BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Az alábbiakban a Radnóti Színház februári bemutatójának a szereposztását közöljük. Molnár Ferenc, Riviéra című darabjának a rendezője Valló Péter.
Hírek
Alföldi Róbert lehet a fővárosi Bárka Színház új igazgatója; a színész-rendezőről egyedüli jelöltként határoznak január 19-én a józsefvárosi önkormányzat testületi ülésén - értesült pénteken az MTI Jóvér Bélánétól, Józsefváros kultúráért felelős alpolgármesterétől.
Hírek
A Körúti Színház, a főváros legújabb teátruma december 25-én Molnár Ferenc A doktor úr című darabjának bemutatójával nyitja meg kapuit a volt Gutenberg Művelődési Otthon épületében.
Hírek
December 22-én, csütörtökön tartja következő bemutatóját a Kamra. Kukorelly Endre "vígvégjátéka", az Élnek még ezek? szenteste játszódik – szereplői egy régi, több generációt átfogó polgári és egy zsidó kiscsalád tagjai. A produkciót Máté Gábor rendezte.
Hírek
Megszépült a Miskolci Nemzeti Színház homlokzata, a teátrum külső felújításához két hónappal ezelőtt láttak hozzá. A színház 148 éves épületének külső része megújult, új „színt" kapott - mondta Simon Gábor, a miskolci belvárosért felelős önkormányzati biztos a rekonstrukció menetét ismertető keddi sajtótájékoztatón.
Hírek
Székesfehérvár 4,5 milliárd forintos költséggel felújított színházának kulcsát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök adta át vasárnap a város polgármesterének.
Hírek
2005. december 22-én ősbemutató lesz a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Krúdy Kamaratermében. Az andalúziai Manuel Buňo író Esztrád sokk című darabjából készített „abszurd hova-tovább színházi jellegű megmozdulás" látványtervezője és rendezője Bodó Viktor.
Hírek
2005. december 16-án mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház Zorba című előadását. A musical szövegét Joseph Stein írta, zenéje pedig a már jól ismert szerzőpáros, John Kander és Fred Ebb alkotása. Az ő nevük fémjelzi többek között a legendás Kabaré és a Chicago zenéjét is.
Hírek
Szerda este Székesfehérváron átadták a 4,5 milliárd forintból másfél év alatt felújított Vörösmarty Színházat.
Hírek
2006. január 14-én, szombaton este 7-órakor bérletszünetes, premier értékű Szinbád előadás lesz a Szegedi Nemzeti Színházban.
Hírek
Az alábbiakban a Spinoza Ház januári porgramjait közöljük. Január 19-én , este 7-órakor a Nizsinszkij utolsó tánca című produkció premierje lesz látható a Spinoza Színházban. A monodráma főszereplője a fiatal Haumann Máté, az előadás rendezője Radó Gyula.
Hírek
A Spinoza Ház szinte reneszánsz vállalkozás: étterem, színház, koncert-, és kiállító terem, kávéház, okos emberekkel való találkozás színhelye – s mindez együtt. E vállalkozás történelme valóban kurta: csupán két és fél év. S először fordul elő, hogy egy produkció megérje az ötvenedik előadást. Nagy esemény tehát, hogy Bacher Iván és Gyabronka József kettőse meghozta ezt az eredményt.
Hírek
Az alábbiakban a Pro Kultúra Sopron januárra szóló műsorajánlatát közöljük, amelyben szerepel a Soproni Petőfi Színház, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, a Soproni Jazzklub, a Soproni Táncfórum , a Fertőrákosi Barlangszínház és még sok más helyszín színes kínálata.
Hírek
Magyarország a héten hivatalosan is eljuttatta Pécs város pályázatát az Európa Kulturális Fővárosa 2010 címre az Európai Unió intézményeihez; a pályázatot Bozóki András kulturális miniszter a kormány nevében az Európai Bizottságnak, az Európai Parlamentnek, a Régiók Bizottságának és az Európai Tanácsnak küldte meg.
Hírek
Az alábbiakban a pécsi Művészetek Háza januári és februári, részletes programajánlóját közöljük. Az év elején föllép náluk többek között a Pannon Filmharmonikusok, Lajkó Félix, Dunai Tamás, Kiss Mari, és Mácsai Pál.
Hírek
Az alábbiakban az Óbudai Társaskör januári programjai közül válogathatnak. A műsorok között szerepel például a Budapest Ragtime Band koncertje, a Kék Duna Koncertszalonzenekar föllépése, vagy Dunai Tamás és Kiss Mari Szeretsz engem című estje is.
Hírek
A negyedszázados múltra visszatekintő Rock Színház „jogutódja", a Rock és Musical Színház nehéz körülmények között is új bemutatókra készül 2006-ban - jelentette ki Miklós Tibor, a társulat vezetője, szerzője.
Hírek
Víz alá került vasárnap a müncheni Cuvilliés-színház egy része, miután több száz köbméter víz ömlött az épületbe egy csőtörés nyomán. A felújítás alatt álló régi színházi épület alsó szintjét és a zenekari árkot teljesen elöntötte a víz, amelyet hatvan tűzoltó csak négy órai megfeszített munkával tudott kiszivattyúzni.
Hírek
Az alábbiakban a kecskeméti Katona József Színház januári előadásainak listáját közöljük.
Hírek
További öt évig Harsányi Sulyom László tölti be a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház igazgatói posztját a városi közgyűlés csütörtöki döntése alapján.
Hírek
Folyami bűzszínház létesült Brazília egyik legszennyezettebb folyóján. Túl sok előadást nem ér meg egy darab, csupán egyszer adják elő Sao Paulóban, a Tiete-folyón. A színpad egy nagyobb bárka, a közönség pedig csónakokban csücsülheti végig az előadást, amelynek rendezői a rendhagyó helyszínnel és szagkörnyezettel a figyelmet akarják felhívni a folyó szennyezettségére. A darab nem a Hamlet, hanem az Egy jobb élet (és a bűzlő folyó) című mű.
Hírek
November 3-tól minden héten az Odeon a Nestea Olasz Moziklub keretében– az Odeon-Lloyd moziban – egy olasz filmklasszikus ingyenes levetítésével kedveskedett közönségének. A nyereményjátékkal egybekötött vetítéssorozat a végéhez érkezett, 15-én este a filmklub utolsó alkotását lehet megtekinteni. Ez alkalomból a Designer Outlet táncos „olasz”, nem hagyományos divatbemutatóval várja az érdeklődőket. A rendezvény 18-órakor kezdődik az Odeon-Lloyd moziban.
Hírek
Az Őrült Nők nevezetű hírhedt lokálban továbbra sincs nyugalom. Albin és Georges markát hatalmas örökség üti, ha Albin megnősül és gyermeket nemz. A megoldhatatlan nehézségek ellenére a beláthatatlan következmények láncolata mégis őrült nászba torkollik. Tölgyesy Zoltán – aki ezúttal Albint alakítja – és a Csodálatos Mandarinok ezúttal is egy fergeteges komédia középpontjába kerülnek. – A produkció megtekinthető a budapesti Karinthy Színházban.
Hírek
Shakespeare örök érvényű klasszikusát, a Rómeó és Júliát láthatják Nyíregyházán – december 12-én 15-és 19-órai kezdettel – a Kecskeméti Katona József Színház előadásában. Az alábbiakban a darab szereposztását és a rendezői olvasatot közöljük.
Hírek
A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban elkezdődtek a Rovarok című musical próbái. A darabot Tasnádi István írta, a zeneszerzőpáros Moldvai Márk és Jeli András, a rendező Tasnádi Csaba. Bemutató: 2006. február.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
Aforizmák
„Aki keveset gondolkodik, sokat téved."
Leonardo Da Vinci
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ