Hírek

Kétnapos miniévadot tart az Aradi Kamaraszínház, amely négy előadást mutat be a közönségnek és a román színházi szakma képviselőinek.

Hírek

Koncertszínházi előadás készült Verne Gyula kalandregényéből: a 80 nap alatt a Föld körül szombattól a Pesti Színházban látható.

Hírek

Új stúdiótermet vett használatba a nagyváradi Szigligeti Színház, amely a helyi román színházzal közösen használhatja a moziból színházteremmé átalakított létesítményt - közölte kedden az erdélyi teátrum.

Hírek

Harminc éve, 1993. február 7-én halt meg Mensáros László Kossuth-díjas színész, az intellektuális színjátszás jellegzetes hangú, bölcs humorú alakja. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Móricz Zsigmond Rokonok című regénye alapján készült előadást mutatja be a Kolozsvári Állami Magyar Színház Bocsárdi László rendezésében - közölte kedden az erdélyi teátrum.

Hírek

Egyszem, Kétszem, Háromszem címmel egy egy kevésbé ismert Grimm-mese bemutatójára készül a kecskeméti Ciróka Bábszínház.

Hírek

Három előadással mutatkozik be a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház február 17. és február 19. között a 11. Vendégváró Fesztiválon Budapesten, a Bethlen Téri Színházban.

Hírek

Végéhez közeledik a debreceni Csokonai Színház patinás régi épületének teljes körű felújítása, várhatóan már az első félévben megnyitják a játszóhelyet - közölte a cívisváros polgármestere újságírókkal szerdán, miután a helyszínen megtekintette a munkálatokat.

Hírek

A tervezett tavaszi újranyitásnál hamarabb, már február 11-én ismét megnyitja kapuit a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház - tájékoztatta az MTI-t a város sajtószolgálata hétfőn.

Hírek

Január 21-én és 28-án, a következő két szombaton rendezik meg a Pajtaszínházi Szemlét, amelyen 19 megyéből érkező vidéki amatőr társulatok mutatkoznak be a budapesti Nemzeti Színházban.

Hírek

A magyar kultúra napján a repertoár darabjai mellett közönségtalálkozóval, rendhagyó irodalomórákkal, jubileumi Szerb Antal-esttel, vendégprodukciókkal és könyvbemutatóval is várja a nézőket a Radnóti Színház januárban és februárban.

Hírek

Január 26-án, 27-én és 28-án a szentesi Tóth József Színház és Vigadóban viszi színre Nyikolaj Vasziljevics Gogol A revizor című drámáját a Békéscsabai Jókai Színház. A darab rendezője Pataki András Jászai Mari-díjas művész, a főbb szerepeket Mészáros Mihály, Kovács Edit, Bartus Gyula és Szabó Lajos alakítja.

Hírek

A szombati lehet az utolsó előadása a Pécsi Harmadik Színháznak (PHSZ), amely nehéz gazdasági helyzete miatt egyelőre nem tud tovább működni, és szerdán nyílt levélben kért segítséget a nyilvánosságtól.

Hírek

Februártól látható a Nemzeti Színházban Moliére Don Juan, avagy a Kőszobor lakomája című darabja, a macedón Alekszandar Popovszki rendezésében.

Hírek

A Grund - vígszínházi fiúzenekar két koncertet ad vasárnap a Vígszínházban, ahol A Pál utcai fiúk dalai mellett több, legendás vígszínházi sláger, jól ismert Presser-dal és néhány hazai és külföldi rock klasszikus is hallható lesz.

Hírek

Február 14-én először Szentesen, a Tóth József Színház és Vígadó deszkáin elevenedik meg a Naplopó című japán népmese, Japánt idéző díszletekkel, jelmezekkel, zenével és mozgáskultúrával. Békéscsabán az elrendelt szünetet követően, a tavasszal lesz látható a darab.

Hírek

Február 5-én lesz nyolcvanéves Moór Marianna Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. AZ MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Február 2-án lesz hetvenöt éves Sunyovszky Szilvia Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Ebben az évben is 19 vármegye 19 településének egy-egy amatőr színjátszócsoportja mutatkozott be a Pajtaszínházi Program záróeseményén a Pajtaszínházi Szemlén, Budapesten, a Nemzeti Színházban.

Hírek

Harmincöt éve annak, hogy a Vígszínházban bemutatták A padlást. A musical a magyar színháztörténet egyik legsikeresebb darabjává vált, a zeneszerző Presser Gábor szerint már hozzátartozik a városhoz és az országhoz.

Hírek

Január 26-án tölti be nyolcvanadik életévét Esztergályos Cecília Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Magyarországon és külföldön több tízezren látták egy év alatt a Madách Színház film-szín-játékait. Az Írók-Sorsok-Szerelmek című sorozat Móricz Zsigmondról szóló új darabját januárban mutatják be.

Hírek

Az idei évad első nagyszínpadi produkciójaként egy klasszikus mesét láthat új köntösben a Kolibri Színház közönsége; január 28-án, szombaton mutatják be az Óz, a varázsló című darabot, Gothár Péter rendezésében.

Hírek

Az önkormányzati fenntartású intézmények ideiglenes bezárása miatt a Pick Szeged Zrt. által felajánlott helyszínen folynak a Szegedi Nemzeti Színház egyik márciusi bemutatója, a Hegedűs a háztetőn című musical próbái.

Hírek

Nyolcvanadik születésnapját ünnepelte január 15-én Jordán Tamás Kossuth-díjas színész, rendező, a nemzet színésze, a szombathelyi Weöres Sándor Színház alapító-igazgatója, a Nemzeti Színház korábbi igazgatója. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ ..lángolunk a legnemesebb eszményekért, csak éppen azzal a feltétellel, hogy maguktól váljanak elérhetővé...és főleg ingyen."
Dosztojevszkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ