Hírek
Szókratészünk – a kristálytiszta logika és vitatkozási kultúra legnagyobb idolja – , ez a Kr.e. 470-ben született utcai filozófus máig a leghíresebb ebben a műfajban, anélkül, hogy egy sort leírt volna magvas gondolataiból. Innen szép győzni az ezredévek távolán át mindmáig…
Hírek
Október 14-én lesz a premierje Neil Simon: Furcsa pár című sikerdarabjának a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban. A produkciót Lendvai Zoltán rendezte.
Hírek
Fillár István kapta a Pécsi Nemzeti Színház idei közönségdíját – a színész az elismerést a teátrum Hűtlen hűség című előadásának premierje előtt vehette át a baranyai megyeszékhelyen pénteken.
Hírek
Igazi csemegét ígér Márai Sándort és a színházat szerető közönségnek a Veszprémi Petõfi Színház. Október 9-én, hétfőn 18 órakor az Éjszakai Színház vendégjátékát láthatják az érdeklődők. Márai Sándor Kaland című darabját Kőváry Katalin rendezte, a főszereplő Mécs Károly.
Hírek
A Vidám Színpad nagyszínpadán október 13-án a Woody Allen két fergeteges egyfelvonásosa, a Central Park West, illetve a Riverside Drive kerül színre Puskás Tamás rendezésében.
Hírek
Október 4-én, szerdán 17-órakor lesz Csordás Zoltán képzőművész Vihar című kiállításának megnyitója az Új Színház Galériában. A rendezvényt Lévai Ádám grafikusművész, Pavlics Tamás galériavezető és Márta István zeneszerző, az Új Színház igazgatója nyitják meg.
Hírek
Miroslav Krleža a horvát irodalom egyik kiemelkedő alakjaként a vers, a regény, a novella, az esszé és nem utolsósorban a dráma műfajában is maradandót alkotott. A Szentistvánnapi búcsú, amit a Radnóti Színház mutat be Gothár Péter rendezésében, egyedülálló remekműnek számít a szerző fiatalkori drámái között.
Hírek
A rendőrség ajánlását figyelembe véve elhalasztja a péntekre és szombatra a Nagymező utcába tervezett évadnyitó Broadway fesztivált a Budapesti Operettszínház - közölte az intézmény sajtóirodája.
Hírek
Király Levente Kossuth-díjas színművészt választották a nemzet színészének a Zenthe Ferenc halálával megüresedett helyre szerdán - közölte a Nemzeti Színház.
Hírek
Orfeumi előadás. Különös, bizarr kabaré, csattanós jelenetek színes kavalkádja. Téma: a pofon. Előadásunk azt a pillanatot idézi fel, amikor „eldurran az agyunk." De nem csak a nyakleves tud fájni, a szavak néha sokkal jobban sértenek, és hogy tud bosszantani egy-egy elmaradt pofon!
Hírek
Szeptember 23-án ismét megnyitja kulisszáit a Víg- és Pesti Színház a nagyközönség számára. Az alábbiakban a rendezvény részletes programját olvashatják.
Hírek
Október 5-én és október 7-én 19-órakor játsszák a Neil Simon: Furcsa pár című darabját a Turay Ida Színház előadásában.
Hírek
A Városi Színház az évad első portékáját kínálja, amiről nem állítja, hogy szenzációs. Egy sztárszínész sincs benne, a darab sem sikersztori, a helyszínről ne is beszéljünk. Egy haldokló helyen a nyolcadik kerületben, nóném színészekkel, sztárok nélkül lehetetlen megtölteni a 200 férőhelyes nézőteret. Hacsak beetető áras jegyeinkre rá nem harap a spórolós, „nyócker-programra" fanyalodó kultúrkedvelő.
Hírek
A Valahol Európában hősei – gyerekek és felnőttek – egyaránt példát adnak emberségből, szolidaritásból, hűségből, a szabadságba vetett hit erejéről, amivel méltóképpen emlékezhetünk meg mindazokról, akik életüket áldozták és áldozzák nagy ügyekért, vagy csak elszenvedői a történelemnek. Az immár klasszikussá vált darabot ezúttal Miskolcon mutatják be Halasi Imre rendezésében.
Hírek
Az erőszak kérdését helyezi előtérbe kíméletlen előadásában Az ünnep című darabot szombaton bemutató Pesti Színház társulata. A dán DOGMA-mozgalom A születésnap (Festen) című filmjének színpadi változatát rendező Eszenyi Enikő hangsúlyozta: a darab aktualitása nem kétséges, hiszen az erőszak ma mindenhol a világban óriási probléma. „Arról van szó, hogy miként tudunk erőszak nélkül, valamifajta normális kommunikációval utat keresni” – fogalmazott.
Hírek
A tizenévesek mai problémáit mutatja be Stefo Nantsou ausztrál író-rendező Csatárok című darabja, amelyet első alkalommal mutatnak be a szerző hazáján kívül, mégpedig a Kolibri Színházban.
Hírek
Nyolcvan éve, 1926. október 5-én halt meg Jászai Mari színésznő, a legnagyobb magyar tragika, a Nemzeti Színház örökös tagja.
Hírek
A világítóudvarok befedésével, több mint duplájára, az eddigi 1500-rõl 3100 négyzetméterre növekedett a teljes rekonstrukción átesett Harlekin Bábszínház épülete. Az avató ünnepségre pénteken került sor Egerben.
Hírek
Október 5-én 18-órakor lesz Szophoklész: Antigoné című darabjának előadása a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Krúdy Kamarájában. A produkciót Honti György rendezte.
Hírek
25 év, 60 bemutató, 2500 előadás, egymillió néző. A legnagyobb szenzációt az 50 év után először Budapesten fellépő Muráti Lili keltette. Legutolsó szerepében Turay Idát ünnepelhette itt a közönség. Egyre szaporodó halottaink száma mutatja csak az idő múlását. Az idén az ő emlékük előtt is fejet hajtunk.
Hírek
A nagysikerű nyári szabadtéri bemutató után az Egri Gárdonyi Géza Színház a kőszínház pódiumán is bemutatja a zenés vígjátékot. A két részes zenés válóok Csizmadia Tibor rendezésében számtalan humoros helyzeten át derít fényt arra, milyen bonyodalmakhoz vezethet, ha valaki tanulmányt próbál írni a nőkről.
Hírek
Szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napja alkalmából Schneider Márta kulturális szakállamtitkár Szép Ernő-jutalmat ad át az Új Színház Stúdiószínpadán.
Hírek
Az elmúlt évad különleges premierjét tartották a szolnoki Szigligeti Színházban. A társulat március 10-én Alföldi Róbert fõszereplésével nagy sikerrel mutatta be Harold Pinter – Di Trevis: Az eltűnt idő nyomában című színművét.
Hírek
Szombathelyen idén ősszel a város vezetőségének együttműködése révén megalakult a Berzsenyi Színház. Regős Róbert, a Jóban Rosszban című sorozat ex biztonsági őre nem csak a tévénézők szívét hódította meg, hanem a színházi közönségét is.
Hírek
Hamupipőke bemutatóval indul az új évad a miskolci Nemzetiben. A közönség szeptember 20-án, 15-órakor láthatja először a kétrészes zenés mesejátékot. Romhányi József és Fényes Szabolcs – a Grimm mesét alapul vévő – szellemesen elbűvölő darabját Seres Ildikó rendezi. Fényes Szabolcs zenéjét Nagy Nándor hangszerelte újra egy XXI. századi fülbemászó mesemusicalt alkotva.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„Jobb egy asszony, mint egy fotel két karja között halni meg."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ