Hírek
Három év önkéntes visszavonultság után a Magyar Színház színpadán látható majd Sztankay István - írja hétfői számában a Blikk.
Hírek
Új helyszínen rendezi meg családi fesztiválját a Kabóca Bábszínház: a séd-völgyi Kolostorok és Kertek Rendezvénytéren ősbemutatót is tartanak.
Hírek
Négy bemutatóval, Bertolt Brecht, Ingmar Bergman, Nényei Pál és Gogol egy-egy darabjával várja a jövő évadban a közönséget a fővárosi Radnóti Miklós Színház - hangzott el a pénteki évadzáró társulati ülésen.
Hírek
Átalakul a Katona József Színház előcsarnoka; a jövő évadban megalakulásának 30. évfordulóját ünneplő színház átépítése megkezdődött, a bontási munkában a társulat tagjai is részt vesznek, hogy a szeptemberi évadnyitáskor már a megújult előcsarnok fogadhassa a látogatókat.
Hírek
Sikeresnek nevezte a szolnoki Szigligeti Színház elmúlt évadját a teátrum igazgatója a társulat csütörtöki évadzáró ülésén.
Hírek
Július 5-én 13 óra 15 perckor temetik az Új köztemetőben Monyók Ildikó színművészt - tudatta a Színházi Dolgozók Szakszervezete az MTI-vel szerdán.
Hírek
Nyolc új bemutatót kínál bérleteseinek a jövő évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház, amely díszelőadással készül névadója születésének centenáriumára.
Hírek
A győri Vaskakas Bábszínház Metamorfózis című produkciójával "a legjobb szcenográfia" díját nyerte el a 21. Unima Világfesztiválon Kínában.
Hírek
Két előadással szerepel az Aradi Kamaraszínház Románia legrégebbi színházi fesztiválján, a XX. ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon, amely vasárnap kezdődött és szombatig tart az észak-erdélyi Nagybányán.
Hírek
Június 5-én lesz hetvenéves Almási Éva Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, kiváló művész. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának anyaga.
Hírek
Ötvenedik alkalommal játssza a Cyber Cyrano című előadást a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház június 4-én, hétfőn este a Kolibri Pincében.
Hírek
A Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) fizető nézőinek száma 52 százalékkal emelkedett a 2011/2012-es évadban az előző idényhez képest. E sikeren felbuzdulva a teátrum a jövőben is folyamatosan törekszik a szakmai színvonal növelésére, és szeretné megőrizni nyitottságát, családbarát jellegét.
Hírek
A következő időszak feladata azok megnyerése, akik eddig nem jártak színházba, de potenciálisan színházlátogatók lehetnek - nyilatkozta pénteken az MTI-nek Jordán Tamás, akit a szombathelyi közgyűlés előző nap újabb öt évre nevezett ki a Weöres Sándor Színház igazgatójának.
Hírek
Nem történelmi darabként, hanem színházi értelemben gazdag és érdekes előadásként állítja színpadra a Szegedi Szabadtéri Játékokon Pietro Mascagni Parasztbecsület című egyfelvonásos operáját Kerényi Miklós Gábor.
Hírek
Kamaraszínházi produkciókat, templomi hangversenyeket és szabadtéri rendezvények tartanak a Soproni Ünnepi Hetek keretében június 21. és július 8. között.
Hírek
Négyéves megbízatásának félidejéről készített számvetést Rátóti Zoltán igazgató a kaposvári Csiky Gergely Színház pénteki évadzáró társulati ülésén.
Hírek
A nézők szeme láttára megszülető, de abban a pillanatban el is illanó produktumok alkotóiként jellemezte a színészeket az emberi erőforrások minisztere csütörtökön, a XII. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) megnyitóján mondott beszédében.
Hírek
A már megszokott nagy érdeklődés előzi meg a csütörtökön kezdődő XII. Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT), amely 14 versenyprodukcióval és mintegy 230 off-programmal várja a közönséget.
Hírek
A kőszínházak zárását követően nyílnak a szabadtéri színházak, amelyek az idén is gazdag programmal várják a közönséget, számos kiegészítő programot is ajánlva látogatóiknak.
Hírek
Csak azt követően hirdette meg az egri Gárdonyi Géza Színház műsorát Blaskó Balázs igazgató a teátrum keddi évadzáró társulati ülésén, hogy a város polgármestere igennel válaszolt arra a kérdésére, megvan-e az intézmény működtetésének költségvetési biztosítéka.
Hírek
A Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) kedden este kilenc órától felolvasóestet tart Hervay Gizella Zuhanások című művéből; a tragikus sorsú erdélyi költőnő, hagyatéka ekkor megtekinthető lesz a Szegedi Pinceszínházban, mielőtt a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumba kerülne - közölte a társulat munkatársa az MTI-vel.
Hírek
Bemutatta új évadának programját a Miskolci Nemzeti Színház vezetése, a 2012/2013-as esztendőben 16 premiert tartanak.
Hírek
Ajándék koncertre várja a közönséget a Mosolyország Alapítvány: a tettre kész embereket, fiatalokat hívják meg a Magyar Színházba, ahol a Harmadik Figyelmeztetés nevű színészzenekar ad koncertet szombaton.
Hírek
Több mint 450 előadást teljesített az idei évadban a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulata.
Hírek
Négy bemutatót tart a jövő évadban a fővárosi József Attila Színház: a Feketeszárú cseresznye, az Egy szerelem három éjszakája, A nagymama és az Édes fiaim című darabot tűzi műsorra a színház a 2012/2013-as szezonban.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„ Az a képességünk, hogy elismerjük tévedéseinket, intelligenciánk fokmérője. is. A bunkónak mindig igaza van."
Álló Géza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ