Hírek

Négy nagyszínpadi és öt kamarabemutatót tart a 2021/22-es évadban a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház.

Hírek

Átadták pénteken a szentesi Tóth József Színházat és Vigadót, az intézményt az első két évben a Békéscsabai Jókai Színház fogja üzemeltetni.

Hírek

Hét bemutatót tervez az új évadban a csíkszeredai Csíki Játékszín, amely a termek 70 százalékos kihasználtságával tartja meg előadásait a koronavírus-járvány miatt - adta hírül pénteken a Krónika című napilap.

Hírek

Tavaly be nem mutatott darabokkal indítja az új évadot a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház, az első előadás szombaton A kis herceg lesz.

Hírek

Két nagyszabású produkcióval és három kamaradarabbal is készül a Thália Színház a 2021/22-es évadára, amely szeptember 11-én a Lövések a Broadwayn című musical magyarországi bemutatójával kezdődik.

Hírek

Rusznák András, a budapesti Radnóti Miklós Színház művésze kapta a Kaszás Attila-díjat a közönség szavazatai alapján. A díjazott nevét Pokorni Zoltán, a Hegyvidéki Önkormányzat polgármestere, a díj társalapítója jelentette be hétfő este a Győri Nemzeti Színházban tartott Országos színházi évadnyitón.

Hírek

Hét bemutatót tervez és további tizenhárom előadást tart repertoáron a 2021/2022-es évadban a Radnóti Színház, amely saját színpadán kívül a Tesla Laborban jelentkezik produkciókkal és folytatja streamelt előadásait is.

Hírek

A régi nagysikerű előadások mellett négy új bemutatót tűz műsorára új évadában a Centrál Színház.

Hírek

Kilenc bemutatóval, valamint az Orlai Produkcióval közös premierrel is készül a 2021/22-es évadban a Katona József Színház.

Hírek

Tizenöt premierrel várja a nézőket a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) a 2021/22-es évadban - közölte a társulat igazgatója kedden a baranyai megyeszékhelyen tartott évadnyitó sajtótájékoztatón.

Hírek

Tizenkilenc produkció érkezik tizenhárom országból a 7. Madách Nemzetközi Színházi Találkozóra (MITEM), amelyet többszöri halasztás után szeptember 17. és október 9. között rendeznek meg a Nemzeti Színházban.

Hírek

A Gyulai Várszínház történetének legsokszínűbb, a nézőszámot, a jegyárbevételt, a szakmai visszajelzéseket és közönségvéleményeket tekintve a legsikeresebb évadát tartotta meg a nyáron - tájékoztatta a teátrum csütörtökön közleményben az MTI-t.

Hírek

Miniévadot tart szeptember első két hetében a nagyváradi Szigligeti Színház, amelynek három társulata színre viszi a 2020-2021-es évadban bemutatott valamennyi új produkcióját - közölte hétfőn a teátrum.

Hírek

Egy őrült utazásra invitálja a nézőket a Radnóti Színház most induló évadának első premierje, a Vad nyomozók, amelyet keddtől láthat a közönség a Radnóti Tesla Laborban.

Hírek

Szombaton rendezik meg a Jókai téren az egész napos, ingyenes évadnyitó Kolibri Fesztivált, amelyen a hagyománynak megfelelően az idén is a báb- és utcai előadóművészet neves hazai és határon túli képviselői fogadják a közönséget.

Hírek

A Szerelmek városa című zenés darab bemutatójával nyitja meg kapuit újra a közönség előtt a Vígszínház szombaton. Jacques Prévert és Marcel Carné az 1940-es évek Párizsában játszódó filmjéből ifjabb Vidnyánszky Attila rendezésében készült előadás.

Hírek

Tizenegy napon át tizenegy fellépő művész és társulat produkcióit mutatják be a pénteken kezdődő Szegedi Vízi Színház előadásain - tájékoztatta a szervező Szegedi Pinceszínház az MTI-t.

Hírek

Először rendeznek Magyarországon online színházi seregszemlét, a szeptember 17. és 26. között tartandó eSzínház Fesztivál ideje alatt 25 prózai, valamint gyermek-és ifjúsági előadást tekinthetnek meg a nézők - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Hírek

Szeptember 3-án ünnepélyes gálával avatják fel a szentesi Tóth József Színházat és Vigadót, amely a Békéscsabai Jókai Színház üzemeltetésében fog működni.

Hírek

Augusztus 25-én a nagyváradi Szigligeti Színház Napnyugat Expressz című előadásával megkezdődött a 2021-es Városmajori Színházi Szemle programsorozata. A népszerű mustra immár hagyományosan a nem budapesti színházak izgalmas, szórakoztató előadásait mutatja be a fővárosi közönség számára. A 6 vidéki és határon túli városból érkező 6 előadást idén is szakmai zsűri kíséri figyelemmel, a közönség pedig a színház honlapján szavazhat majd a legjobb előadásra.

Hírek

Kilenc bemutatót tart az Örkény Színház az induló új évadban: ötöt a nagyszínpadon, négyet az Örkény Stúdióban.

Hírek

Állandó igazgatói kinevezést kapott a Vígszínház élére a teátrumot az elmúlt másfél évben vezető Rudolf Péter - jelentette be a társulat keddi évadnyitó ülésén Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Karácsony Gergely főpolgármester.

Hírek

Ken Ludwig A hőstenor című bohózata lesz a Veszprémi Petőfi Színház új évadának első bemutatója - mondta a teátrum igazgatója a színház hétfői évadnyitó társulati ülésén, ahol a színház fiataloknak szóló pályaorientációs képzésének indulását is bejelentették.

Hírek

Tizennégy premierrel várja a nézőket a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház a 2021/22-es évadban; a bemutatók között lesz olyan előadás is, amellyel a százéves Salgótarjánt köszöntik - közölte a társulat igazgatója hétfőn a városban tartott évadnyitó sajtótájékoztatón.

Hírek

Öt új bemutatóval készül, de az elmaradt premiereket is megtartja az idén 30 éves fennállást ünneplő Kolibri Színház új évadában, amely szeptember 4-én családi fesztivállal veszi kezdetét.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„ Senki sem azonos látszatainak összegével."
Paul Valéry
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ