Hírek
Oscar Wilde a XIX. század végén szakított az újromantikával, és az angol elit-társaságok gyakori konfliktusait írta meg sziporkázóan szellemesen. A korabeli közönség hatalmas ovációval fogadta Wilde bohózattá fokozott színjátékait. A közkeletű hazugságok, képmutatások társasági otthonosságában senki sem magára, hanem ismerőseire értette a gúnyos utalásokat.
Hírek
Sokkolta a berlini Hebbel Színház közönségét a budapesti Krétakör Színház Feketeország című produkciója, amelyet a németországi magyar kulturális évad keretében mutattak be szerdán este.
Hírek
Március 18-án és 19-én a Budapesti Tavaszi Fesztivál fontos színházi eseménye lesz a Teatro de la Abadía vendégjátéka a Katona József Színházban. Federico García Lorca Comedia sin título (Cím nélküli darab) című művét adják elő, amelyet Magyarországon még nem játszottak.
Hírek
A következő holdtöltekor, március 14-én, kedden egész éjjel kedvezményes színházjegyekkel várja nézőit a Katona József Színház. Aki március 14-én 14-óra és március 15-e reggel 6-óra között jegyet vásárol a Katona jegypénztárában, minden jegyből 150-Ft kedvezményt kap, és mellé egy forró kávét vagy teát.
Hírek
Közös múltidézéssel emlékeznek szombaton barátai és tisztelői Budapesten a New Yorkban elhunyt Halász Péter rendezőre, íróra és színészre. A résztevők szombat délután fél háromkor találkoznak a Vas utcai Ódry Színpad előcsarnokában, hogy megtekintsék Halász Péter utolsó színházi rendezését - mondta pénteken Can Togay, az elhunyt művész egyik legközelebbi barátja.
Hírek
2006. március 20-tól a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház A holló és a róka című gyermekelőadását a debreceni Csokonai Színház – Kamara Színház – Víg Mozi tűzi műsorára. A produkciót Paál Gergely rendezte.
Hírek
A Tolnay Klári arcai című emlékkiállítást a főváros után elsőként Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokajban rendezik meg. A tavasznyitogató idegenforgalmi szezon kezdetén Tokaj-hegyalja ad otthont a tárlatnak. A Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület közreműködésével a főváros után az első vidéki kiállítás, amely bemutatja a Kossuth-díjas művésznő életéről összegyűjtött anyagot.
Hírek
2006. március 20-án 19-órakor láthatják – a Baltazár Színház vendégjátékaként – a Múló Rúzs című előadást a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Krúdy Kamaraszínpadán.
Hírek
Életének hatvanhatodik évében pénteken elhunyt Kőmíves Sándor Jászai Mari- és Aase-díjas színművész – tudatta a Vígszínház.
Hírek
A csoda bennünk él. Ott van mindnyájunkban, és bújócskát játszik velünk. Kereshetjük akár egy életen át, de akkor sem biztos, hogy rátalálunk. Houdininek mégis sikerült. Nem kereste, nem tanulta, és egyáltalán nem próbálta megfejteni a titkot. Csupán egyetlen dolgot tett: hitt benne. – Ismét látható a 2005. októberében bemutatott új magyar musical, a Houdini.
Hírek
Lezárult az idei Súgó Csiga Díj első fordulója, és összeállt a díjra esélyes 25 színész listája. A február 7-től zajló internetes szavazásra beérkezett több ezer voksoló szerint a tavalyi év legnépszerűbb színészei:
Hírek
Az alábbiakban a Radnóti Színház áprilisi előadásainak listáját közöljük. Repertoáron van többek között a Riviera, Az ideális férj, a Tóték, a Karneválvégi éjszaka, a IV.Henrik és a hónapban utoljára láthatják a Cseresznyéskert című Csehov drámát.
Hírek
2006. március 27-én 11-órakor és március 28-án 15-órakor láthatják – az "A" Színház - THÉBA Művészeti Szakközépiskola produkciójában – Caryl Churcill: Az Iglic című színművét a Vasas Művelődési Házban.
Hírek
2006. március 24-én, péntek 19-órakor láthatják a Rögv-est című improvizációs színházi produkciót a Momentán Társulat előadásában, a Klebelsberg Kultúrkúriában.
Hírek
Originális színházi műfaj. Két profi színész improvizál. A néző is megszólalhat. Csipetnyi „pszichoterápia” a nyílt színen. „Nem a te életedet boncolgatjuk, de beletrafálhatunk. Nem a miénket teregetjük, de nagyon ott leszünk.” – Az alábbiakban a színház márciusi ajánlóját olvashatják.
Hírek
A börtönbüntetésre ítélt, piti bűnöző Patrick MacMurphy, mint antiszociális elem elmegyógyintézetbe kerül kezelésre. A férfi azt hiszi, hogy így megúszhatja a börtönt és pár hónap után kiszabadulhat. Addig pedig megpróbálja jól érezni magát.
Hírek
Halász Péterre, a napokban elhunyt író-rendező-színészre, a kortárs színházművészet egyik legeredetibb hazai képviselőjére emlékeztek barátai és tisztelői szombaton Budapesten. A 63 éves korában csütörtökön New York-ban elhunyt világhírű művészre sajátságos múltidézéssel emlékeztek közeli barátja, Can Togay szervezésében.
Hírek
2006. március 30. és április 2. között technikai okok miatt elmaradnak a Rent című Broadway-musical előadásai a Thália Színházban. A jegyek április 10-ig visszaválthatók a Budapesti Fesztiválközpont Kht. közönségszolgálatánál naponta 10-17 óráig, illetve a tervezett előadások napjain a Thália Színház pénztárában este 18-órától, hétvégén du. 14-órától.
Hírek
Goethe: Faust című drámájának bemutatójára készül az egri Gárdonyi Géza Színház. Csizmadia Tibor rendezésében - és Márton László fordításában - a darab most először kerül színpadra.
Hírek
2006. március 4-én 19-órakor lesz a premierje a sikeres kortárs német szerző, Roland Schimmelpfennig: Nő a múltból című színdarabjának az Örkény István Színházban. A produkciót Ascher Tamás rendezte.
Hírek
2006. március 18-án szombaton este 6-órakor Miklósa Erika operaénekes lép föl a miskolci Deszka templomban . A Tavaszköszöntő koncertet a „Bartók + …”-t a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál rendezi a nagy zeneszerző, Mozart emlékére. A világhírű énekesnő Mozart-dalokat és áriákat ad elő, zongorán közreműködik Harazdy Miklós.
Hírek
Egy anyát soha nem lehet pótolni… vagy mégis? Meglepően humoros és filozofikus gondolatokban gazdag játék a halál körül. – Az alábbiakban a Kolibri Színház legújabb bemutatójáról olvashatnak.
Hírek
A szép számban megjelent újságírók jelenlétében ismertették az idei, immár VI. POSZT eseményeivel kapcsolatos információkat a POSZT vezetői – Jordán Tamás és Simon István fesztiváligazgatók –, valamint dr. Toller László – Pécs Megyei Jogú Város polgármestere –, Vajda Márta – a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára –, Márton András – a versenyprogram válogatója –, Máté Péter – az OFF-programok koordinátora – és Stenczer Béla, a POSZT jegyiroda vezetője.
Hírek
A VI. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) 14 versenydarabbal várja a színházi szakembereket és az érdeklődő közönséget június 8. és 17. között - jelentette be Jordán Tamás, a fesztivál ügyvezető igazgatója a baranyai megyeszékhelyen, egy keddi sajtótájékoztatón.
Hírek
Az őszi sikerre való tekintettel márciustól folytatódik a Holló Színház „Etelka, a tapír elmegy anyagmennyiség-becslőnek” című előadása. Az előadást Galla Miklós – akit Terry Gilliam a „hetedik Monty Pythonnak” nevezett – a Repülő Cirkusz tévésorozat legviccesebb jeleneteiből állította össze. A tavaszi sorozat első előadását március 16-án a Stefánia Kulturális Központban láthatja a nagyérdemű.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ Kevés olyan bosszantó és elviselhetetlen dolog van a világon, mint másnak a jó példája. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ