Hírek
Az észt Erkki-Sven Tüür Raoul Wallenbergről szóló operájával kapcsolódott be a német színházak politikai opera elnevezésű kezdeményezésébe a badeni állami színház.
Hírek
Varázslatokkal teli előadást láthat a közönség a Madách Színházban kora ősszel: Disney és Cameron Mackintosh Mary Poppins című musicaljét mutatja be a társulat szeptember 21-22-23-án, hármas szereposztásban.
Hírek
A közelmúltban elhunyt Pintér Tamás kaszkadőr, akciórendező, közismert nevén Oroszlán emlékének ajánlja a Siklósi Várszínház A Tenkes kapitánya című musical vasárnapi előadását.
Hírek
Bemutatták az idei Kaszás Attila-díjra jelölt művészeket: Kubik Anna, Kálid Artúr, Bányai Kelemen Barna és Keresztes Tamás esélyes az elismerésre. Közülük a közönség választja ki azt, aki a szeptember 7-i gálán átveheti a díjat.
Hírek
A Vörös Szikla című pekingiopera-darabot mutatja be szerdán és csütörtökön a Pekingi Nemzeti Nagyszínház a Magyar Állami Operaházban. A fellépés a szerda délelőtti főpróba alapján szenzációsnak nevezhető, a káprázatos jelmezeket felvonultató darabban időnként ötvenen is mozognak egyszerre a színpadon.
Hírek
Hetvennégy éves korában, keddre virradóra elhunyt Gruber Hugó Jászai Mari-díjas bábművész, szinkronszínész - közölte a Budapest Bábszínház igazgatósága az MTI-vel.
Hírek
Hetvenöt éve, 1937. július 4-én született Isaszegen Ruszt József Kossuth-díjas rendező, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház alapítója, a múlt századi magyar színjátszás színházat és társulatot teremtő, meghatározó egyénisége. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának anyaga:
Hírek
A Hajmeresztő című bűnügyi társasjátékkel kezdődik július 6-án a Kvártélyház nyári színházi programsorozata Zalaegerszegen. A Besenczi Árpád által rendezett darab érdekessége, hogy a végkifejletet a nézők alakíthatják.
Hírek
Hat előadással harmadik nyári évadját kezdi meg a Pannon Várszínház a balatonfüredi Anna Grand Hotelben, a nyitóelőadás Carlo Goldoni Két úr szolgája című komédiája lesz július 5-én.
Hírek
Száz éve, 1912. június 28-án született Budapesten Olty Magda Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának anyaga:
Hírek
Kramer kontra Kramer címmel az Oscar-díjas film alapját adó regény színpadi változatát mutatják be Kovács Patrícia és Nagy Ervin főszereplésével a Belvárosi Színházban. Az Orlai Produkció előadását Rába Roland rendezi, a premiert kedden tartják.
Hírek
A régi nézők visszacsábítása, a fiatalok megszólítása és a nézőszám emelése áll a székesfehérvári Vörösmarty Színház 2012/13-as évadának középpontjában - hangzott el a színházvezetés pénteki sajtótájékoztatóján.
Hírek
Négy bemutatóval várja közönségét az idén 30 éves Kőszegi Várszínház: nyolc előadásban a Chioggiai csetepatét láthatják a nézők sok zenével, olasz hangulattal, emellett az Akárki, az Isten előszobája és az Egy elsurranó patkány című produkciót is műsorra tűzik.
Hírek
Nagyvázsonyból Balatonfüredre költözik a Dumaszínház, amely a fesztiválon DumaFüred néven tíz napon át megújult programokkal várja a nevetni vágyókat.
Hírek
Európa legjelentősebb kortárs színházi találkozóján, a szombaton kezdődő 66. Avignoni Fesztiválon kitüntetett szerep jut a brit produkcióknak, köztük az idei társult művész, Simon McBurney előadásainak. A rendezvényen hosszú szünet után magyar produkció, Mundruczó Kornél rendezése is szerepel.
Hírek
A Lovagias üggyel nyit pénteken a Bujtor István Szabadtéri Színpad Tihanyban: a főbb szerepekben Bajor Imrét, Árpa Attilát, Balázs Andreát, Lorán Lenkét, Csoma Juditot és Balázsovits Editet láthatja a közönség.
Hírek
A korábbinál nyitottabb színházat ígért csütörtöki sajtótájékoztatóján Pataki András, a soproni Petőfi Színház nemrégiben kinevezett igazgatója.
Hírek
Az elmúlt hetekben nem történt előrelépés a Szputnyik Hajózási Társaság nevű, független színházi társulat finanszírozásának ügyében sem.
Hírek
Hagyományteremtő szándékkal, Csokonai Fesztivál néven miniévadot rendeznek október második hetében a 2012/2013-as színházi évad keretében a debreceni Csokonai Színházban.
Hírek
Átadták a Magyar Színházak XXIV. Kisvárdai Fesztiváljának díjait szombat este a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban.
Hírek
A Lovagias ügy című vígjáték bemutatójával nyit július 6-án a Bujtor Istvánról elnevezett szabadtéri színpad Tihanyban.
Hírek
Színház, tánc, performansz, új cirkusz és body art is szerepel idén az Új Színházak Nemzetközi Fesztiválján, az Eurokazon csütörtöktől július 2-ig Zágrábban és először a horvát fővároson kívül, Sisakban is.
Hírek
Névadója születésének századik évfordulójára nyílt drámapályázatot hirdet a szombathelyi Weöres Sándor Színház.
Hírek
Huszonnyolc színtársulat harminchat előadását tekintheti meg a közönség a Magyar Színházak XXIV. Kisvárdai Fesztiválján; a június 30-ig tartó rendezvény megnyitóját péntek este tartották a felső-szabolcsi kisváros Várszínpadán.
Hírek
Jövő pénteken indul a Gyulai Várszínház 49. nyári évada; az augusztus 12-ig tartó szezon alatt 4 bemutatóval, összesen 65 előadással és gazdag programmal, köztük a már hagyományos Shakespeare Fesztivállal várják a közönséget.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
Aforizmák
„ Sohasem hazudnak annyit, mint esküvő előtt, háború alatt és vadászat után."
Bismark
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ