Hírek
Bűntudat nélküli kukkolás
Tragikomikus lélekkukkolás, egy szexfüggő fiatalember kendőzetlen önvallomása és sok humor várja A magyar Belmondó című színházi előadás nézőit november 29-én, kedden este fél 9-től a budapesti Kino Moziban.
Hírek
Menni vagy nem menni? Csinálni vagy rinyálni? Élni vagy úgy tenni? Levetkőzni vagy álruhába bújni? Leépülni vagy beépülni? Balaton vagy Trabant? Kőleves Kert vagy Ellátó Kert, Édenkert vagy nyakatekert? És a szerelem?
Hírek
Alig egy hónappal a békéscsabai premier után most Butapesten mutatkozik be a Monte Cristo grófja című musical. A Békés Megyei Jókai Színház produkcióját Dumas regényéből Pozsgai Zsolt és Szomor György dolgozta át, mi pedig november 13-án nézhetjük meg a budapesti RaM Colosseum színpadán.
Hírek
Nyílt levélben fordult az európai intézményekhez és az osztrák európai parlamenti képviselőkhöz az Új Színház új vezetőinek kinevezése elleni tiltakozásként egy osztrák újságírónő másokkal közösen.
Hírek
Mundruczó Kornél Nehéz istennek lenni című előadása nyerte a drezdai 8. Politika a független színházban elnevezésű fesztivál fődíját.
Hírek
Közönségtalálkozót tart A mi osztályunk című darab esti előadása után szombaton a Katona József Színház; a nézők a produkció alkotóival beszélgethetnek a Kamrában.
Hírek
Már jóval odébb a bevett s megszokott Ráday utcai kultúrcentrumtól, kint az Üllői úton, szemben a Ludovika térrel, egy kis pinceklubban/kocsmában/színházban felelevenedik a Stúdió K árnya. A Zöld Macska Diákpince berendezésében, hangulatában és elhivatottságában is idézi azokat az időket, amikor le kellett botorkálni jó előadásokért a franzstadti mélybe.
Hírek
Gyász
Meghalt szombat reggel, 83 éves korában Máté Lajos rendező, az Új Színház örökös tagja, az 1970-es, 1980-as évek színházi amatőrmozgalmának legendás alakja - közölte a színház.
Hírek
A színikritikusok által 2011 legjobb zenés-szórakoztató előadásának választott Cabaret című musicalt már több, mint tízezren láthatták a Centrál Színház színpadán a táncos-koreográfus Bozsik Yvette rendezésében. Az előző évadban bemutatott produkció most, október 28-án érkezik huszonötödik előadásához.
Hírek
Ostromállapot alakult ki Párizs egyik legjelentősebb színházában, miután keresztény fundamentalisták egy csoportja megzavart egy bemutatót. A zavarkeltőket a vezetőség kérésére rendőrök távolították el a színházból. A kulturális miniszter elítélte a szélsőségesek akcióját, a darab rendezője "megbocsátott" nekik. A tüntetések azonban a színház előtt folytatódnak.
Hírek
Szombaton délután megtelt az Új Színház előtti tér, ahol a közönség tagjai mellett színészek, más művészek és közéleti személyiségek tiltakoztak Dörner György igazgatói és Csurka István intendánsi kinevezése ellen.
Hírek
Egy író hagyatékában meglett Eugene O'Neill Nobel-díjas amerikai drámaíró Exorcism (Ördögűzés) című drámája, amely a szerző saját öngyilkossági kísérletét dolgozza fel, és amelynek minden példánya eltűnt 1920-as New York-i színpadi bemutatója után.
Hírek
Október 26-án szerdán este, a Spinoza Színházban mutatják be a Frida című zenés játékot. Az előadás Frida Kahlo, a magyar-zsidó-spanyol-indián származású mexikói festőnő színes-tragikus életéről szól.
Hírek
Márta István igazgató november 22-én – a kegyeleti okok miatt szeptemberben elmaradt – színházi díjakat osztott ki a Bubik István Stúdiószínpadon. A társulat titkos szavazása alapján, a Cortina-Szín-tár díjat Mázi Éva jelmeztár vezető, a Paulay Ede-díjat Gosztonyi János kapta. Gosztonyi János drámaírót, színészt, rendezőt és az Új Színház stúdió vezetőtanárát – aki most ünnepelte 85. születésnapját – köszöntötték kollégái, volt és jelenlegi tanítványai is.
Hírek
December 4-én új budai játszóhely nyílik a Széll Kálmán tértől öt perc sétára található Városmajori Szabadtéri Színpadnál. A Garden café & lounge étterem összművészeti sorozatai a gasztronómia és művészet találkozásának jegyében kínálnak színvonalas programot a család minden korosztálya számára. Először december 7-én a Caveman – Az ősember című produkciót láthatjuk ott Kálloy Molnár Péterrel a főszerepben.
Hírek
Ősbemutatót tartanak csütörtökön a kecskeméti Katona József Színház kamaraszínházában: A régi ház című Tormay Cécile-regény színpadi változatát mutatják be Dunai Tamással a főszerepben.
Hírek
Gyerekdarab jeltolmáccsal a Centrál Színházban
Magyarországon még soha nem mutattak be gyerekdarabot jeltolmácsolva siketnéma gyerekeknek – ez először a Centrál Színházban, november 13-án délelőtt 11-órától lesz, A Hang-villa titka című darabban. Bödök Ilona és Nagy Adrienne jeltolmácsok nem csupán közvetítik a szöveget, hanem az előadás részeivé válva kiegészítik a színpadi történéseket.
Hírek
Terítéken az Új Színház
Határozatképtelen volt hétfőre összehívott ülésén az Országgyűlés kulturális bizottságának ellenőrző albizottsága, amely a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt nem tudta érdemben megtárgyalni az Új Színház igazgatói kinevezésének ügyét.
Hírek
Büchner Woyzeck című művét tűzik műsorra a Katona József Színházban Tom Waits zenéjével, Ascher Tamás rendezésében, Horváth Csaba koreográfiájával. A zenés változat bemutatóját pénteken tartják Keresztes Tamás és Jordán Adél főszereplésével.
Hírek
Tarlós István főpolgármester felhívta Csurka István figyelmét, hogy tartózkodjon a félreérthető, illetve a politikai kultúrával nem összeegyeztethető nyilatkozatoktól - derült ki a főpolgármesteri hivatalnak az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményéből.
Hírek
A Thália Színház és a Mikroszkóp Színpad közös igazgatására írt ki pályázatot a főváros - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium pénteken a kormányzati portálon. A pályázóknak 30 napjuk van arra, hogy benyújtsák pályamunkáikat.
Hírek
Több mint ötven év után került elő Harold Pinter angol dráma-, és forgatókönyvíró egyik elveszettnek hitt színpadi jelenete, amelyet az akkor 29 esztendős pályakezdő mindössze egyetlen előadást megélt darabjában játszottak el.
Hírek
A magyar egészségügyről szóló, Anamnesis munkacímű darabhoz várja a közönség történeteit a Katona József Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság, amelyek közös produkciójaként áprilisban mutatják be a beküldött szövegek alapján születő előadást Bodó Viktor rendezésében.
Hírek
Hajítsa el Cosmót, kapcsolja ki a pornót, és irány a Centrál Színház! Már persze ha meg akarja tudni, hogy mit akar a nő és mit a férfi, ha felszikrázik, vagy épp megszűnni kezd köztük a kémia. Bemutató előadás november 11-én este lesz Francia rúdugrás címmel a Centrál Színház Kisszínpadán.
Hírek
Egy titokzatos vonzalom története elevenedik meg Szigethy Gábor Mezei Márai Szerelem című, sok képpel és dokumentummal illusztrált kötetében, amelyet Márai Sándor Sirály című regényével egy időben jelentetett meg a Helikon Kiadó.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ Akit szeretünk, azt egészen boldoggá, vagy ha ez nem lehetséges, egészen boldogtalanná akarjuk tenni."
La Bruyére
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ