Hírek
Hivatalosan a Cinkos New York (Accomplice: New York) színdarab, de egyben városnézés, étkezés, és ismerkedés a város bárjaival.
Hírek
Július 18-án lesz hetvenéves Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, operetténekes, kiváló művész.
Hírek
Bertók Lajos, a Budapesti Kamaraszínház színművésze tragikus hirtelenséggel elhunyt - tájékoztatott az előző nap történt halálesetrõl a Budapesti Kamaraszínház Igazgatósága kedden.
Hírek
A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Debreceni Csokonai Színház július 14-re meghirdetett Faust előadása – sorozatos megbetegedések miatt – elmarad.
Hírek
A New Cast Színészügynökség eddig 150 színészt fényképezett le. A lehetőség továbbra is fönnáll.
Hírek
A nagy érdeklődés miatt pótelőadást is tartott a párizsi Konzervatórium abból a Hamletbõl, amelyre Schilling Árpád rendező öthetes kurzuson készítette fel a francia végzős színészhallgatókat.
Hírek
Lehoczky Zsuzsa Kossuth-díjas színésznőt 70. születésnapja alkalmából Leho, a csúcs! címmel ünnepi gálaműsoron köszöntik szombat este a Fővárosi Operett Színházban.
Hírek
Huszonöt esztendeje, 1981. június 29-én halt meg Pethes Sándor színész, érdemes és kiváló művész.
Hírek
A PS Produkció musical-énekeseket és táncosokat keres Jim Steinman - Michael Kunze: Vámpírok bálja című musicaljének 2007-es budapesti bemutatójához.
Hírek
Kisvárdán – tizenhat társulat részvételével – csütörtökön kezdődik a Határon Túli Magyar Színházak 18. Fesztiválja – közölte a rendezvény házigazdája, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város várszínházának igazgatója. A július 1-ig tartó fesztiválon, négy helyszínen – a helyi várszínpadon, a művészetek házában, a stúdió- és a kamarateremben – összesen 32 előadást láthat a közönség – mondta Nyakó Béla.
Hírek
A Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ idén is megrendezi nagysikerű rendezvénysorozatát, ezzel is hozzájárulva a budai oldal kulturális életének színesebbé tételéhez. Az ötödik születésnapját ünneplő Mammut Színház színpadán az elmúlt évek legsikeresebb előadásai mellett új prózai és zenés produkciókat is láthat a közönség.
Hírek
Komáromi Jókai Színház június 15-én, 19. 30-kor mutatja be a Latinovits Zoltán Játékszínben a Mese a halott cárkisasszonyról című darabját. Kortárs orosz szerző Nyikoláj Koljada két részes darabja a szeretet megrendítő története. Csak 16 éven felülieknek ajánlott!
Hírek
Premierrel nyitja idei szezonját a Szabad Tér Színház, hiszen 2006. június 10-én, szombaton este bemutatóként kerül színre A muzsika hangja című musical a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Hírek
Talán a legjobb, de egészen biztosan a legtöbbet játszott magyar vígjátékot, Szigligeti Ede Liliomfiját mutatják be pénteken az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.
Hírek
William Shakespeare híres portréjának eredetijére bukkantak egy brit magángyűjteményben.
Hírek
Két izgalmas produkciót is láthatnak ebben a hónapban az érdeklődők Óbudán, hiszen az Aquincumi Múzeumban mutatják be július 14-én az Oké, Néró című darabot, amelynek Balázs Péter a színre vivője, július 28-tól pedig négy alkalommal adják elő újra a La Mancha lovagját, s a musical Vas-Zoltán Iván rendezésében, Gergely Róbert főszereplésével kerül színre a Zichy-kastély udvarán.
Hírek
A Színházi Biztonságtechnikai Szabályzat közelgõ módosítása, valamint a készülõ EU-s szabályzat várható előírásainak figyelembevételével, az MSZTSZ szervezésében a Magyar Iparszövetség Oktatási Központtal közösen a Színházi díszítő, Zsinóros, Berendező és Alsógépezetkezelõ szakképesítést biztosító tanfolyam indul.
Hírek
Technikai okok miatt a Városmajori Szabadtéri Színpadra meghirdetett július 7-i és 14-i Horváth Jenő-est helyett a Sziget Színház Hair című musical előadását láthatják, a július 12-i és 17-i Csárdáskirálynő produkció helyett pedig operett gálát tekinthetnek meg az érdeklődők.
Hírek
Az MTV Színház és Tánc helyszín, sziget a szigeten. Négy helyszínen - Szabadtéri színpad, Sátor, Fű és Performansz színpad – naponta 6 előadás, összesen egy hét alatt 42 nemzetközi és hazai alkotás kerül bemutatásra.
Hírek
Hofi Géza (1936-2002) születésének közelgő, 70. évfordulójára elkészült a nagy humorista hivatalos honlapja, amely átfogóan mutatja be a művész életét és pályafutását a nagyközönség számára.
Hírek
Vajon mit kell tennünk, ha kerül minket a régen várt gyermekáldás? Járjunk fürdőről fürdőre, intimtornára, javasasszonyokhoz vagy menjünk el a híres csodadoktorhoz, aki minden nyavalyára ad orvosságot?
Hírek
„Bocsánat, hogy a csapos közbeszól”- a mára már szállóigévé vált mondat Molnár Ferenc 1937-ben bemutatott komédiájából, a Delilából származik. Aki kíváncsi a népszerű vígjátékra, az ezen a nyáron is megnézheti, hiszen a Balázs Péter rendezte produkciót 2006. június 21-től, tíz alkalommal adják elő az Óbudai Társaskör kertjében.
Hírek
Tisztelt Igazgató Úr! Gratulálok a Kaposvári Csiky Gergely Színház megalakulásának ötvenéves jubileuma alkalmából. Sajnos, az ünnepségen nem tudtam részt venni. Nem küldtek meghívót. Egyszerűen figyelmen kívül hagyták azt a tényt, hogy alapító tagként, elsők között szerződtem a színházhoz, és megszakítás nélkül 37 (!) évig – a nyugdíjazásomig – ott is maradtam.
Hírek
Százmillió fontos költséggel átalakítják a Royal Shakespeare Company (RSC) színházkomplexumát a drámaíró szülőhelyén, Stratford-upon-Avonban - jelentette be az RSC.
Hírek
Évadzáró alkalmából az utolsó nagyszínpadi előadást követően június 9-én, pénteken a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Rácz Attila átadta a Latinovits és Petőfi díjat a teátrum két színészének.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
Aforizmák
„ A sötétség segíti a sötétséget."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ