Hírek
Nov. 24-én szerdán Gogol: Gogol.Utóirat címmel a Kecskeméti Katona József Színház vendégjátékát láthatják a Bárka Színházban. A produkciót az ukrán Vlad Troickij rendezte.
Hírek
Csaknem ezer bála szalmából épült színházterem, és hamarosan az óriás adventi koszorú is elkészül az ország legpatinásabb közterén, a szegedi Dóm mellett, ahol egészen karácsonyig várják majd programok az érdeklődőket.
Hírek
Kamikáze kabaré – merész képzettársítás Kapócs Zsóka legújabb színpadi produkciójának már a műfaja is. A Karády Est kivételes hangú előadója ismét egy különös díva bőrébe bújik. Egy estére Nini lesz belőle, aki úgy idézi meg a budapesti kabarékés varieték hangulatát, hogy közben a világ egyre inkább összedől körülötte.
Hírek
Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója visszavonja a teátrum bérlésére vonatkozó szóbeli megállapodást a Budapesti Román Kulturális Intézettel.
Hírek
Különleges képzőművészeti alkotás látható mostantól a budapesti Magyar Színház homlokzatán. A Szövetség’39 Művészeti Bázis tagjai az elmúlt napokban 2400 darab, levél alakú rugóacéllapocskát helyeztek el az épület Wesselényi-Szövetség utca felőli oldalára.
Hírek
Az előadóművészeti szervezeteket sújtó kormányzati zárolások feloldására kéri Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert a Magyar Színházi Társaság (MSZT) elnöke.
Hírek
Máté Gábor szerint ez az egyik legjobban játszható magyar dráma. Nem csoda, ha nagy sikere volt 1880. január 23-án, amikor a Nemzeti Színház bemutatta a darabot, hiszen realista igényű magyar társadalmi drámaként a hétköznapi életből jól ismert figurákat mutat a színpadon. Az előadás eladósodott, kölcsönökből élő szereplői ma is itt vannak közöttünk – mondja a rendező.
Hírek
Jó zsaru – rossz zsaru címmel a Centrál Színház november 6-án szombaton mutatja be a kiváló amerikai drámaíró, Keith Huff bűnügyi thrillerét. A Jó zsaru – rossz zsaru módszer egy vallatási technika. És hogy ki vallat? Természetesen a közönség...
Hírek
A tatabányai képviselő-testület csütörtökön titkos szavazáson 11 vokssal Crespo Rodrigo színészt választotta meg öt évre a helyi Jászai Mari Színház, Népház igazgatójának.
Hírek
Utolsó fázisához érkezett a budapesti Madách Színház musicalpályázata: a döntőbe jutott hét zenés darab harminc-negyven perces színpadi keresztmetszeteinek megtekintése után a zsűri egy héten belül hirdet eredményt - mondta el az MTI-nek a teátrum igazgatója.
Hírek
Harcművészeti elemekkel és egyedi zenei aláfestéssel fűszerezett, multimédiás manga pop opera indult hódító útjára Európában, hogy a jól ismert figurák szerelmesein kívül szélesebb közönséggel is megismertesse a japán képregény és rajzfilm kultúra különlegességeit.
Hírek
Hamlet és a felnőtté válás pillanata
Színház az iskolákban: a Krétakör egyáltalán nem szokványos Hamlet értelmezését 2007 óta játssza – gimnáziumokban, szakközépiskolákban, drámatagozatos iskolákban, egyetemeken. Színházi körülmények között most láthatjuk először: november 1-jén 20-órakor és november 7-én 15-órakor a MU Színházban.
Hírek
Major Tamás legemlékezetesebb filmszerepeit eleveníti fel hetvennyolc kép segítségével az a fotókiállítás, amely a legendás színész születésének 100. évfordulója alkalmából nyílik kedden Budapesten, a Pinceszínházban.
Hírek
Gyász
Elhunyt Metz Katalin színikritikus, újságíró – tette közzé honlapján a Színházi Kritikusok Céhe.
Hírek
November 23-án ünnepli 75. születésnapját Törőcsik Mari kétszeres Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze.
Hírek
Különleges eseményeknek ad otthont az Új Színház ezen a hétvégén. November 20-án szombaton este a nagyszínpadon „darabtemetésre” kerül sor, Georges Feydeau-Maurice Hennequin: Fogat fogért című vígjátékát utoljára láthatja a közönség. Az előadásra jeles vendégek is érkeznek, a vörösiszap által elöntött települések képviselői - többek között Devecser polgármestere -, valamint a gondok elől kikapcsolódni vágyó helyi károsultak kisebb csoportja is helyet foglal majd a nézőtéren.
Hírek
A megjelent sajtóhírekkel ellentétben nem állt szándékomban senki érzéseit megsérteni - írta Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyben arra reagált, hogy a román nemzeti ünnep alkalmából rendezvényt tartanak a teátrumban.
Hírek
Bertolt Brecht német drámaíró, költő, rendező váratlan halálát egy fel nem ismert gyermekkori betegség okozhatta - véli Stephen Parker, a Manchesteri Egyetem professzora.
Hírek
November 10-én szerdán 20-órakor lesz a Forte Társulat: Így jár az, aki a távoli ismeretlen hangtól megijed című produkciójának bemutatója a West-Balkánban. A produkció a szanszkrit meseirodalom legrégibb ránk maradt gyűjteménye, a Pancsatantra alapján készült.
Hírek
Bolba Tamás, Szente Vajk és Galambos Attila Csoportterápia című darabja nyerte a Madách Színház új magyar musicalek megalkotására kiírt pályázatát; a zenés vígjátékot még ebben az évadban bemutatja a teátrum - tájékoztatta az MTI-t kedden a Madách igazgatója.
Hírek
A Vígszínház társulata támogatni szeretné a rászoruló családokat, gyerekeket, ezért jótékonysági előadást tart a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére.
Hírek
Segítsünk közös Merlin-varázslattal egy Ewing szarkómás, 1 éves kisfiún! Váltson jegyet az Arthur, Part One – The Legend Begins című előadásra november 3-ára a Merlin Színházban, hogy az este teljes bevételét felajánlhassák egy daganatos kisgyermek gyógyítására!
Hírek
Három produkcióval mutatkozik be New York egyik legprogresszívebb befogadószínháza és produkciós műhelye, a PS122. A Budapesten látható produkcióik az amerikai és a magyar társadalom között keresnek párhuzamokat, és az Egyesült Államok legizgalmasabb színházi kísérleteiből kínálnak ízelítőt. Négy alkalommal láthatjuk Reid Farrington 40 perces performansz-installációját, a Passió-projektet a MU Színházban.
Hírek
Október 25-én az Aradi Kamaraszínház vendégszerepel a budapesti Komédium Színházban. A Rudolf Hess tízparancsolata című produkció már számos alkalommal szerepelt Magyarország és Románia legjelentősebb színházaiban és fesztiváljain is. A főszerepet Harsányi Attila játsza, Tapasztó Ernő rendezésében.
Hírek
Ősbemutató a Bárkában
Pénteken, október 22-én mutatja be a Bárka Színház Háy János: Nehéz című drámáját. A produkciót Bérczes László rendezi, a főszerepben Mucsi Zoltánt láthatjuk. Háy sajátos nyelve, humorát még őrző, egyre szikárabb és szigorúbb fogalmazása a komédia színeit felcsillantó, sötét magyar tragédiát ígér.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„A szeretetnek tevékenynek kell lennie."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ