Hírek
Két kiérdemesült állampolgár fekszik egymás mellett idegösszeroppanásal egy „kiemelt” kórház különszobájában. Moór és Paál. Az egyik régi reakciós, a másik régi szektás. Mindketten a politikai helyzet áldozatainak vallják magukat. – Csurka István darabját mutatja be december 15-én – Cseke Péter rendezésében – a Turay Ida Színtársulat a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban.
Hírek
„Lekapcsolták a villanyt, hogy bekapcsolják az éjszakát…” Isten hozott a félelem világában, egy olyan korban, melyben a félelem kisstílű hősöket és nagy szélhámosokat szül… azaz itt és most, amikor a legnagyobb fejtörést az okozza, hogy melyik antibakteriális szappannal mossuk tisztábbra pórusainkat.
Hírek
November 15-én 18-órakor láthatják Egressy Zoltán: Portugál című darabjának bemutatóját a Mensáros László Alternatív Kamaraszínház produkciójában.
Hírek
Közösen nyújtott be pályázatot az INTERREG III. Magyarország-Szlovákia-Ukrajna közötti európai uniós szomszédsági program forrásainak elnyerésére a Kassai Állami és a Miskolci Nemzeti Színház. Ennek eredményeként az idei évadban előadásokat cserél a két teátrum.
Hírek
Tíz – köztük vidéki, határon túli és alternatív – meghívott produkció versenyzett az idén először Egerben rendezett XVIII. Magyar Stúdiószínházi Találkozón. Az egyhetes fesztivál a Zsótér Sándor rendezte Peer Gynttel ért véget tegnap este.
Hírek
Hat színházi személyiség 1956-os forradalmi szerepvállalását mutatja be az a kiállítás, amely november 24-tól látható Budapesten, a Bajor Gizi Színészmúzeumban. A Színészi (h)arcok - színészek, színházak szerepe az 1956-os forradalomban című multimédiás tárlat Bessenyei Ferenc, Darvas Iván, Földes Gábor, Gáli József, Mensáros László és Sinkovits Imre életútját követi az 1950-es évektől a szabadságharc eseményein át a megtorlásig.
Hírek
A debreceni Csokonai Színház november 17-én mutatja be Mozart Szöktetés a szerájból című szórakoztató zenés játékát, Tim Carroll vendég-rendezésében. Az alábbiakban az ő gondolatait adjuk közre az előadásról.
Hírek
A Maladype Színház Akropolisz című előadásával kezdődik hétfőn Budapesten az I. Bárka Fesztivál. Az eseményt Spiró György író nyitja meg. A programban az előadásokhoz kapcsolódóan kiállítások, filmvetítések, koncertek és szakmai beszélgetések is szerepelnek.
Hírek
November 9-én 20-órakor lesz a premierje az Artus-Goda Gábor Társulat közös pordukciójának, a Sztélé-nek az Artus Stúdióban. A produkciót Goda Gábor rendezte.
Hírek
Németország után Miskolcon is látható a Robinson & Crusoe. November 8-án este 8 órakor magyar és német nyelven szólal meg az eredetileg olasz és egy kitalált nyelvre írt darab a Játékszínben.
Hírek
Idén az egri Gárdonyi Géza Színházban rendezik meg a Magyar Stúdiószínházak Fesztiválját, immár 18. alkalommal. A fesztivál ötödik napján, tehát november 9-én, 19-órától a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Eastwicki boszorkányok című előadása kerül bemutatásra a nagyszínpadon.
Hírek
Csathó Kálmán (1881-1964): Izzó levegőben című, a régi Nemzeti Színház vezetõ színészeiről írt 13 portrét, valamint fotókat tartalmazó kötetét hétfőn mutatták be a Bajor Gizi Színészmúzeumban.
Hírek
Hatalmas tapssal jutalmazta a közönség a Macskafogó című musical pénteki bemutató elõadását a budapesti Magyar Színházban.
Hírek
A Fürdővízzel a gyereket már júliusban, a Terényi Nyári Játékokon bemutatták. Most egy igazi színházi közeg szerveződött köré, hangeffektekkel, világítással, helyért tolongó nézőkkel. Pedig ez egy olyan igazi fekete és mélyen ledorongoló darab. Aki nem ismer ebben magára – főleg, ha már van pár gyereke – az nagyon kíméletlenül hazudik saját magának.
Hírek
Folytatódik Papp János útinapló sorozata a Vidám Színpadon. A nagy sikerű El Camino-est után Észak fok, titok… - címmel, lappföldi utazásáról mesél november 26-án.
Hírek
November 21-én, kedden 19-órakor a Veszprémi Petőfi Színházban – a Raiffeisen Sorozat keretében – az Éjszakai Színház Le Sage: A pénzeszsák című komédiáját mutatja be Kőváry Katalin rendezésében.
Hírek
Árvai György és a Természetes Vészek Kollektíva PRE-ACTIOja a tömeggyilkosság, az öngyilkos merénylet evidensen elítélendő tényét dolgozza fel. Az előadás eredeti búcsúvallomásokat és más dokumentumokat felhasználva próbál meg kimozdítani a biztonságos hétköznapok világából, közel hozva az idegen, a „más” gondolkodásmódot, megkérdőjelezve a „velem ez nem történhet meg” látszólagos biztonságát.
Hírek
Budapesten is bemutatják Roman Polanski Vámpírok Bálja című világsikerű musicaljét. Az Oscar-díjas rendező azonos című filmje alapján készült zenés színpadi adaptáció Bécs, Stuttgart, Hamburg, Tokió és Berlin után 2007-júniusában debütál a magyar fővárosban.
Hírek
A Szabadkai Népszínház és a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház vendégjátékával folytatódik a Vendégségben Budapesten - Határon túli magyar színházi estek előadássorozat novemberben.
Hírek
Ötvenöt éve, 1951. november 10-én halt meg Somlay Artúr kétszeres Kossuth-díjas színész, kiváló művész.
Hírek
A beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház és a budapesti Thália Színház A Pityu bácsi fia című előadásával nyílt meg az idei Stúdiószínházi Találkozó a Gárdonyi Géza Színházban.
Hírek
Péntek délig már negyven tüntetést jelentettek be a rendőrségnek. A fővárosi lakosság nyugalomra, békés emlékezésre vágyó többsége – az elmúlt hetek tapasztalatai okán – lehetőleg elkerüli ilyenkor a Belvárost. Legalábbis azok, akiknek nem kell a délutáni-esti órákban dolgozniuk.
Hírek
Az I. Bárka Fesztiválon Nagy József Jel Színházát, a lett Új Rigai Színház két előadását, a lengyel Boguslawski Színházat, valamint a Bárka és a Maladype Színház egy-egy előadását láthatja a közönség hétfőtől Budapesen.
Hírek
Különleges Don Juan-előadás lesz az évad első nagyszínpadi bemutatója a budapesti Katona József Színházban, ahol Bodó Viktor színészi improvizációkkal és az eredeti Moliére-szöveg szabad értelmezésével formabontó produkciót állított színpadra.
Hírek
Háy János: A Pityu bácsi fia című „ördögjátékát“ mutatja be október 31-én este 7-órakor az Egri Gárdonyi Géza Színház. A történetet a stúdiószínpadon rendezte meg Szegvári Menyhért Csík György jelmezei és díszletei között.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ A bölcs udvariassága, hogy színleli a középszerűt."
Balázs Tibor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ