BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Az Előtte-utána költői szépségű, izgalmas formai kísérlet; nem hagyományos dramaturgiát követő jelenetsor, szerkezete zeneműhöz hasonló, leginkább szó-operának lehetne nevezni, amelyben minden szereplő a saját külön szólamát játssza, de az egészből mégis létrejön egyfajta teljesség. A több leírást és szerzői instrukciót, mint dialógust vagy akciót tartalmazó szöveg tág teret ad a rendezői, a színészi - és a nézői inspirációnak.
Hírek
Január 14-től 20-ig Erdényben vendégszerepel a Honvéd Kamaraszínház. Marosvásárhelyen és Nagyváradon a Kárpáti Péter jegyezte Rumcájsz, a rabló – Novák Eszter rendezésében –, a többszörös fesztiváldíjas Bozgorok – a rendező Rusznyák Gábor –, a Peer Krisztián által átdolgozott A ragaszkodók (Tudós nők) – a rendező Naszlady Éva –, valamint a közös improvizációkon alapuló, a Társulat által írt Csak úgy… – a rendező Novák Eszter – című produkciókkal.
Hírek
Budapesten közel száz alternatív, illetve független társulat működik; előadásaik szerves és elidegeníthetetlen részét képezik a főváros színházi kínálatának. Ezek az előadások többnyire kis játszóhelyeken, rétegközönség előtt, viszonylag kevés alkalommal kerülnek színre.
Hírek
Életének 49. évében meghalt Nagy Miklós, a Ruttkai Éva Színház színművész-igazgatója, rendezője - közölte a teátrum. A színművész hétfőn agyvérzés következtében hunyt el.
Hírek
2006. január 22-én, este hét órai kezdettel nézhetik meg Szakonyi Károly: Ördöghegy című darabját a Főnix Színházi Műhely előadásában, az Aranytíz Teátrum színpadán. A produkciót Bicskei Kiss László rendezte.
Hírek
A Nemzeti Kulturális Alapprogram (NKA) ideiglenes szakmai kollégiuma 1,1 milliárd forintot ítélt oda nyolcvankilenc, jövőre megvalósuló kiemelt kulturális rendezvény támogatására - közölte hétfőn Inkei Péter, a Kiemelt Kulturális Események Ideiglenes Szakmai Kollégiumának elnöke.
Hírek
Magyarország a héten hivatalosan is eljuttatta Pécs város pályázatát az Európa Kulturális Fővárosa 2010 címre az Európai Unió intézményeihez; a pályázatot Bozóki András kulturális miniszter a kormány nevében az Európai Bizottságnak, az Európai Parlamentnek, a Régiók Bizottságának és az Európai Tanácsnak küldte meg.
Hírek
Az alábbiakban a pécsi Művészetek Háza januári és februári, részletes programajánlóját közöljük. Az év elején föllép náluk többek között a Pannon Filmharmonikusok, Lajkó Félix, Dunai Tamás, Kiss Mari, és Mácsai Pál.
Hírek
Az alábbiakban az Óbudai Társaskör januári programjai közül válogathatnak. A műsorok között szerepel például a Budapest Ragtime Band koncertje, a Kék Duna Koncertszalonzenekar föllépése, vagy Dunai Tamás és Kiss Mari Szeretsz engem című estje is.
Hírek
A negyedszázados múltra visszatekintő Rock Színház „jogutódja", a Rock és Musical Színház nehéz körülmények között is új bemutatókra készül 2006-ban - jelentette ki Miklós Tibor, a társulat vezetője, szerzője.
Hírek
Víz alá került vasárnap a müncheni Cuvilliés-színház egy része, miután több száz köbméter víz ömlött az épületbe egy csőtörés nyomán. A felújítás alatt álló régi színházi épület alsó szintjét és a zenekari árkot teljesen elöntötte a víz, amelyet hatvan tűzoltó csak négy órai megfeszített munkával tudott kiszivattyúzni.
Hírek
Az alábbiakban a kecskeméti Katona József Színház januári előadásainak listáját közöljük.
Hírek
További öt évig Harsányi Sulyom László tölti be a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház igazgatói posztját a városi közgyűlés csütörtöki döntése alapján.
Hírek
2006. január 21-én, szombaton este 7-órakor lesz Görgey Gábor: Komámasszony, hol a stukker? című darabjának a premierje a Miskolci Nemzeti Színház Kamaraszínházában. A produkció rendezője Korognai Károly.
Hírek
Két premiert is láthatnak januárban a Vígszínház és a Pesti Színház deszkáin. Január 20-án Maurice Maeterlinck: A kék madár (tündérjáték felnőtteknek) című előadás debütál a Vígszínházban Zsótér Sándor rendezésében, majd január 21-én Szép Ernő: Lila ákác (szerelmes história) című produkciójának tapsolhat a közönség a Pesti Színházban. Ez utóbbi előadást Forgács Péter rendezi.
Hírek
Az alábbiakban a Pécsi Harmadik Színház 2006. január havi programját olvashatják. A teátrum műsorai közt megtalálható például Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli című, nagy sikerű darabjának színre vitele, vagy William Shakespeare: És Romeo és Júlia...- című produkciója Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter előadásában.
Hírek
Ma, január 9-én ünnepli hetvenedik születésnapját Mécs Károly, Jászai-díjas színész, kiváló művész. Mécs Károly művészi munkáját 1970-ben Jászai Mari-díjjal ismerték el, 2002-ben lett kiváló művész. 1996-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét vehette át.
Hírek
M, vagy mégsem címmel láthatják a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vendégjátékát 2006. január 10-én a kecskeméti Katona József Színházban és 2006. január 11-én a szombathelyi Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban. A produkciót Bodó Viktor rendezte.
Hírek
Az alábbiakban a Radnóti Színház februári bemutatójának a szereposztását közöljük. Molnár Ferenc, Riviéra című darabjának a rendezője Valló Péter.
Hírek
Alföldi Róbert lehet a fővárosi Bárka Színház új igazgatója; a színész-rendezőről egyedüli jelöltként határoznak január 19-én a józsefvárosi önkormányzat testületi ülésén - értesült pénteken az MTI Jóvér Bélánétól, Józsefváros kultúráért felelős alpolgármesterétől.
Hírek
A Körúti Színház, a főváros legújabb teátruma december 25-én Molnár Ferenc A doktor úr című darabjának bemutatójával nyitja meg kapuit a volt Gutenberg Művelődési Otthon épületében.
Hírek
December 22-én, csütörtökön tartja következő bemutatóját a Kamra. Kukorelly Endre "vígvégjátéka", az Élnek még ezek? szenteste játszódik – szereplői egy régi, több generációt átfogó polgári és egy zsidó kiscsalád tagjai. A produkciót Máté Gábor rendezte.
Hírek
Megszépült a Miskolci Nemzeti Színház homlokzata, a teátrum külső felújításához két hónappal ezelőtt láttak hozzá. A színház 148 éves épületének külső része megújult, új „színt" kapott - mondta Simon Gábor, a miskolci belvárosért felelős önkormányzati biztos a rekonstrukció menetét ismertető keddi sajtótájékoztatón.
Hírek
Székesfehérvár 4,5 milliárd forintos költséggel felújított színházának kulcsát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök adta át vasárnap a város polgármesterének.
Hírek
2005. december 22-én ősbemutató lesz a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Krúdy Kamaratermében. Az andalúziai Manuel Buňo író Esztrád sokk című darabjából készített „abszurd hova-tovább színházi jellegű megmozdulás" látványtervezője és rendezője Bodó Viktor.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ ...már az iskolában megtanultam, hogy nem gondolhatok olyan furcsa és hihetetlen dolgot, amelyet valamely filozófus már előbb ne állított volna..."
Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ