Hírek
Turgonyi Pál, a József Attila Színház művésze kapta az idén a színházi világnap alkalmából a MASZK Országos Színészegyesület Gobbi Hilda-életműdíját. Az egyesület Soós Imre nevét viselő, pályakezdőknek adható díjait Kuthy Patríciának (képünkön), a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház tagjának, és Makranczi Zalánnak, a Kecskeméti Katona József Színház művészének ítélték.
Hírek
2006. április 7-én, pénteken 15-órakor lesz MoliéreTartuffe-je a Térszínház diákelőadásában a Klebelsberg Kultúrkúriában. A produkcióra minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Hírek
Az alábbiakban a Trambulin Színház és a Lurdy Színpad áprilisi műsorait közöljük.
Hírek
Al Pacino Oscar-díjas hollywoodi filmsztár ismét visszatér nagy szerelméhez, a színpadhoz. Oscar Wilde Salome című darabjában Herodes királyt játssza majd.
Hírek
2006. március 17-én, pénteken este 7-órakor lesz a premierje Roland Schimmelpfennig: Berlin, Greifswalder Strasse című darabjának a kecskeméti Katona József Színház Kamaraszínházában. A darabot Bodolay Géza rendezte.
Hírek
1931. március 20-án, vagyis ma hetvenöt éve, hogy megszületett Avar István Kossuth-és Jászai-díjas színész, kiváló művész, a Nemzet Színésze.
Hírek
2006. március 24-én, péntek 19-órakor láthatják a Rögv-est című improvizációs színházi produkciót a Momentán Társulat előadásában, a Klebelsberg Kultúrkúriában.
Hírek
Originális színházi műfaj. Két profi színész improvizál. A néző is megszólalhat. Csipetnyi „pszichoterápia” a nyílt színen. „Nem a te életedet boncolgatjuk, de beletrafálhatunk. Nem a miénket teregetjük, de nagyon ott leszünk.” – Az alábbiakban a színház márciusi ajánlóját olvashatják.
Hírek
A börtönbüntetésre ítélt, piti bűnöző Patrick MacMurphy, mint antiszociális elem elmegyógyintézetbe kerül kezelésre. A férfi azt hiszi, hogy így megúszhatja a börtönt és pár hónap után kiszabadulhat. Addig pedig megpróbálja jól érezni magát.
Hírek
Halász Péterre, a napokban elhunyt író-rendező-színészre, a kortárs színházművészet egyik legeredetibb hazai képviselőjére emlékeztek barátai és tisztelői szombaton Budapesten. A 63 éves korában csütörtökön New York-ban elhunyt világhírű művészre sajátságos múltidézéssel emlékeztek közeli barátja, Can Togay szervezésében.
Hírek
2006. március 30. és április 2. között technikai okok miatt elmaradnak a Rent című Broadway-musical előadásai a Thália Színházban. A jegyek április 10-ig visszaválthatók a Budapesti Fesztiválközpont Kht. közönségszolgálatánál naponta 10-17 óráig, illetve a tervezett előadások napjain a Thália Színház pénztárában este 18-órától, hétvégén du. 14-órától.
Hírek
Goethe: Faust című drámájának bemutatójára készül az egri Gárdonyi Géza Színház. Csizmadia Tibor rendezésében - és Márton László fordításában - a darab most először kerül színpadra.
Hírek
2006. március 4-én 19-órakor lesz a premierje a sikeres kortárs német szerző, Roland Schimmelpfennig: Nő a múltból című színdarabjának az Örkény István Színházban. A produkciót Ascher Tamás rendezte.
Hírek
2006. április 2-án 15-órakor lesz a Főnix Színházi Műhely Friedrich Dürrenmatt: Játsszunk Strindberget! (Play Strindberg) című előadása az Örkény Színházban. A produkciót Bicskei Kiss László rendezte.
Hírek
Országos befogadó színházi bázisrendszer létrehozására dolgoz ki tervezetet, színházi ösztöndíjat alapít, és a májust a regionális színházi turnék hónapjává szeretné tenni a kulturális minisztérium - közölte Bozóki András miniszter szombaton, Budapesten.
Hírek
2006. március 25-én lesz a premierje John Webster: Amalfi hercegnő című darabjának a a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán. A produkciót Koltai M. Gábor rendezi.
Hírek
Shakespeare-portrék kiállításával ünnepli fennállásának 150. évfordulóját a londoni National Portrait Gallery, mivel 1856-ban éppen egy, tulajdonosa után Chandos-képnek nevezett Shakespeare-képpel kezdte el tevékenységét.
Hírek
Szép Ernő, a Pesti-ben. Közepes a teljesítmény, de van két forró pontja. Az egyik Tornyi Ildikó (Tóth Manci táncosnő főszerepében), a másik Vallai Péter. Tornyi tündéri századfordulós szövegei elvarázsolnak, de főképp az, ahogy csinálja. Mikor végül ő, a lány vall szerelmet marha barátjának, - végig remegi azt a pár percet, amíg két mondat között némának kell maradnia. Ritkán láttam még ilyen tehetséget.
Hírek
Oscar Wilde a XIX. század végén szakított az újromantikával, és az angol elit-társaságok gyakori konfliktusait írta meg sziporkázóan szellemesen. A korabeli közönség hatalmas ovációval fogadta Wilde bohózattá fokozott színjátékait. A közkeletű hazugságok, képmutatások társasági otthonosságában senki sem magára, hanem ismerőseire értette a gúnyos utalásokat.
Hírek
Sokkolta a berlini Hebbel Színház közönségét a budapesti Krétakör Színház Feketeország című produkciója, amelyet a németországi magyar kulturális évad keretében mutattak be szerdán este.
Hírek
Március 18-án és 19-én a Budapesti Tavaszi Fesztivál fontos színházi eseménye lesz a Teatro de la Abadía vendégjátéka a Katona József Színházban. Federico García Lorca Comedia sin título (Cím nélküli darab) című művét adják elő, amelyet Magyarországon még nem játszottak.
Hírek
A következő holdtöltekor, március 14-én, kedden egész éjjel kedvezményes színházjegyekkel várja nézőit a Katona József Színház. Aki március 14-én 14-óra és március 15-e reggel 6-óra között jegyet vásárol a Katona jegypénztárában, minden jegyből 150-Ft kedvezményt kap, és mellé egy forró kávét vagy teát.
Hírek
Közös múltidézéssel emlékeznek szombaton barátai és tisztelői Budapesten a New Yorkban elhunyt Halász Péter rendezőre, íróra és színészre. A résztevők szombat délután fél háromkor találkoznak a Vas utcai Ódry Színpad előcsarnokában, hogy megtekintsék Halász Péter utolsó színházi rendezését - mondta pénteken Can Togay, az elhunyt művész egyik legközelebbi barátja.
Hírek
2006. március 20-tól a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház A holló és a róka című gyermekelőadását a debreceni Csokonai Színház – Kamara Színház – Víg Mozi tűzi műsorára. A produkciót Paál Gergely rendezte.
Hírek
A Tolnay Klári arcai című emlékkiállítást a főváros után elsőként Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokajban rendezik meg. A tavasznyitogató idegenforgalmi szezon kezdetén Tokaj-hegyalja ad otthont a tárlatnak. A Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület közreműködésével a főváros után az első vidéki kiállítás, amely bemutatja a Kossuth-díjas művésznő életéről összegyűjtött anyagot.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ Túlságosan okosnak lenni szinte már illetlenség"
Gorkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ