BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Ebben a színházi évadban május 13-án lesz az utolsó alkalom, hogy a színházkedvelők ellátogassanak Patka Heléna és Dvorák Gábor előadásaira, a zuglói Cserepesházba. A Játsszunk pantomimet! című gyerekelőadás 15-órakor, a „Kései sirató" című József Attila est 18-órakor kezdődik.
Hírek
Május 13-án szombaton 15- és 19-órakor lép föl a prágai Nemzeti Marionettszínház Mozart: Don Giovanni című előadásával a Művészetek Palotájában.
Hírek
Május 12-én 21-órakor látható Heinrich von Kleist: Pentheszileia című darabja a MU Színház Stúdiószínpadán. A produkciót Tausz Péter rendezte.
Hírek
Május 14-én 19.30-kor ismét látható Budapesten minden idõk legsikeresebb rock ’nd roll musicalje, a Rocky Horror Show. A kultikus darab horror, sci-fi paródia és szédületes rock ’n roll zenével fűszerezve a Belvárosi Színházban.
Hírek
2006. május 29-én és 30-án 19-órakor látható Ferdinand Bruckner: Az ifjúság betegségei című színmű – a Łódz-I Teatr Nowy vendégjátékában – a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában.
Hírek
Iskolás fiúk egy csoportja az atomháború idején, az őket menekítő repülőgép balesete miatt egy lakatlan szigetre vetődik. Eleinte izgalmasnak indul a felnőttek nélküli kaland: a sziget gazdagsága, a felhőtlen szabadság élménye elkápráztatja őket. Ismert társadalmi minták alapján próbálják berendezni életüket: vezért választanak, gyűléseket tartanak, feladatokat jelölnek ki egymás között.
Hírek
Három premierrel és két vendégjátékkal összesen negyvennégy előadással várja a közönséget májusban és június első napjaiban a Szegedi Nemzeti Színház - közölte Székhelyi József, az intézmény főigazgatója pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.
Hírek
A Krétakör Színház majálist tart szombat, vasárnap és hétfőn az Óbudai Gázgyár területén, és utoljára lesz látható a W-munkáscirkusz című előadásuk.
Hírek
A Jászai Mari Színház 2004-nyarán, a Tatai Nyári Színház programjaként mutatta be Kárpáti Péter klezmerjátékát, A negyedik kaput. Novák Eszter rendezése májusban búcsúzik a közönségtől, a színház végleg leveszi műsoráról.
Hírek
Május 13-án lesz az utolsó előadása Patka Heléna és Dvorák Gábor produkcióinak a zuglói Cserepesházban. A Játsszunk pantomimet! című gyerekelőadás délután 3-órakor, a Kései sirató című József Attila est 18-órakor kezdődik.
Hírek
Tizenegy egyetemi teátrum mutatkozik be a VI. Egyetemi Színjátszó Fesztiválon, amely április 28-án kezdődik Pécsett - közölte az esemény szervezője pénteken a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.
Hírek
Meghalt Dobák Lajos Jászai Mari- és Aase-díjas színművész - tudatta ma a Magyar Színházi Társaság.
Hírek
2006. április 21-én, este 7-órakor lesz – a szolnoki Szigligeti Színház hetedik nagyszínházi bemutatójaként – a premierje a Chicago című musicalnek. Az előadást Bagó Bertalan rendezi.
Hírek
Május 11-én játssza ötvenedszerre a Csizmás Kandúrt a Miskolci Nermzeti Színház. Azt a 17. századi sikertörténetet, ami arról szól, hogy hogyan lesz a szegény, apai örökségéből kisemmizett molnárlegényből dúsgazdag márki, éhenkórász macskájából pedig miniszter, sőt udvari főtanácsos. Meg arról, hogy hogyan veheti feleségül egy szegény molnárlegény a király leányát.
Hírek
Incze József színművész nyerte el a Sopronyi Thurner Mihály színházi nagydíjat a befejezés elõtt álló évadban a Soproni Petõfi Színházban nyújtott alakításaiért - tájékoztatott Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Kht. igazgatója.
Hírek
A német kulturális és művészeti hetek keretében a budapesti Német Színházban és a Várszínházban vendégszerepel május 24-én a Münchner Theater Sündenfall e.V. színtársulata az Európában kihunytak a fények - Haláltánc című többnyelvű előadással - közölte a német nagykövetség.
Hírek
Elkészült a Nemzeti Színház következõ szezonjának műsorterve, amelyben nyolc bemutató szerepel - közölte a teátrum.
Hírek
Május 11-én 19-órakor lesz Louis Calaferte: Hepp! című darabjának előadása – a Makrobaták színtársulat produkciójában – a Ferencvárosi Művelődési Központban.
Hírek
Mivel Peter Handke részt vett Slobodan Milosevic volt jugoszláv, illetve később szerb elnök temetésén - s korábban is dicsőítette Milosevic politikáját - a Comedie Francaise levette jövő évi műsortervéről az osztrák szerző 1989-ben írt Das Spiel vom Fragen oder Die Reise zum sonoren Land című darabját.
Hírek
2006. június 10-én 20-órakor lesz a bemutatója A muzsika hangja című musicalnak a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Hírek
Gálvölgyi János betegsége miatt a ma esti Gálvölgyi kabaré című előadás a Mikroszkóp Színpadon elmarad. A jegyek két héten belül a jegypénztárban és a szervezési osztályon visszaválthatók.
Hírek
Valahol Budapesten ég és föld között áll egy padlás, ami valamitől más mint a többi. Hogy mitől más? Választ ad a darab négy főhőse, akik mesékből kimaradt, e világban kísértő szeretnivaló szellemek. A padláson megtalálják az összeköttetést a valóság és örökkévalóság között, míg végül a Révész segítségével mind eljutnak oda ahová vágynak.
Hírek
Látta-e már Budapestet éjjel? Ha még nem, itt a remek lehetőség, hogy bebarangolja velünk a ’20-as, ’30-as évek pesti utcáit Eisemann, Zerkovitz, Horváth Jenő, Seress Rezső dalainak kíséretében. Ha már látta, idézzük fel együtt a pesti humor klasszikus gyöngyszemeit, és nézzük meg Pestet Rejtő Jenő, Salamon Béla, László Miklós szemüvegén keresztül is!
Hírek
Új tagokat választanak a Halhatatlanok Társulatába, a közönségszavazást követő június harmadiki gálaestnek a Nemzeti Színház ad otthont.
Hírek
A Nemzeti Színház Gerhart Hauptmann tolvajkomédiájával, A bunda című előadással zárja idei bemutatóinak sorát; a jövő csütörtöki premieren több, mint negyven év elteltével lép ismét együtt színpadra Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula - közölte a teátrum.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
Aforizmák
„Az ember addig marad fiatal, amíg nem irigyli a fiatalokat."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ