség a Radnóti Tesla Laborban.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„Hazának mindig akkor nevezi magát az állam, ha tömegmészárlásra készül."
Friedrich Dürrenmatt
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ