Hírek
A Thália Színház szervezésében immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Vidéki Színházak Találkozója. Idén április 5–18-a között öt helyszínen mutatkoznak be a vidéki színházak az általuk választott legizgalmasabb előadásokkal. A helyszínek: Thália Színház, Nemzeti Színház, Merlin Színház, Petőfi Csarnok, Tivoli Színház.
Hírek
Május 5-én 19-órakor lesz Balla Margit–Balogh József: Max és Móric című darabjának bemutatója a Kolibri Fészekben. A produkcióra minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Hírek
Ma, vagyis március 31-én ünnepli negyvenötödik születésnapját Mácsai Pál Jászai Mari-díjas színész, rendező, az Örkény István Színház művészeti vezetője.
Hírek
Hogyan tud egy német és egy magyar színész közös nyelv nélkül is együtt dolgozni? Miként jön létre egy olyan előadás, amely arról szól, hogy – közös nyelv nélkül – a két férfi hogyan érti meg egymást ?
Hírek
A hagyományokhoz híven, a Súgó Csiga díjakat idén is a Színházi Világnaphoz kapcsolódóan, március végén osztották ki. A Művészetek Palotájában a győztes kedden este Alföldi Róberttől, a Súgó Csiga Páholy örökös tagjától vehette át a Pesti Est Súgó internetes szavazásán alapuló közönségdíjat.Az idei Súgó Csiga fődíját Csányi Sándor nyerte.
Hírek
Turgonyi Pál, a József Attila Színház művésze kapta az idén a színházi világnap alkalmából a MASZK Országos Színészegyesület Gobbi Hilda-életműdíját. Az egyesület Soós Imre nevét viselő, pályakezdőknek adható díjait Kuthy Patríciának (képünkön), a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház tagjának, és Makranczi Zalánnak, a Kecskeméti Katona József Színház művészének ítélték.
Hírek
2006. április 7-én, pénteken 15-órakor lesz MoliéreTartuffe-je a Térszínház diákelőadásában a Klebelsberg Kultúrkúriában. A produkcióra minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Hírek
Az alábbiakban a Trambulin Színház és a Lurdy Színpad áprilisi műsorait közöljük.
Hírek
Al Pacino Oscar-díjas hollywoodi filmsztár ismét visszatér nagy szerelméhez, a színpadhoz. Oscar Wilde Salome című darabjában Herodes királyt játssza majd.
Hírek
2006. március 17-én, pénteken este 7-órakor lesz a premierje Roland Schimmelpfennig: Berlin, Greifswalder Strasse című darabjának a kecskeméti Katona József Színház Kamaraszínházában. A darabot Bodolay Géza rendezte.
Hírek
1931. március 20-án, vagyis ma hetvenöt éve, hogy megszületett Avar István Kossuth-és Jászai-díjas színész, kiváló művész, a Nemzet Színésze.
Hírek
2006. március 24-én, péntek 19-órakor láthatják a Rögv-est című improvizációs színházi produkciót a Momentán Társulat előadásában, a Klebelsberg Kultúrkúriában.
Hírek
Originális színházi műfaj. Két profi színész improvizál. A néző is megszólalhat. Csipetnyi „pszichoterápia” a nyílt színen. „Nem a te életedet boncolgatjuk, de beletrafálhatunk. Nem a miénket teregetjük, de nagyon ott leszünk.” – Az alábbiakban a színház márciusi ajánlóját olvashatják.
Hírek
Április 10-én 19-órakor lesz Arthur Miller: A pillantás a hídról című előadás, ami a kassai Thália Színház vendégjátéka a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán. A produkciót Beke Sándor rendezte.
Hírek
Különleges színházi csapat a Needcompany. Előadásaikra jellemző, hogy játszi könnyedséggel ötvözik a táncot, a performanszot, a színházat, a zenét, a videót és a filmet is. Az Isabella’s room öreg és vak Izabellájának színpadon megelevenedő élettörténete átível szinte az egész XX. századon.
Hírek
Mechanikus narancs, Beszélő fejek, Aranykoporsó és Mozart táncok – ezek a Szegedi Nemzeti Színház áprilisi bemutatói.
Hírek
„A világ, így ahogy van, elviselhetetlen. Ezért szükségem van a holdra, vagy a boldogságra, vagy a halhatatlanságra, valamire, ami lehet hogy őrültség, de nem erről a világról való" - jelenti ki Caligula, egy költői természettel megáldott, fiatal férfi, Róma császára, a világ teljhatalmú ura. Vagyis tönkretehet, megalázhat, megölhet bárkit, aki bármilyen módon szembeszáll vele.
Hírek
Liliom a pesti vurstli királya. Ő a körhintás szépművészet mestere, virzsínia szivarokat szív, cilinderben, klakkban-frakkban, régi-új viccekkel bolondítja a nagyérdemű publikumot, s főként az érzelmes szívű cselédlányokat. – Molnár Ferenc felejthetetlen klasszikusát – Tóth Miklós rendezésében – április 1-én mutatják be a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.
Hírek
2006. április 2-án 15-órakor lesz a Főnix Színházi Műhely Friedrich Dürrenmatt: Játsszunk Strindberget! (Play Strindberg) című előadása az Örkény Színházban. A produkciót Bicskei Kiss László rendezte.
Hírek
Országos befogadó színházi bázisrendszer létrehozására dolgoz ki tervezetet, színházi ösztöndíjat alapít, és a májust a regionális színházi turnék hónapjává szeretné tenni a kulturális minisztérium - közölte Bozóki András miniszter szombaton, Budapesten.
Hírek
2006. március 25-én lesz a premierje John Webster: Amalfi hercegnő című darabjának a a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán. A produkciót Koltai M. Gábor rendezi.
Hírek
Shakespeare-portrék kiállításával ünnepli fennállásának 150. évfordulóját a londoni National Portrait Gallery, mivel 1856-ban éppen egy, tulajdonosa után Chandos-képnek nevezett Shakespeare-képpel kezdte el tevékenységét.
Hírek
Szép Ernő, a Pesti-ben. Közepes a teljesítmény, de van két forró pontja. Az egyik Tornyi Ildikó (Tóth Manci táncosnő főszerepében), a másik Vallai Péter. Tornyi tündéri századfordulós szövegei elvarázsolnak, de főképp az, ahogy csinálja. Mikor végül ő, a lány vall szerelmet marha barátjának, - végig remegi azt a pár percet, amíg két mondat között némának kell maradnia. Ritkán láttam még ilyen tehetséget.
Hírek
Oscar Wilde a XIX. század végén szakított az újromantikával, és az angol elit-társaságok gyakori konfliktusait írta meg sziporkázóan szellemesen. A korabeli közönség hatalmas ovációval fogadta Wilde bohózattá fokozott színjátékait. A közkeletű hazugságok, képmutatások társasági otthonosságában senki sem magára, hanem ismerőseire értette a gúnyos utalásokat.
Hírek
Sokkolta a berlini Hebbel Színház közönségét a budapesti Krétakör Színház Feketeország című produkciója, amelyet a németországi magyar kulturális évad keretében mutattak be szerdán este.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Aforizmák
„ Ha kivágtad az utolsó fát és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni arra, hogy a pénzt nem lehet megenni."
Indán közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ