Hírek

Látássérültek számára audionarrációval kísérve mutatják be a Kőszívű - a Baradlay-legenda című musicalt május 21-én 19 órakor az Erkel Színházban.

Hírek

Négy-négy felnőtt nagyszínpadi- és gyerekdarabot, és két-két kamara- és stúdiószínházas előadást tervez a 2023/2024-es évadban a Békéscsabai Jókai Színház - közölte csütörtökön az MTI-vel Seregi Zoltán igazgató.

Hírek

Bejelentette 2023/24-es évadának bérletes bemutatóit a Vígszínház. Az üvegcipő című vígjáték Mohácsi János, a Pinokkió zenés változata Keresztes Tamás, az Ármány és szerelem David Doiasvili rendezésében látható a Vígszínházban a jövő évadban.

Hírek

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Szélyes Imre Jászai Mari-díjas színművész, rendező, szinkronszínész - adta hírül a Színház.online kedden.

Hírek

Április 25-én lenne hetvenöt éves Andorai Péter Kossuth-díjas színész, a nemzet színésze. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

Hírek

Harminc éve, 1983. április 20-án halt meg Mezei Mária színésznő, a múlt század egyik kiemelkedő, de hivatalos szakmai elismerésben szinte nem is részesülő művésze. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Zalaegerszegen 37 báb- és utcaszínházi előadással várják április 21-től két hónapon át a közönséget a színházi olimpia rendezvényeire, de nemcsak gyerekeknek szólnak majd a látványos produkciók - közölte pénteken sajtótájékoztatón a zalai Griff Bábszínház igazgatója.

Hírek

Az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház, valamint a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház egy-egy produkcióját látja vendégül a Pécsi Harmadik Színház (PHSZ) a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia keretében.

Hírek

Életének 93. évében elhunyt Bárány Frigyes Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház alapító és örökös tagja - közölte a teátrum kedden az MTI-vel.

Hírek

Az ártatlanság vélelme (Prima Facie) címmel tartanak bemutatót a Centrál Színházban; Suzie Miller darabja, amely a nemek alá- és fölérendeltségének kérdésével foglalkozik, április végén debütál Budapesten.

Hírek

Vidnyánszky Attila marad a Nemzeti Színház vezérigazgatója a következő öt évben is - jelentette be Csák János kulturális és innovációs miniszter a Facebook-oldalán.

Hírek

Új premierre készül centenáriumi évadában a Budapesti Operettszínház: a Monte Cristo grófja című musicalt mutatja be május 19-én, 20-án és 21-én hármas szereposztásban.

Hírek

Ősbemutatóval zárja idei premierjeinek sorát a Radnóti Színház. A Legközelebbi ember című darabot a szerző, Hajdu Szabolcs rendezi, aki színészként is közreműködik a társulat négy fiatal művészével készített produkcióban.

Hírek

Május 8-án vesznek végső búcsút Géczy Dorottya Jászai Mari-díjas színművésztől a Farkasréti temetőben Budapesten - tájékoztatta a színész családja szerdán az MTI-t.

Hírek

Április 26-án lesz nyolcvanéves Bálint András Kossuth-díjas színész, a Radnóti Színház volt igazgatója. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Különleges filmmel köszöntik Bálint András színművészt: a Szabad lebegés - Variáció Bálint András Szerb Antal estjére című alkotást először a színész születésnapján, április 26-án láthatja a közönség.

Hírek

Meghirdették a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelye, az Újszegedi Szabadtéri Színpad nyári műsorát, ahol egy koncertsorozat mellett öt színházi előadás várja majd a közönséget nyáron - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

Hírek

A Madách Színház idén ősszel két zenés világsikert is bemutat. A Pretty Woman premierje szeptember 15-én, a Six-é október 14-én lesz, a két produkciót ugyanaz a kreatív csapat hozza létre.

Hírek

Szombaton tartják a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia hivatalos nyitórendezvényét Budapesten: 14 órától a Duna-parton több helyszínen számos programmal, köztük különleges artistaprodukcióval, a Bagossy Brothers Company koncertjével, valamint hazai és nemzetközi utcaszínházi performanszokkal várják az érdeklődőket.

Hírek

Díszlet-, jelmez- és bábtervező művészek éves szakmai kiállítása nyílik Látványtér 15. címmel április 20-án a Pesti Vigadóban.

Hírek

Madách 200 címmel nyílik meg vasárnap az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) kiállítása a Nemzeti Színházban a 10. Színházi olimpia keretében; az előadásfelvételekből készült összeállításban Madách Imre Az ember tragédiája színházi adaptációi láthatók.

Hírek

Április közepén kezdődnek a 10. Színházi Olimpia programjai Békés vármegyében, a megyeszékhely a Bábszínházi Világtalálkozónak is az egyik helyszíne lesz.

Hírek

A legjobb Shakespeare-alakításért járó Gábor Miklós-díjat 2023-ban a szakmai kuratórium döntése alapján Takács Katalin színésznő kapta Pukk megformálásáért a Kőszegi Várszínház Szentivánéji álom című, Hegedűs D. Géza rendezte előadásában - közölte a díjat odaítélő bizottság csütörtök este az MTI-vel.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ Ha magunkhoz veszünk egy éhező kutyát, és ellátjuk minden jóval nem fog megharapni. Ez a legfőbb különbség a kutya és az ember között."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ