Hírek
A Tolnay Klári arcai című emlékkiállítást a főváros után elsőként Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokajban rendezik meg. A tavasznyitogató idegenforgalmi szezon kezdetén Tokaj-hegyalja ad otthont a tárlatnak. A Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület közreműködésével a főváros után az első vidéki kiállítás, amely bemutatja a Kossuth-díjas művésznő életéről összegyűjtött anyagot.
Hírek
2006. március 20-án 19-órakor láthatják – a Baltazár Színház vendégjátékaként – a Múló Rúzs című előadást a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Krúdy Kamaraszínpadán.
Hírek
Életének hatvanhatodik évében pénteken elhunyt Kőmíves Sándor Jászai Mari- és Aase-díjas színművész – tudatta a Vígszínház.
Hírek
A csoda bennünk él. Ott van mindnyájunkban, és bújócskát játszik velünk. Kereshetjük akár egy életen át, de akkor sem biztos, hogy rátalálunk. Houdininek mégis sikerült. Nem kereste, nem tanulta, és egyáltalán nem próbálta megfejteni a titkot. Csupán egyetlen dolgot tett: hitt benne. – Ismét látható a 2005. októberében bemutatott új magyar musical, a Houdini.
Hírek
Lezárult az idei Súgó Csiga Díj első fordulója, és összeállt a díjra esélyes 25 színész listája. A február 7-től zajló internetes szavazásra beérkezett több ezer voksoló szerint a tavalyi év legnépszerűbb színészei:
Hírek
Az alábbiakban a Radnóti Színház áprilisi előadásainak listáját közöljük. Repertoáron van többek között a Riviera, Az ideális férj, a Tóték, a Karneválvégi éjszaka, a IV.Henrik és a hónapban utoljára láthatják a Cseresznyéskert című Csehov drámát.
Hírek
2006. március 27-én 11-órakor és március 28-án 15-órakor láthatják – az "A" Színház - THÉBA Művészeti Szakközépiskola produkciójában – Caryl Churcill: Az Iglic című színművét a Vasas Művelődési Házban.
Hírek
Német kutatók szerint William Shakespeare élete utolsó tizenöt évében úgynevezett lymphomában, azaz a nyirokszövetek rosszindulatú daganatában szenvedett. William Shakespeare 1616-ban, ötvenkét éves korában távozott az élők sorából. Élete utolsó éveit ugyanúgy, mint halálának körülményeit, homály fedi - olvasható a NEWSrin.ru című orosz hírportálon.
Hírek
A Bárka Színház értesíti kedves nézőit, hogy a február 28- i Négerek című előadás betegség miatt elmarad. Helyette a nagysikerű Hamletet tűzik műsorra, amire már márciusra is elfogytak a jegyek, de most aki eddig lemaradt, még jöhet!
Hírek
Február 19-én, vasárnap 15-órakor volt a premierje a Veszprémi Petőfi Színház Vitéz Bátor című táncos gyerekelőadásának, amit a teátrum igazgatója, Rácz Attila rendezett. Az alábbiakban részletesebben is olvashatnak az előadásról.
Hírek
Jeremy Irons játssza Henriket, a tábornokot Márai Sándor A Gyertyák csonkig égnek című regényéből készült új színpadi változatban a londoni West Enden, ahol kiállítás is nyílt Márai Sándorról - tájékoztatott a kulturális tárca.
Hírek
A Radnóti Színház Igazgatósága értesíti kedves nézőit, hogy a február 14-i keddi és 15-i, szerdai TÓTÉK előadások elmaradnak. A jegyek 8 munkanapon belül a pénztárban visszaválthatók. Megértésüket köszönjük!
Hírek
Valahol Budapesten ég és föld között áll egy padlás, ami valamitől más, mint a többi. Hogy mitől más? Választ ad rá a darab négy főhőse, akik mesékből kimaradt, e világban kísértő szeretnivaló szellemek. A padláson megtalálják az összeköttetést a valóság és örökkévalóság között, míg végül a Révész segítségével mind eljutnak oda, ahová vágynak.
Hírek
2006. március 4-én 19-órakor lesz a premierje a sikeres kortárs német szerző, Roland Schimmelpfennig: Nő a múltból című színdarabjának az Örkény István Színházban. A produkciót Ascher Tamás rendezte.
Hírek
2006. március 18-án szombaton este 6-órakor Miklósa Erika operaénekes lép föl a miskolci Deszka templomban . A Tavaszköszöntő koncertet a „Bartók + …”-t a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál rendezi a nagy zeneszerző, Mozart emlékére. A világhírű énekesnő Mozart-dalokat és áriákat ad elő, zongorán közreműködik Harazdy Miklós.
Hírek
Egy anyát soha nem lehet pótolni… vagy mégis? Meglepően humoros és filozofikus gondolatokban gazdag játék a halál körül. – Az alábbiakban a Kolibri Színház legújabb bemutatójáról olvashatnak.
Hírek
A szép számban megjelent újságírók jelenlétében ismertették az idei, immár VI. POSZT eseményeivel kapcsolatos információkat a POSZT vezetői – Jordán Tamás és Simon István fesztiváligazgatók –, valamint dr. Toller László – Pécs Megyei Jogú Város polgármestere –, Vajda Márta – a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára –, Márton András – a versenyprogram válogatója –, Máté Péter – az OFF-programok koordinátora – és Stenczer Béla, a POSZT jegyiroda vezetője.
Hírek
A VI. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) 14 versenydarabbal várja a színházi szakembereket és az érdeklődő közönséget június 8. és 17. között - jelentette be Jordán Tamás, a fesztivál ügyvezető igazgatója a baranyai megyeszékhelyen, egy keddi sajtótájékoztatón.
Hírek
Az őszi sikerre való tekintettel márciustól folytatódik a Holló Színház „Etelka, a tapír elmegy anyagmennyiség-becslőnek” című előadása. Az előadást Galla Miklós – akit Terry Gilliam a „hetedik Monty Pythonnak” nevezett – a Repülő Cirkusz tévésorozat legviccesebb jeleneteiből állította össze. A tavaszi sorozat első előadását március 16-án a Stefánia Kulturális Központban láthatja a nagyérdemű.
Hírek
Az alábbiakban a Trambulin Színház márciusi előadásainak listáját közöljük. Műsoron van többek között Az ördög 3 aranyhajszála, A teknős és a nyúl versenyfutása, a Hófehérke és a hétszínű törpék és az Óz hatalmas varázsló című előadás.
Hírek
Elhunyt Benno Besson svájci születésű színpadi rendező, színész, a német és az egyetemes színházművészet meghatározó alakja. Bessont csütörtökön egy berlini kórházban érte a halál 83 éves korában.
Hírek
2006. február 25-én, szombaton este 7-órakor lesz a premierje Győrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba: Brontë-k – lápi idill két napban – című abszurd egyfelvonásosának a Spinoza Házban. A darabot ezúttal a szerzők rendezésében láthatják.
Hírek
„Ide, ide, ifjú urak, szép kisasszonykák! Vojtina papa bábszínháza bemutatja a molnárlegény és a szivárványtündér históriáját, csak itt, csak most! Az eredeti szép mesében a szerelmi bánata miatt kútba ugró Szende Máris énekével addig csalja a láp vizébe a halászokat, amíg egy férfiember ellen nem áll csábjának, s földi nőszemélyt nem választ párjának.
Hírek
Merész kísérletre készül a Magyar Színház Rainer Werner Fassbinder(képünkön) drámájának pénteki bemutatójával; a német újhullám egykori fenegyerekének Petra von Kant keserű könnyei című drámáját több mint egy évtizede nem játszották Budapesten - mondta el Guelmino Sándor rendező, akit az előadás kapcsán kérdezgettünk.
Hírek
Elkezdődött a 2006. évi Súgó Csiga Díjra szavazás első szakasza: a közönség jelölései alapján a 25 legtöbb szavazatot kapott színész kerül majd be a második fordulóba. A szavazást a Pesti Est Súgó, ingyenes színházi programmagazin szervezi, és annak végén dől el, hogy ki a 2005-ös év legnépszerűbb magyar színésze.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„ Mire az ember megöregszik, a gyertya többe kerül, mint a születésnapi torta."
Bob Hope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ