BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Heiner Goebbels - korunk egyik legsokoldalúbb és legkreatívabb összművészeti alkotója - legutóbbi munkájával, az Elias Canetti szövegekre épülő Eraritjaritjaka című színpadi művel a különböző művészeti ágak egymásmellettiségének legszélsőségesebb példáját hozta létre.
Hírek
Latinovits-emléknapokat rendez szeptember 8-10. között a veszprémi Petőfi Színház, Latinovits Zoltán születésének 75. évfordulója tiszteletére - jelentette be a színház művészeti vezetõje a hétfői évadnyitó társulati ülésen.
Hírek
Huszadik évadját ünnepli a Gárdonyi Géza Színház önálló társulata. Ebből az alkalomból a Gárdonyi Géza Színház Örökös tagságot alapít, melyet azok vehetnek át, akik legalább tíz éve a társulat tagjai és művészi, emberi tartásukkal példaként szolgálnak.
Hírek
Ma, vagyis augusztus 17-én este fél 9-kor lesz a premierje a Mária evangéliuma című rockoperának a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A főbb szerepekben Frankó Tündét, Földes Tamást és Dolhai Attilát láthatjuk, a produkciót Somogyi Szilárd rendezte.
Hírek
Szeptemberben, a színházi idény kezdetén, két hónapra beköltözik a színház az Iparművészeti Múzeumba. Nem is akármilyen színház ez, hiszen a 19. századi japán kabuki zenés-táncos előadásaival, történelmi-, szerelmi vagy a mindennapi élet ihlette darabjaival elevenedik meg a Múzeum falain.
Hírek
Kirobbanó vécészínházi sikert könyvelhet el magának egy brazil színházi vécé, no meg társulata.
Hírek
Nyolcvanhat éves korában elhunyt Zenthe Ferenc, a nemzet színésze, Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művész - közölte hétfőn a Madách Színház. A művészt, hosszan tartó betegség után, vasárnap érte a halál. Zenthe Ferencet a Madách Színház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.
Hírek
Pongráccal már nem csak interneten (www.pongrac.eu) találkozhatnak, hanem Kapolcson, a Völgyfesztivál ideje alatt is. Nem akárhogyan! 2006. július 28. és augusztus 6. között a Völgy központjában, az iskola udvarán látható a kiállítás, amelynek főszereplője ez a Kréta diákmagazin által (rajzoló Kadosa-Kis József) megálmodott figura.
Hírek
Talán a legjobb, de egészen biztosan a legtöbbet játszott magyar vígjátékot, Szigligeti Ede Liliomfiját mutatják be pénteken az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.
Hírek
William Shakespeare híres portréjának eredetijére bukkantak egy brit magángyűjteményben.
Hírek
Két izgalmas produkciót is láthatnak ebben a hónapban az érdeklődők Óbudán, hiszen az Aquincumi Múzeumban mutatják be július 14-én az Oké, Néró című darabot, amelynek Balázs Péter a színre vivője, július 28-tól pedig négy alkalommal adják elő újra a La Mancha lovagját, s a musical Vas-Zoltán Iván rendezésében, Gergely Róbert főszereplésével kerül színre a Zichy-kastély udvarán.
Hírek
A Színházi Biztonságtechnikai Szabályzat közelgõ módosítása, valamint a készülõ EU-s szabályzat várható előírásainak figyelembevételével, az MSZTSZ szervezésében a Magyar Iparszövetség Oktatási Központtal közösen a Színházi díszítő, Zsinóros, Berendező és Alsógépezetkezelõ szakképesítést biztosító tanfolyam indul.
Hírek
Technikai okok miatt a Városmajori Szabadtéri Színpadra meghirdetett július 7-i és 14-i Horváth Jenő-est helyett a Sziget Színház Hair című musical előadását láthatják, a július 12-i és 17-i Csárdáskirálynő produkció helyett pedig operett gálát tekinthetnek meg az érdeklődők.
Hírek
Négy órán keresztül ringatott egy kimúlt disznót egy meztelen nő - ezzel az előadással „kápráztatta el" közönségét Anglia délnyugati részén.
Hírek
Megtartotta évadnyitó társulati ülését hétfőn a budapesti Katona József Színház, ahol ez alkalommal adták át az elmúlt szezon előadásai alapján odaítélt Vastaps-díjakat is.
Hírek
Vlagyimir Szorokin „Négyek szíve“ című, magyar nyelven még nem megjelent regénye helyett Mundruczó Kornél a szerző „A jég“ című regényét viszi színpadra a Krétakör társulattal a Trafó színpadán 2006. szeptemberében.
Hírek
Zenthe Ferencet, a 86 éves korában elhunyt színészt jövő pénteken, augusztus 25-én kísérik utolsó útjára a Farkasréti temetőben.
Hírek
2006. augusztus 12-én és 13-án a Katona József Színház a Ledarálnakeltűntem című előadásával vendégszerepel Finnországban.
Hírek
Színházi törvény megalkotását tervezi Hiller István oktatási és kulturális miniszter, aki szerint ehhez a szakma képviselőinek éppúgy össze kell fogniuk, mint a filmeseknek a filmtörvény kidolgozása elõtt; a szaktárca vezetõje errõl a Magyar Televízió Kedd 21 című adásában beszélt.
Hírek
Péntek este a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Budapesti Operettszínház és a Vereinigte Bühnen Wien közös produkciójában először láthatja a Rudolf című musicalt szabadtéri színpadon a közönség.
Hírek
Hivatalosan a Cinkos New York (Accomplice: New York) színdarab, de egyben városnézés, étkezés, és ismerkedés a város bárjaival.
Hírek
Július 18-án lesz hetvenéves Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, operetténekes, kiváló művész.
Hírek
Bertók Lajos, a Budapesti Kamaraszínház színművésze tragikus hirtelenséggel elhunyt - tájékoztatott az előző nap történt halálesetrõl a Budapesti Kamaraszínház Igazgatósága kedden.
Hírek
A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Debreceni Csokonai Színház július 14-re meghirdetett Faust előadása – sorozatos megbetegedések miatt – elmarad.
Hírek
A New Cast Színészügynökség eddig 150 színészt fényképezett le. A lehetőség továbbra is fönnáll.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„Aki a disszonanciát nem ismeri, a harmóniát értékelni nem tudja."
Kodály Zoltán
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ