Hírek
Elkészült a X. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramja: az idén a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa projekthez is kapcsolódó fesztiválon hét nagyszínpadi és hét kamaraszínházi produkció száll versenybe június 3. és 12. között.
Hírek
Különleges lesz a Kerti mulatság március 3-i előadása Egerben. A társulat vendége a szerző, Horváth Péter is nézi az előadást, utána pedig találkozik a közönséggel.
Hírek
Március 3-án és 4-én 20-órakor láthatják Duda Éva: Lunatika című produkcióját a MU Színházban. Az előadás február 12.- én Lábán Rudolf díjat kapott.
Hírek
A Centrál Színház március 12-én mutatja be Szigarjev: Guppi című komédiáját Kiss Csaba rendezésében. Szigarjev neve nem ismeretlen a hazai nézők számára, elég csak a Katona József Színház Fekete tej című előadását említeni, ami néhány éve nagy sikert aratott.
Hírek
Február 25-én este 7-órakor lesz Horváth Péter: Kerti mulatság avagy Írók a fogason című prózamusicaljének premierje Egerben a Gárdonyi Géza Színházban.
Hírek
Ötven éve, 1960. február 22-én halt meg Apáthi Imre Kossuth-díjas színész, rendező, érdemes művész.
Hírek
Színházi munkája segítette át Vanessa Redgrave angol színésznőt a gyászon, amivel lányának, a szintén szakmabeli Natasha Richardsonnak a halála után kellett megbirkóznia - erről maga Redgrave beszélt a BBC brit közszolgálati adónak.
Hírek
Hétfőn délután a Rátkai Klubban ült össze a Budapesten kívüli nagy kőszínházak igazgatói testülete, a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete. A tisztújító közgyűlésen – Kaposvár kivételével – valamennyi vidéki színházigazgató megjelent.
Hírek
Nem a Puccini-opera, hanem Aki Kaurismäki filmje alapján dolgozza fel Murger világhírű történetét a budapesti Örkény Színház Bohémélet című darabja; az Ascher Tamás által rendezett előadás szombattól látható.
Hírek
New York lesz a Shakespeare-rajongók városa 2011 nyarán: a Royal Shakespeare Company (RSC) egész társulata Manhattanba költözik hat hétre és a nagy angol drámaíró öt darabját mutatja be.
Hírek
Február 22. és március 7. között workshopot tart a MU Színházban Drazen Sivak horvát színész.
Hírek
Szophoklész: Élektra című drámájával folytatja Extrák programsorozatát a Gárdonyi Géza Színház. Elsősorban a pedagógusokat várják február 9-én 16.30-tól az előadásra.
Hírek
A Békés Megyei Jókai Színház Elnöknők című előadása február 10-én vendégeskedik a Centrál Színházban. Werner Schwab morbid komédiája három régi barátnő életébe enged bepillantást. Erna, Grete és Mariedl békaperspektívából szemlélik a világot, ám megfigyeléseiknek kényszeresen hangot adnak – a nézők legnagyobb vidámságára.
Hírek
Egy, a „nép egyszerű leánygyermeke” és egy sznob, valóságtól elszakadt értelmiségi találkozása már önmagában elképesztő humorforrásul szolgál, amit ez a két ellentétes személyiség garantál is számunkra. S amíg mi önfeledten mulatunk rajtuk, észre sem vesszük, hogy közben ők tartanak elénk kedvesen, de határozottan görbe tükröt, emlékeztetve bennünket hétköznapi léhaságainkra.
Hírek
Audrey Tautou Ibsen Nóra című darabjának címszerepében debütál a színpadon: a világhírű színésznő, akit eddig csak a filmvásznon láthatott a közönség, egy párizsi teátrumban lép fel.
Hírek
Február 28-án vasárnap 20-órakor utoljára látható az Andaxínház 2-1/16 milliméter című előadása a MU Színházban. A produkció különleges videotechnikával készült.
Hírek
A Magyar Rádió (MR) által meghirdetett dráma-pályázatára több mint 400 pályamű érkezett.
Hírek
Már az is csoda, hogy a két színház egymáshoz megy látogatóba. Még nagyobb a színházi opera. Marton László rendezésében a színház (játék) egyenrangú a zene-ének-mesestruktúrával.
Hírek
Vírus okozta Eperjes Károly betegségét, amely a szervezet jelentős folyadékvesztésével jár - tájékoztatta a veszprémi Petőfi Színház sajtófőnöke pénteken
Hírek
Eperjes Károllyal „nincs különösebben nagy egészségügyi probléma" – mondta el a veszprémi Petőfi Színház sajtófőnöke csütörtökön az MTI-nek annak kapcsán, hogy a színművészt szerdán rosszullét miatt Budapesten kórházba szállították.
Hírek
Első operett-rendezésére készül a Kossuth-díjas Zsótér Sándor. Fényes Szabolcs-Harmath Imre: Maya című operettjét viszi színpadra február 26-án a Gárdonyi Géza Színházban.
Hírek
A Mikroszkóp Színpad február 1-jén hivatalba lépett új igazgatója, Verebes István a társulatra építette évadtervét és számít a húzónevekre is, köztük Gálvölgyi Jánosra, Hernádi Juditra, Bajor Imrére, Fábry Sándorra is.
Hírek
Rachel Weisz, Jude Law, Keira Knightley és más hollywoodi sztárok is felkerültek a 2010-es Laurence Olivier brit színházi díj jelöltlistájára.
Hírek
Anton Pavlovics Csehov születésének 150. évfordulója alkalmából Oroszországban Csehov-évet tartanak számtalan színházi bemutatóval, a régebbi nevezetes előadások újbóli műsorra tűzésével, s ezek azt érzékeltetik: az orosz színházművészet továbbra is csodákra képes.
Hírek
Február 6-án 16-órakor és február 11-én 22-órakor látható a Neptun Brigád előadásában Sergi Belbel: Toszkána – commedia della morte – című darabja a MU Színház kávézójában.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„A gonosz győzelméhez csak annyi kell, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit."
Edmund Burke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ