Hírek
Miroslav Krleža a horvát irodalom egyik kiemelkedő alakjaként a vers, a regény, a novella, az esszé és nem utolsósorban a dráma műfajában is maradandót alkotott. A Szentistvánnapi búcsú, amit a Radnóti Színház mutat be Gothár Péter rendezésében, egyedülálló remekműnek számít a szerző fiatalkori drámái között.
Hírek
A rendőrség ajánlását figyelembe véve elhalasztja a péntekre és szombatra a Nagymező utcába tervezett évadnyitó Broadway fesztivált a Budapesti Operettszínház - közölte az intézmény sajtóirodája.
Hírek
Király Levente Kossuth-díjas színművészt választották a nemzet színészének a Zenthe Ferenc halálával megüresedett helyre szerdán - közölte a Nemzeti Színház.
Hírek
Orfeumi előadás. Különös, bizarr kabaré, csattanós jelenetek színes kavalkádja. Téma: a pofon. Előadásunk azt a pillanatot idézi fel, amikor „eldurran az agyunk." De nem csak a nyakleves tud fájni, a szavak néha sokkal jobban sértenek, és hogy tud bosszantani egy-egy elmaradt pofon!
Hírek
Szeptember 23-án ismét megnyitja kulisszáit a Víg- és Pesti Színház a nagyközönség számára. Az alábbiakban a rendezvény részletes programját olvashatják.
Hírek
Október 5-én és október 7-én 19-órakor játsszák a Neil Simon: Furcsa pár című darabját a Turay Ida Színház előadásában.
Hírek
A Városi Színház az évad első portékáját kínálja, amiről nem állítja, hogy szenzációs. Egy sztárszínész sincs benne, a darab sem sikersztori, a helyszínről ne is beszéljünk. Egy haldokló helyen a nyolcadik kerületben, nóném színészekkel, sztárok nélkül lehetetlen megtölteni a 200 férőhelyes nézőteret. Hacsak beetető áras jegyeinkre rá nem harap a spórolós, „nyócker-programra" fanyalodó kultúrkedvelő.
Hírek
Elkezdődtek Háy János: A Pityu bácsi fia című drámájának próbái az Egri Gárdonyi Géza Színház stúdiószínpadán. Az egyik legnépszerűbb kortárs író művét Szegvári Menyhért rendezi. A bemutató október 27-én este 7-órakor lesz. A darab olvasópróbáján a szerző olvasta fel a művet.
Hírek
Roman Polanski rosszul érezte magát és nem jött el a csodaszépre újjáépített, Boscoló-birtokolta New York Palace-ba. Így a vele meghirdetett sajtótájékoztatón két és „fél” külföldi közvetlen munkatársa: a holland Cornelius Baltus és az amerikai Dennis Callahan vett részt Gábor Rivoval, az Ausztriába elszármazott magyar karmesterrel együtt.
Hírek
A kabuki színház sikertörténete az Edo-kor (1603-1867) sajátos városi kultúrájának jelensége, a zenés-táncos előadások, a történelmi ihletésű darabok, a szerelmi történetek vagy a mindennapokból merített témák színpadi feldolgozása nagy népszerűségnek örvendett.
Hírek
Első alkalommal mutatkozik be Spiró György és Egressy Zoltán a szeptember 13. és 24. közötti milánói drámafesztiválon.
Hírek
Él még? És hogyan él? Uncsi, vagy izgi? Baloldali – nem ártott neki a kommunizmus összeomlása, hiszen komcsi volt, nem?
Hírek
Megkezdődtek a Te rongyos élet próbái az egri színpadon. A szövegkönyvet a neves író-rendező, Bacsó Péter olvasta fel a társulatnak. A szerző azonos című filmje alapján készült színpadi változatot a Gárdonyi Géza Színház két részes zenés tragikomédiaként mutatja be október 20-án Csizmadia Tibor rendezésében.
Hírek
25 év, 60 bemutató, 2500 előadás, egymillió néző. A legnagyobb szenzációt az 50 év után először Budapesten fellépő Muráti Lili keltette. Legutolsó szerepében Turay Idát ünnepelhette itt a közönség. Egyre szaporodó halottaink száma mutatja csak az idő múlását. Az idén az ő emlékük előtt is fejet hajtunk.
Hírek
A nagysikerű nyári szabadtéri bemutató után az Egri Gárdonyi Géza Színház a kőszínház pódiumán is bemutatja a zenés vígjátékot. A két részes zenés válóok Csizmadia Tibor rendezésében számtalan humoros helyzeten át derít fényt arra, milyen bonyodalmakhoz vezethet, ha valaki tanulmányt próbál írni a nőkről.
Hírek
Szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napja alkalmából Schneider Márta kulturális szakállamtitkár Szép Ernő-jutalmat ad át az Új Színház Stúdiószínpadán.
Hírek
Az elmúlt évad különleges premierjét tartották a szolnoki Szigligeti Színházban. A társulat március 10-én Alföldi Róbert fõszereplésével nagy sikerrel mutatta be Harold Pinter – Di Trevis: Az eltűnt idő nyomában című színművét.
Hírek
Szombathelyen idén ősszel a város vezetőségének együttműködése révén megalakult a Berzsenyi Színház. Regős Róbert, a Jóban Rosszban című sorozat ex biztonsági őre nem csak a tévénézők szívét hódította meg, hanem a színházi közönségét is.
Hírek
Hamupipőke bemutatóval indul az új évad a miskolci Nemzetiben. A közönség szeptember 20-án, 15-órakor láthatja először a kétrészes zenés mesejátékot. Romhányi József és Fényes Szabolcs – a Grimm mesét alapul vévő – szellemesen elbűvölő darabját Seres Ildikó rendezi. Fényes Szabolcs zenéjét Nagy Nándor hangszerelte újra egy XXI. századi fülbemászó mesemusicalt alkotva.
Hírek
Szőrös lábú, kis termetű, énekelni is tudó színészek kerestetnek.
Hírek
A Macskák című musicallel kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi programja a szegedi Dóm téren - mondta Bátyai Edina, a fesztivál igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.
Hírek
Az elmúlt évek tapasztalatai megtanították a színház szerelmeseit arra, hogy figyelemmel kisérjék az őszi fesztivál eseményei. Tudják, hogy olyan előadásokat láthatnak amik bemutatják a kortárs művészet elismert alkotóinak gondolat világát, a jövő művészetének irányzatait.
Hírek
A Bárka Színház is kilépett a Magyar Színházi Társaságból - közölte hétfőn Alföldi Róbert, a Bárka Színház direktora.
Hírek
Tinisztárokkal a tinédzserekért !– valahol ez a fő koncepciója annak a vállalkozásnak, amely 56 csepp vér címmel rockmusical segítségével kívánja bevezetni az eddig közönyösnek tűnő fiatalságot 1956 őszi forradalmába. Ezért is történt, hogy tutira mentek: nem a még csak-csak reményteljes ifjú színészek, hanem a tavalyi Megasztár-verseny második helyezettje, a kiscsajszik szíve csücske, a finom mosolyú, törékeny, a bulvár által agyoncincált szerelmi életű Palcsó Tamás kapta az abszolút főszerepet, Rómeót.
Hírek
Seress Rezső, született Spitczer Rudi, ez a 156 centis világsztár soha a büdös életben nem élhette meg ezt csillogást a maga valójában. Amerikai dollármilliosként szegény csóró volt csak a hetedik kerületben, ahonnan a munkaszolgálatba ráncigálva került ki egy „kis" időre...
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„ Akit szeretünk, azt egészen boldoggá, vagy ha ez nem lehetséges, egészen boldogtalanná akarjuk tenni."
La Bruyére
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ