Hírek
Az alábbiakban az Óbudai Társaskör januári programjai közül válogathatnak. A műsorok között szerepel például a Budapest Ragtime Band koncertje, a Kék Duna Koncertszalonzenekar föllépése, vagy Dunai Tamás és Kiss Mari Szeretsz engem című estje is.
Hírek
A negyedszázados múltra visszatekintő Rock Színház „jogutódja", a Rock és Musical Színház nehéz körülmények között is új bemutatókra készül 2006-ban - jelentette ki Miklós Tibor, a társulat vezetője, szerzője.
Hírek
Víz alá került vasárnap a müncheni Cuvilliés-színház egy része, miután több száz köbméter víz ömlött az épületbe egy csőtörés nyomán. A felújítás alatt álló régi színházi épület alsó szintjét és a zenekari árkot teljesen elöntötte a víz, amelyet hatvan tűzoltó csak négy órai megfeszített munkával tudott kiszivattyúzni.
Hírek
Az alábbiakban a kecskeméti Katona József Színház januári előadásainak listáját közöljük.
Hírek
További öt évig Harsányi Sulyom László tölti be a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház igazgatói posztját a városi közgyűlés csütörtöki döntése alapján.
Hírek
Folyami bűzszínház létesült Brazília egyik legszennyezettebb folyóján. Túl sok előadást nem ér meg egy darab, csupán egyszer adják elő Sao Paulóban, a Tiete-folyón. A színpad egy nagyobb bárka, a közönség pedig csónakokban csücsülheti végig az előadást, amelynek rendezői a rendhagyó helyszínnel és szagkörnyezettel a figyelmet akarják felhívni a folyó szennyezettségére. A darab nem a Hamlet, hanem az Egy jobb élet (és a bűzlő folyó) című mű.
Hírek
November 3-tól minden héten az Odeon a Nestea Olasz Moziklub keretében– az Odeon-Lloyd moziban – egy olasz filmklasszikus ingyenes levetítésével kedveskedett közönségének. A nyereményjátékkal egybekötött vetítéssorozat a végéhez érkezett, 15-én este a filmklub utolsó alkotását lehet megtekinteni. Ez alkalomból a Designer Outlet táncos „olasz”, nem hagyományos divatbemutatóval várja az érdeklődőket. A rendezvény 18-órakor kezdődik az Odeon-Lloyd moziban.
Hírek
Az Őrült Nők nevezetű hírhedt lokálban továbbra sincs nyugalom. Albin és Georges markát hatalmas örökség üti, ha Albin megnősül és gyermeket nemz. A megoldhatatlan nehézségek ellenére a beláthatatlan következmények láncolata mégis őrült nászba torkollik. Tölgyesy Zoltán – aki ezúttal Albint alakítja – és a Csodálatos Mandarinok ezúttal is egy fergeteges komédia középpontjába kerülnek. – A produkció megtekinthető a budapesti Karinthy Színházban.
Hírek
Shakespeare örök érvényű klasszikusát, a Rómeó és Júliát láthatják Nyíregyházán – december 12-én 15-és 19-órai kezdettel – a Kecskeméti Katona József Színház előadásában. Az alábbiakban a darab szereposztását és a rendezői olvasatot közöljük.
Hírek
A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban elkezdődtek a Rovarok című musical próbái. A darabot Tasnádi István írta, a zeneszerzőpáros Moldvai Márk és Jeli András, a rendező Tasnádi Csaba. Bemutató: 2006. február.
Hírek
2006. január 21-én délután 3-órakor lesz a premierje Volker Quandt: Semmiség című darabjának. Az előadás helyszíne a Kolibri Fészek.
Hírek
Fülke-fényben címmel láthatnak előadást József Attiláról 2005. december 5-én 17-és 19-órától a József Attila emlékév záróprogramjaként a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Krúdy Kamaratermében, a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek előadásában.
Hírek
December 3-án mutatják be a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán Shakespeare: Ahogy Nektek tetszik című vígjátékát. Az előadás zenéjét Tereskova szerezte, a díszlet-és jelmeztervek Mira János és Véber Tímea munkái. A produkció rendezője Bodolay Géza.
Hírek
December 22-én, csütörtökön tartja következő bemutatóját a Kamra. Kukorelly Endre "vígvégjátéka", az Élnek még ezek? szenteste játszódik – szereplői egy régi, több generációt átfogó polgári és egy zsidó kiscsalád tagjai. A produkciót Máté Gábor rendezte.
Hírek
Megszépült a Miskolci Nemzeti Színház homlokzata, a teátrum külső felújításához két hónappal ezelőtt láttak hozzá. A színház 148 éves épületének külső része megújult, új „színt" kapott - mondta Simon Gábor, a miskolci belvárosért felelős önkormányzati biztos a rekonstrukció menetét ismertető keddi sajtótájékoztatón.
Hírek
Székesfehérvár 4,5 milliárd forintos költséggel felújított színházának kulcsát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök adta át vasárnap a város polgármesterének.
Hírek
2005. december 22-én ősbemutató lesz a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Krúdy Kamaratermében. Az andalúziai Manuel Buňo író Esztrád sokk című darabjából készített „abszurd hova-tovább színházi jellegű megmozdulás" látványtervezője és rendezője Bodó Viktor.
Hírek
2005. december 16-án mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház Zorba című előadását. A musical szövegét Joseph Stein írta, zenéje pedig a már jól ismert szerzőpáros, John Kander és Fred Ebb alkotása. Az ő nevük fémjelzi többek között a legendás Kabaré és a Chicago zenéjét is.
Hírek
Szerda este Székesfehérváron átadták a 4,5 milliárd forintból másfél év alatt felújított Vörösmarty Színházat.
Hírek
2006. január 14-én, szombaton este 7-órakor bérletszünetes, premier értékű Szinbád előadás lesz a Szegedi Nemzeti Színházban.
Hírek
Az alábbiakban a Spinoza Ház januári porgramjait közöljük. Január 19-én , este 7-órakor a Nizsinszkij utolsó tánca című produkció premierje lesz látható a Spinoza Színházban. A monodráma főszereplője a fiatal Haumann Máté, az előadás rendezője Radó Gyula.
Hírek
A Spinoza Ház szinte reneszánsz vállalkozás: étterem, színház, koncert-, és kiállító terem, kávéház, okos emberekkel való találkozás színhelye – s mindez együtt. E vállalkozás történelme valóban kurta: csupán két és fél év. S először fordul elő, hogy egy produkció megérje az ötvenedik előadást. Nagy esemény tehát, hogy Bacher Iván és Gyabronka József kettőse meghozta ezt az eredményt.
Hírek
Az alábbiakban a Pro Kultúra Sopron januárra szóló műsorajánlatát közöljük, amelyben szerepel a Soproni Petőfi Színház, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, a Soproni Jazzklub, a Soproni Táncfórum , a Fertőrákosi Barlangszínház és még sok más helyszín színes kínálata.
Hírek
A Szegedi Nemzeti Színház Igazgatósága értesíti tisztelt közönségét, hogy ma este a Kisszínházban a 19 órára meghirdetett REVICZKY előadás (Páger Antal bérlet) betegség miatt elmarad.
Hírek
Megnyitotta kapuit a Godot Dumaszínház közreműködésével a Stage Pub Dumaszínháza! Minden szerdán 19.30 -tól! A műsorba bárki jelentkezhet, aki kedvet érez rá, hogy 25 percig szórakoztassa a publikumot. Aki szeretné, hogy – ha csak 25 percre is, de – övé legyen a világot jelentő deszka.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„ Akit szeretünk, azt egészen boldoggá, vagy ha ez nem lehetséges, egészen boldogtalanná akarjuk tenni."
La Bruyére
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ