BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Schilling Árpád látszólagos kísérleti rendezésében nagyon kidolgozott formában mutatja be a Csehov-szereplők mögötti személyiségeket, akiktől nehéz a nézőnek elválnia az előadás végén - véli a Le Monde című francia napilap szombat délután megjelent számában.
Hírek
Alföldi Róbertet nevezte ki a fővárosi Bárka Színház új igazgatójának a józsefvárosi önkormányzat csütörtökön - tájékoztatta Jóvér Béláné, Józsefváros kultúráért felelős alpolgármestere. A testület egyhangúlag hozta meg döntését. Az alpolgármester elmondta, hogy a színész-rendezővel kettő plusz három éves szerződést köt az önkormányzat. A művész március 1-től lesz hivatalosan a Bárka direktora.
Hírek
Az idén június 22-től július 1-ig rendezik meg a 18. Fesztiválját Kisvárdán - közölte a szervező Nyakó Béla, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város művészeti házának és várszínházának igazgatója.
Hírek
Az alábbiakban a Trambulin Színház februári műsorát közöljük. A társulat repertoárja elsősorban gyermekszínházi előadásokból áll. Évente körülbelül 100-120 előadást játszanak az ország különböző művelődési házainak színháztermeiben, szabadtéri helyszíneken, rendezvényeken. Állandó játszóhelyük Budapesten, a Vasas Művészegyüttes épületében van.
Hírek
Rekordot döntött 2006. január 14-én, szombaton 83. előadásával – a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban – az Anconai szerelmesek, s ezzel megelőzte a 82 előadást megélt A dzsungel könyvét. A teátrumban soha ennyi előadásszámmal nem játszottak még darabot és mivel az érdeklődés továbbra is óriási, így biztosan megéli még ebben az évadban a 90. előadást. Külön érdekessége az Anconai szerelmeseknek, hogy még a színház felújítása előtt került színre. Az előadást Tasnádi Csaba rendezte.
Hírek
Lázasan folynak Ibsen: Kísértetek című drámájának próbái az egri Gárdonyi Géza Színház stúdiószínpadán. Az előadást a harmadik alkalommal rendezőként is bemutatkozó Blaskó Balázs, a társulat tagja viszi színre. A bemutató február 2-án, este hét órakor lesz.
Hírek
Az Előtte-utána költői szépségű, izgalmas formai kísérlet; nem hagyományos dramaturgiát követő jelenetsor, szerkezete zeneműhöz hasonló, leginkább szó-operának lehetne nevezni, amelyben minden szereplő a saját külön szólamát játssza, de az egészből mégis létrejön egyfajta teljesség. A több leírást és szerzői instrukciót, mint dialógust vagy akciót tartalmazó szöveg tág teret ad a rendezői, a színészi - és a nézői inspirációnak.
Hírek
Január 14-től 20-ig Erdényben vendégszerepel a Honvéd Kamaraszínház. Marosvásárhelyen és Nagyváradon a Kárpáti Péter jegyezte Rumcájsz, a rabló – Novák Eszter rendezésében –, a többszörös fesztiváldíjas Bozgorok – a rendező Rusznyák Gábor –, a Peer Krisztián által átdolgozott A ragaszkodók (Tudós nők) – a rendező Naszlady Éva –, valamint a közös improvizációkon alapuló, a Társulat által írt Csak úgy… – a rendező Novák Eszter – című produkciókkal.
Hírek
Budapesten közel száz alternatív, illetve független társulat működik; előadásaik szerves és elidegeníthetetlen részét képezik a főváros színházi kínálatának. Ezek az előadások többnyire kis játszóhelyeken, rétegközönség előtt, viszonylag kevés alkalommal kerülnek színre.
Hírek
Életének 49. évében meghalt Nagy Miklós, a Ruttkai Éva Színház színművész-igazgatója, rendezője - közölte a teátrum. A színművész hétfőn agyvérzés következtében hunyt el.
Hírek
2006. január 22-én, este hét órai kezdettel nézhetik meg Szakonyi Károly: Ördöghegy című darabját a Főnix Színházi Műhely előadásában, az Aranytíz Teátrum színpadán. A produkciót Bicskei Kiss László rendezte.
Hírek
A Nemzeti Kulturális Alapprogram (NKA) ideiglenes szakmai kollégiuma 1,1 milliárd forintot ítélt oda nyolcvankilenc, jövőre megvalósuló kiemelt kulturális rendezvény támogatására - közölte hétfőn Inkei Péter, a Kiemelt Kulturális Események Ideiglenes Szakmai Kollégiumának elnöke.
Hírek
Magyarország a héten hivatalosan is eljuttatta Pécs város pályázatát az Európa Kulturális Fővárosa 2010 címre az Európai Unió intézményeihez; a pályázatot Bozóki András kulturális miniszter a kormány nevében az Európai Bizottságnak, az Európai Parlamentnek, a Régiók Bizottságának és az Európai Tanácsnak küldte meg.
Hírek
Hangos bravózással fogadta a teltházas közönség a Franciaországban visszatérő vendégnek számító Krétakör Színház Siráj című előadását a péntek esti bemutatón Párizsban. Harmadszorra tért vissza a Krétakör Színház a külföldi karrierjét a kezdetektől felkaroló MC 93 Bobigny kulturális központ Le Standard idéal (Az ideális norma) nevű, egy hónapig tartó fesztiváljára.
Hírek
Gyásztáviratban fejezte ki részvétét Gyurcsány Ferenc kormányfő Agárdy Gábor színművész halála miatt a gyászoló családnak - tájékoztatott a Miniszterelnöki Kabinetiroda Sajtófőosztálya. „Agárdy Gábor halála az egész országot megrendítette. Személyében a 20. századi magyar színjátszás talán legjelentősebb nemzedékének egyik óriása távozott közülünk. Egy a legutolsó nagyok közül" – írta a miniszterelnök.
Hírek
Ma, vagyis január 19-én ünnepli hetvenötödik születésnapját Schubert Éva színművésznő, érdemes művész, rendező, színészpedagógus. Az a típus, aki egy percig sem tud nyugodtan ülni, az évek, évtizedek múlását nem érzi. Szellemileg mindig lefoglalja magát, és utazni is nagyon szeret. Kíváncsi természetű, amikor évekkel ezelőtt nagy műtétje volt, nem engedte elaltatni magát, mert érdekelte, hogy mit csinálnak vele az orvosok.
Hírek
Lepkévé válás, metamorfózis – Bérczi Zsófia „morfománjai” egy nem egészen emberi világba ragadnak el, ahol megelevenedik a díszlet, az előadók segítségével életre kel az elasztikus anyaggal bevont színpad és a vetített animáció az alakokkal és formákkal való játék új dimenzióját villantja fel.
Hírek
Babaközönségnek tartanak színházi előadásokat Stockholmban. A publikum életkora 6-12 hónap között van, természetesen nem önállóan érkeznek a színházba, hanem - zömmel - anyjukkal. Az egyórás előadás kamara jellegű, a premiert 12 baba tekintette meg. Nem mindegyik bírta végig. Akadt, amelyik elcsúszkált-mászkált, kettő pedig „büfére" szorult: szoptatni kellett. Mindezek ellenére úgy tűnt, hogy élvezték a darabot, amely a megszületésről és a legelső életszakaszról szól.
Hírek
Január 19-én lesz a bemutatója a Nizsinszkij utolsó tánca című amerikai monodrámának a Spinoza-házban, ugyanazon a napon, amikor kerek egy évszázaddal előbb minden idők legnagyobb férfitáncosa utoljára táncolt. A Nizsinszkij-dráma címszereplője-főszereplője Haumann Máté. A tánczseni emberi, művészi, lelki és testi drámáját Zalán Magda fordításában eleveníti meg a fiatal színész.
Hírek
2006. január 21-én, szombaton este 7-órakor lesz Görgey Gábor: Komámasszony, hol a stukker? című darabjának a premierje a Miskolci Nemzeti Színház Kamaraszínházában. A produkció rendezője Korognai Károly.
Hírek
Két premiert is láthatnak januárban a Vígszínház és a Pesti Színház deszkáin. Január 20-án Maurice Maeterlinck: A kék madár (tündérjáték felnőtteknek) című előadás debütál a Vígszínházban Zsótér Sándor rendezésében, majd január 21-én Szép Ernő: Lila ákác (szerelmes história) című produkciójának tapsolhat a közönség a Pesti Színházban. Ez utóbbi előadást Forgács Péter rendezi.
Hírek
Az alábbiakban a Pécsi Harmadik Színház 2006. január havi programját olvashatják. A teátrum műsorai közt megtalálható például Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli című, nagy sikerű darabjának színre vitele, vagy William Shakespeare: És Romeo és Júlia...- című produkciója Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter előadásában.
Hírek
Ma, január 9-én ünnepli hetvenedik születésnapját Mécs Károly, Jászai-díjas színész, kiváló művész. Mécs Károly művészi munkáját 1970-ben Jászai Mari-díjjal ismerték el, 2002-ben lett kiváló művész. 1996-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át.
Hírek
M, vagy mégsem címmel láthatják a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vendégjátékát 2006. január 10-én a kecskeméti Katona József Színházban és 2006. január 11-én a szombathelyi Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban. A produkciót Bodó Viktor rendezte.
Hírek
Az alábbiakban a Radnóti Színház februári bemutatójának a szereposztását közöljük. Molnár Ferenc, Riviéra című darabjának a rendezője Valló Péter.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ Nem szabad haragudni a divatra, hisz olyan fiatalon hal meg."
Jean Cocteau
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ