BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Csathó Kálmán (1881-1964): Izzó levegőben című, a régi Nemzeti Színház vezetõ színészeiről írt 13 portrét, valamint fotókat tartalmazó kötetét hétfőn mutatták be a Bajor Gizi Színészmúzeumban.
Hírek
Hatalmas tapssal jutalmazta a közönség a Macskafogó című musical pénteki bemutató elõadását a budapesti Magyar Színházban.
Hírek
Töprengő alkat. Intellektuális típus lenne? Nem biztos, hogy skatulyákat kellene húzni rá! Gondolkodó színész. Olyan művész, akinek határozott, elemző véleménye van önmagáról és az őt körülvevő világról. S ráadásul nem elégszik meg akármilyen sikerrel. A szakma és a közönség által is méltán elismert művész: Kulka János.
Hírek
Több neves finn színházi szakember érkezik ősszel Budapestre, a Finnpad projekt részeként. Ennek célja hogy a finn kortárs drámát Magyarországon és a szomszédos országokban megismertesse.
Hírek
Október 21-én szombaton és 22-én vasárnap 19-órakor láthatják a Teatr 8 Dnia, a világhírű lengyel utcaszínházi társulattól – Poznan város Önkormányzatának ajándékaként – Az Anyák ideje című, az 1956-os poznani felkelésről készített előadását.
Hírek
Keralában négy évszázad óta mutatnak be pavakathakali előadásokat kesztyűsbábokkal. Bizonyos szóbeli források szerint ennek a Arimala-pavakuttu elnevezésű bábszínház az őse, amely Indiai déli részén vált ismertté.
Hírek
A Krétakör Színház 2006 őszén mutatja be Mundruczó Kornél legújabb rendezését, melyet Vlagyimir Szorokin A jég című művéből visz színpadra az alkotócsapat a Trafó színpadán.
Hírek
Bacsó Péter Te rongyos élet című filmjének színpadi változatát az október 23-i városi díszünnepségen mutatja be az egri Gárdonyi Géza Színház.
Hírek
Az 1956-os forradalom 50. évfordulójának ünnepi hónapjában vendégszerepel a MESS fesztiválon és az olaszországi Prato-ban az 56-os témát feldolgozó „Agyő Európa, Európa agyő” című zenés fantáziájával a Miskolci Nemzeti Színház.
Hírek
Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc egyik legendás hőse volt a tizenhat éves, önkéntes vöröskeresztes lány: Magyar Katalin. A belvárosi harcokban áldozta fel életét a forradalom utolsó napjaiban.
Hírek
A darab igazi írói bravúr: színpadi krimi, melynek végkifejletét maguk a nézők határozzák meg. A krimi egy fodrászszalon életébe enged bepillantást – szereplői a szalon vendégei és munkatársai, akik egy nyomozás kellős közepén találják magukat, és addig nem szabadulhatnak, míg egyikükről ki nem derül, hogy ő gyilkos.
Hírek
A Valahol Európában hősei – gyerekek és felnőttek – egyaránt példát adnak emberségből, szolidaritásból, hűségből, a szabadságba vetett hit erejéről, amivel méltóképpen emlékezhetünk meg mindazokról, akik életüket áldozták és áldozzák nagy ügyekért, vagy csak elszenvedői a történelemnek. Az immár klasszikussá vált darabot ezúttal Miskolcon mutatják be Halasi Imre rendezésében.
Hírek
Az erőszak kérdését helyezi előtérbe kíméletlen előadásában Az ünnep című darabot szombaton bemutató Pesti Színház társulata. A dán DOGMA-mozgalom A születésnap (Festen) című filmjének színpadi változatát rendező Eszenyi Enikő hangsúlyozta: a darab aktualitása nem kétséges, hiszen az erőszak ma mindenhol a világban óriási probléma. „Arról van szó, hogy miként tudunk erőszak nélkül, valamifajta normális kommunikációval utat keresni” – fogalmazott.
Hírek
Háy János: A Pityu bácsi fia című „ördögjátékát“ mutatja be október 31-én este 7-órakor az Egri Gárdonyi Géza Színház. A történetet a stúdiószínpadon rendezte meg Szegvári Menyhért Csík György jelmezei és díszletei között.
Hírek
Berek Kati – október elején ünnepelte 76. születésnapját – harminc-negyven esztendeje is a magyar színjátszás meghatározó idolja volt. A Nemzeti Színház, a 25. Színház, a televízió, a film ünnepelt művésznője (sztárnak nem mondanám, mert akkoriban a maihoz hasonló sztárkultusz nem létezett).
Hírek
Mai zenés művet köszönthetünk a november 9-i bemutatón a a Jövõ Házában, amelynek gyökere Szophoklész híres tragédiája; az Antigoné-tükör, Kováts Kriszta rendezésében. Amelybe ha belenézel, magadat láthtod. Ha meghallod Vörös István (vers) és Szirtes Edina Mókus (zene) új kórusait, rögtön ismerősek. Hiszen te szólalsz meg bennük, a te világodat, a te tapasztalásaidat, a te „isteneidet” tükrözik
Hírek
A Csárdáskirálynő kilencven éves történetéről, a darabról megjelent kritikákról és Kálmán Imre születésének 124. évfordulójáról emlékeztek a Magyar Operett Napján a Habsburg Történeti Intézet és a Budapesti Operettszínház által szervezett tudományos konferencián kedden.
Hírek
Talán van, aki még emlékszik a felháborodásra, amit három éve Michael Thalheimer rendezése keltett az Őszi Fesztiválon. Akkor Molnár Ferenc Liliomját hozta el Budapestre – s tiporta össze sokak szerint –, hogy egy rendkívül markáns, s nemcsak a molnári hagyománytól, de általában a Kárpát-medencei színházi tradícióktól is független színházi nyelvvel szembesítse a magyar nézőket.
Hírek
Ebből az anyagból nem lehetett volna igazán jó előadás. (Film volt, – azt Vinterberg jegyezte, - a többiek átírták.) És csak jó előadás lett, mert jól csinálták. – A színészek. (Kamarás Iván, Hegedüs D. Géza, Hegyi Barbara viszik az előadást, böcsületesen, hatásosan, jól..)
Hírek
Ha 56-ot ünnepeljük Lengyelországban, akkor Poznannal illik kezdeni, sőt folytatni is. A varsói Magyar Kulturális Intézet idén nemcsak októbert, hanem júniust is ünnepli 1956. kapcsán.
Hírek
A Nemzeti Színház több vezető művésze, köztük Garas Dezső, Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula és Sinkó László távol marad az október 23-ai Kossuth téri ünnepségtől - mondta el Jordán Tamás igazgató vasárnap.
Hírek
Vasárnap hajnalig tartó születésnapi gálán ünnepelték színészek, színházvezetők, újságírók, közéleti szereplők, meghívottak a belvárosi Komédium színház fennállásának 15. évfordulóját.
Hírek
Az 1956-os évforduló alkalmából október 27-én mutatják be a Budapesti Bábszínházban Háy Gyula Appassionata című művét.
Hírek
Szókratészünk – a kristálytiszta logika és vitatkozási kultúra legnagyobb idolja – , ez a Kr.e. 470-ben született utcai filozófus máig a leghíresebb ebben a műfajban, anélkül, hogy egy sort leírt volna magvas gondolataiból. Innen szép győzni az ezredévek távolán át mindmáig…
Hírek
Október 14-én lesz a premierje Neil Simon: Furcsa pár című sikerdarabjának a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban. A produkciót Lendvai Zoltán rendezte.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„ Szeretni valakit annyi, mint átvilágítani."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ