Hírek
Az egykori legendás színész pályafutását idézi fel Sándor Iván színikritikus, író Hamlet visszanéz - Gábor Miklós arcai, szerepei címmel megjelentetett kötete; a Tiszatáj Kiadó által gondozott albumot Féner Tamás fotóművész felvételei díszítik.
Hírek
Április 30. – május 2. között a Krétakör egy három napos akciósorozatot hoz létre, ennek során feltárul az Utópia Kollégium elfeledett legendája, amelynek gyökerei a múlt század elejéig nyúlnak vissza.
Hírek
Gyász
Kaposváron pénteken a Keleti temető ravatalozójában búcsúztak el Schwajda Györgytől, a Csiky Gergely Színház hétfőn elhunyt igazgatójától.
Hírek
A Csiky Gergely Állami Magyar Színház nyerte el a Román Színházi Szövetség (UNITER) idei nagydíját, miután a román szakmai szövetség a temesváriak által színre vitt Rosencrantz és Guildenstern halott című darabot nyilvánította az év legjobb romániai színházelőadásának.
Hírek
Gyász
Elhunyt Schwajda György író, dramaturg. A kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatóját egy hónappal 67. születésnapja után érte a halál – közölte a kaposvári önkormányzat.
Hírek
Shakespeare két darabját vitte el a párizsi közönségnek Kevin Spacey és Sam Mendes, akik a Bridge Project elnevezésű vállalkozás keretében második éve teremtenek hidat a kultúrák között a színház erejével.
Hírek
Broadway-musicalt írtak a South Park című animációs tévésorozat alkotói: a The Book of Mormon című zenés vígjátékukat jövő tavasszal mutatják be New Yorkban.
Hírek
Jövő szerdán, április 21-én 11 órakor lesz Ádám Ottó rendező, színigazgató hamvasztás utáni búcsúztatása a Farkasréti Zsidó Temetőben – tudatta a Madách Színház kedden.
Hírek
Méhes Lászlót a József Attila Színház igazgatójának, Mácsai Pált pedig az Örkény István Színház igazgatójának javasolja a Főpolgármesteri Kabinet a kinevezésekről határozó Fővárosi Közgyűlés számára.
Hírek
Ki lehet-e törni a nyomorból, bűnből, elszigeteltségből? Miért pazarolják el a cigányok a tehetségüket? Miért nem tudnak beilleszkedni a magyar társadalomba? Ezeket a kérdéseket Csemer Géza 1984-ben tette fel. Szomorú, hogy a téma 25 év elteltével talán aktuálisabb, mint valaha – kezdte a próbákat Szegvári Menyhért, rendező.
Hírek
Március 31-én 20-órakor látható a RésJ című előadás a MU Színházban, Mándy Ildikó Társulatának produkciójában. A 2008-ban bemutatott (Lady) Macbeth-ek után a RésJ a Shakespeare-tetralógia második része.
Hírek
Szilágyi Dezső Kossuth-díjas bábművésztől, írótól, az Állami Bábszínház egykori legendás igazgatójától kedden 14 óra 15 perckor vesznek végső búcsút Budapesten, a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában - tudatta a Budapest Bábszínház.
Hírek
Kabaré mortale bemutató a Jászai Mari Színházban
Háló nélkül címmel mutatja be a tatabányai Jászai Mari Színház az évad utolsó nagyszínpadi előadását. A Gábor Andor és Karinthy Frigyes jeleneteiből, korabeli slágerekből és Selmeczi György dalaiból összeállított produkció premierje március 27-én lesz.
Hírek
Idén, május 9-én harmadik alkalommal adják át a 2008-ban alapított Kaszás Attila-díjat, melyet Pokorni Zoltán, a budapesti Hegyvidék polgármestere, Szűcs Gábor, a Mozaik Művészegyesület elnöke, illetve kuratóriumi tagként Vasvári Csaba alapított azzal a céllal, hogy magyar ajkú színművészek méltó szakmai és emberi elismerésben részesüljenek, valamint Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolására.
Hírek
Szinte egész napos hatalmas előadásokkal és sok modern darabbal várja a látogatókat májusban a Bécsi Ünnepi Hetek. "A projektek igazi zenei expedíciót jelentenek mai rohanó világunkban " - mondta el Luc Bondy intendáns. Az évente megrendezésre kerülő színházi és zenei fesztivál programjában május 14. és június 20. között idén ötven különböző előadás szerepel.
Hírek
Végső nyugalomra helyezték Ádám Ottó rendező, színigazgató hamvait szerdán Budapesten, a Farkasréti Zsidó Temetőben.
Hírek
A Budapesti Operettszínház és a Szentpétervári Zenés Komédia Színház közös előadásaként mutatják be a jövő hét végén Szinetár Miklós rendezésében Leo Fall operettjét, a Madame Pompadourt.
Hírek
Nemcsak Egerben megy telt ház előtt a mobil revü színészekre és telefonokra. Máté Gábor rendezését a POSZT-ra is meghívták. Május 11-én este 7 órától pedig a budapesti közönség is láthatja a Gárdonyi Géza Színház előadását a Thália Színház színpadán.
Hírek
Bujtor István 1942. május 5-én született és 2009. szeptember 25-én halt meg. Szinművész, filmrendező és forgatókönyv író. Közgazdaságtudományi Egyetemet végzett, de nem dolgozott ebben a szakmában.
Hírek
Április 15-én, csütörtökön este Szakcsi Lakatos Béla a Gárdonyi Géza Színház vendége.
Hírek
Huszonegyedik századi köntösbe öltöztetik William Shakespeare egyik leghíresebb darabját, a Rómeó és Júliát, amelyet a Twitter és a YouTube felhasználói költenek át.
Hírek
Elhunyt Ádám Ottó rendező, színigazgató; a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művészt életének 82. évében pénteken érte a halál – tudatta a Madách Színház.
Hírek
Premier
Két magyar kortárs író színházi bemutatójának lehetnek részesei mindazok, akik ellátogatnak április 24-én 18-órakor a Fészek Művészklubba. Erről kérdeztük a rendező-dramaturg Kriszt Lászlót, aki négy éve vezeti a kamaraszínházat.
Hírek
Az Experidance táncszínház, az Andaxínház kortárs táncelőadása, a Mísero Próspero társulat Miguel Hernández és Radnóti Miklós költészetét párhuzamba állító spanyol-magyar táncelőadása és a Cíngaro Drom magyar-spanyol fúziós világzenei együttes szórakoztatja a közönséget szombaton este több helyszínen a madridi színházak éjszakáján.
Hírek
A ma már szinte hungarikumnak számító magyar színházi műfaj megújítása, újabb darabok születése érdekében operettpályázatot írt ki a kecskeméti Katona József Színház. A több fordulós pályázatra április 15-ig jelentkezhetnek a szerzők.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ ...már az iskolában megtanultam, hogy nem gondolhatok olyan furcsa és hihetetlen dolgot, amelyet valamely filozófus már előbb ne állított volna..."
Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ