Hírek
Sztarenki Pál a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház új vezető rendezője, Sztankay István pedig művészeti tanácsadóként dolgozik majd a társulatnál - jelentette be a teátrumot február 1-től igazgató Besenczi Árpád, aki hétfőn társulati ülésen mutatta be közvetlen munkatársait.
Hírek
Január 29-én este 7-órakor volt Dušan Kovačević: A maratonfutók tiszteletkört futnak című darabjának bemutatója Kecskeméten a Ruszt József Stúdió Színházban. Az előadást Réczei Tamás rendezte.
Hírek
Pályázatot írt ki a József Attila Színház és az Örkény István Színház ügyvezető igazgatói álláshelyének betöltésére csütörtöki ülésén a Fővárosi Közgyűlés.
Hírek
Oberfrank Pál színművészt választották meg csütörtökön a veszprémi Petőfi Színház igazgatójává; a megyei közgyűlés 2015. január 31-ig adott megbízatást a teátrum új vezetőjének.
Hírek
Január 28-30-31-én egyedülálló előadássorozattal zárul a Krétakör közel másféléves alkotói periódusa. Színházi bemutató, kiállítás, koncert, és szakmai beszélgetéssel kísért DVD premier alkotja a különleges mikrofesztivált.
Hírek
Száz éve, 1910. január 26-án született Újpesten Major Tamás kétszeres Kossuth-díjas színész, rendező, színigazgató, kiváló művész, a magyar színművészet ellentmondásos, de korszakot meghatározó alakja.
Hírek
Egyhangú döntéssel Oberfrank Pál megbízását javasolta a Veszprémi Petőfi Színház igazgatói pályázatait véleményező szakmai bizottság a veszprémi megyeházán tartott keddi ülésén - adta hírül a megye önkormányzata az MTI Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján.
Hírek
Behavazott tisztáson egy lerobbant autó. Ki tudja, meddig tart a javítás… Miközben a veszteglő rockerek elsörözgetnek, az utánfutóból számos „apró” csoda kerül elő. Igazi színpadi alkotófolyamat tanúi és részesei lehetünk – a francia Philippe Quesne és a színészekkel, képzőművészekkel, táncosokkal, zenészekkel és egy kutyával – alapított Vivarium Studio nevű francia társulat közreműködésével – január 21-én és 22-én este 20-órától a Trafó színpadán.
Hírek
Nem a társadalmi különbségekről, inkább a személyes, férfi-nő kapcsolatokról szól Móricz Zsigmond Úri murija a Nemzeti Színházban - mondta el az MTI-nek a péntektől látható előadás rendezője.
Hírek
Nem szorul különösebb magyarázatra, hogy férfi és nő kapcsolata miért hasonlít leginkább a hintajátékra. Így látta ezt William Gibson is, ki 1962-es kétszereplős darabjában efféle mérleghintára ültette szereplői lelkét, hogy a sekélytől a magasig, forrótól a jéghidegig, unottól a tüzesig föl-le himbálózva keretezze velük klasszikussá szerelmi viszonyainkat.
Hírek
Nyolc nő. Sok vagy kevés? Milyenek együtt? Mire képesek a külvilágtól elvágva, egy erdei házban összezárva? Együttműködnek, vagy épp egymás ellen vannak? S miért hal meg máris a közelükben tartózkodó egyetlen férfi?
Hírek
Január 8-án mutatta be a kecskeméti Katona József Színház Michael Cooney: Nem ér a nevem című vígjátékát Szerednyey Béla rendezésében.
Hírek
Réthly Attila rendező visszavonta a veszprémi Petőfi Színház igazgatói tisztségére benyújtott pályázatát.
Hírek
A kecskeméti Katona József Színház az egyik legismertebb és legnépszerűbb magyar színpadi műfaj megújításaképpen Operett pályázatot hirdet.
Hírek
Február 1-jén hétfőn 19-órától láthatjuk Noriyuki Sawa: Tündérmesék című maszkos-bábos színházi előadását a Merlinben. Szerző, rendező, bábkészítő, zenei rendező és színész: Noriyuki SAWA Nori a klasszikus tündérmeséket gyönyörű, nosztalgikus és különösképpen kifordított módon adja elő.
Hírek
Thália temploma címmel a magyar színjátszás történetét különleges relikviákon keresztül megidéző kiállítás nyílt csütörtökön a szegedi Somogyi-könyvtárban.
Hírek
Január 29-én, pénteken 75. alkalommal kerül színpadra Moliére: A fösvény című vígjátéka, Eperjes Károllyal és Bánsági Ildikóval a főbb szerepekben. A hagyományokhoz híven a függöny legördülése után 20 szerencsés néző a társulattal együtt ünnepelhet a színfalak mögött. Ezen a napon – három neves színésznő, Tordai Teri, Bánsági Ildikó és Pokorny Lia – sorsolják ki a színház Új élmény ajándékba! című karácsonyi akciójának nyerteseit, akik a színház elkövetkezendő három premier-partiján is részt vehetnek.
Hírek
Tárgyak pótolják a kapcsolatokat, vásárlás a simogatást. A Bifidus Essensis avagy tűsarkon a téboly egy kiürült világról, tehetetlen, sodródó fiatalokról, pótcselekvésekről szól – ajánlja az előadást a rendező, Barta Dóra.
Hírek
Nagy sikerrel mutatta be szerda este Schilling Árpád rendezésében a Francia Cirkuszművészeti Központ (CNAC) végzős osztálya Urban Rabbits (Városi nyulak) című diplomaelőadását Párizsban, a La Villette kulturális parkban felállított sátorban.
Hírek
Január 30-án szombaton 19-órakor mutatja be a Centrál Színház Neil Simon: A 88.utca foglyai című darabját. A főszerepekben Básti Julit és Kern Andrást láthatjuk, a produkciót Ilan Eldad rendezi.
Hírek
Eltemették Szörényi Éva színművésznőt szombaton a Los Angeles melletti Szent Ferdinánd Misszió (San Fernando Mission) sírkertjében - tudatta a magyar főkonzulátus.
Hírek
Életének 80. évében elhunyt Varga Gyula Jászai Mari-díjas színművész, a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagja - tudatta a teátrum csütörtökön.
Hírek
Január 20-án mutatja be az egri Gárdonyi Géza Színház Erich Kästner: Május 35 című zenés mesejátékát. Ki ne ismerné A két Lotti íróját, Erich Kästnert? A Május 35. című kisregénye egyetlen nap történetét mondja el.
Hírek
Finkelstein fazekas Budára járt árulni holmiját, s kitartott e hely mellett akkor is, ha az üzlet éppen nem ment jól. Hűsége oka egy szép budai lány volt, kinek kedvéért a hídnélküli Dunán is átkelt télvíz idején, hiába óvta ettől az asszony meg a két gyerek. Addig ment Pestről szeretőjéhez a fagyos Dunán, míg egy enyhébb estén, olvadáskor el nem nyelte őt a víz.
Hírek
A netezők életét megkeserítő szó, a spam /levélszemét/ tulajdonképpen a legótvarabb hulladékokból összeütött angol dobozos löncshús neve. Ezt emelte a legendás Monty Pyhton Repülő Cirkusza egy olyan marháskodás címévé, amely végül stílusikon lett.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ A lángész számára a földön csak egy hely van, ahol menedéket élvezhet, és ez – a sír."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ