Hírek
Ma 11-órakor vettek végső búcsút Bus Katalin színésznőtől a Farkasréti temetőben. A művésznő hosszú betegség után, életének 64. esztendejében hunyt el.
Hírek
Életének 93. évében kedden Los Angeles-i otthonában elhunyt Szörényi Éva Kossuth-díjas színművésznő - közölte a magyar főkonzulátus.
Hírek
Tegnap este 150. alkalommal került színpadra az Új Színházban Michael Frayn: Még egyszer hátulról című bohózata, Jiři Menzel rendezésében. A jubileumi előadás az immáron hatéves sikerszériához méltó hangulatban zajlott, zsúfolásig telt ház előtt.
Hírek
November 27-én volt Rideg Sándor: Indul a bakterház című darabjának bemutatója a kecskeméti Katona József Színházban Cseke Péter rendezésében.
Hírek
Görög hivatalos szervek bejelentették, hogy helyreállítják az Akropolisz alatt egykor állt márványszínházat, ahol 2500 évvel ezelőtt Euripidész drámáit és más klasszikus színműírók darabjait először bemutatták.
Hírek
Spiró György Prah című drámájával szerepelt a budapesti Radnóti Miklós Színház kedd este Washingtonban; a közönség által nagy tetszéssel fogadott kétszereplős darabot a rendszerváltozás 20. évfordulója alkalmából mutatták be.
Hírek
Száz éve, 1909. november 26-án született Eugene Ionesco román származású francia író, drámaíró, az abszurd drámaírás atyja. Egyes források szerint azonban születési éve 1912, s vita tárgya a nap is, amely lehet november 12 vagy 13 is.
Hírek
Harmadik éve játssza – túljutva az egyeztetési gondokon időnként elővéve – a Török Pál utcában lévő Pinceszínház a Greta Garbo életét bemutató kétszemélyes darabot. A legutóbbi előadásuk november 20-án volt – idén még egyszer, december 8-án, este 7 órai kezdettel és valószínűleg jövőre is lehet újra találkozni ezzel az élménnyel.
Hírek
Új musicallel jelentkezik New Yorkban a Broadway egyik népszerű szerzőpárosa, a Kabaré és a Chicago című zenés darabokat is jegyző John Kander zeneszerző és Fred Ebb szövegíró.
Hírek
November 28-án 19-órakor látható és hallható A Férfi és A Nő, avagy az Ember Tragédiája? című musical – a Musicalitas és a Vivace közös produkciójában – a Ferencvárosi Művelődési Központban.
Hírek
Négy pályázat érkezett a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatói posztjára - olvasható Zalaegerszeg megyei jogú város hivatalos portálján.
Hírek
Hogy kerül egy kellékes a színpadra az előadás ideje alatt? Mitől lesz övé egy estén át a főszerep? S miért kíváncsi erre a színültig megtelt nézőtér? Vajon, ha nem Kern András lenne ez a tévedésből ottfelejtett szakember, ugyanekkora lenne a siker? A bő egy éve játszott, országos vendégjátékra indított Ilan Eldad rendezte monodráma a közelmúltban Gyulára érkezett.
Hírek
Ebben az évadban először jelentkezik friss hírekkel a HírlapSzínház. A tavalyi év egyik legsikeresebb előadássorozata november 16-án este 7 órától indul újra az egri színpadon.
Hírek
A Diótörő című jégbalett-tel nyílik meg pénteken az immár állandó helyszínen működő Nemzeti Jégszínház új otthona – tájékoztatott az intézmény.
Hírek
Decemberben Budapestre jön Edward Bond, korunk egyik legizgalmasabb és legösszetettebb drámaírója, színházi gondolkodója.
Hírek
Henrik Ibsen darabját a Norvég Királyi Nagykövetség és a Skandináv Ház mutatja be december 2-án, este héttől. A rendhagyó előadást a Baráti Kör tagjai kedvezményesen tekinthetik meg. Az előadás még hat további alkalommal látható decemberben.
Hírek
Nyakunkon a határidő, hétfő délig lehet szavazni a Prima Primissima Díj jelöltjeire. A színművész kategóriában a három jelölt: Psota Irén, Haumann Péter és Bálint András.
Hírek
November 27-én és 28-án 20-órakor láthatják a Tamás bátya kunyhója című előadás az észt Teater NO99 produkciójában a Trafóban.
Hírek
Az ünnepekhez kapcsolódó darabokat tűz műsorára a Szegedi Nemzeti Színház a következő hetekben, a programot igyekszetek úgy összeállítani, hogy a családok együtt látogathassanak el az előadásokra – mondta el Gyüdi Sándor főigazgató kedden a Tisza-parti városban.
Hírek
December 20-án mutatja be a Radnóti Színház Füst Milán: Boldogtalanok című színdarabját Szász János rendezésében. A főbb szerepekben többek között Csomós Marit, Gazsó Györgyöt, Petrik Andreát és Csányi Sándort láthatjuk.
Hírek
Az angolszász nyelvterület színházi fesztiváljain nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett PPP-rendezvények. A három P feloldása: Play, Pie, Pint – vagyis egy kortárs színdarab felolvasószínházi előadása mellé egy szelet pitét és egy italt is kap a nagyérdemű.
Hírek
Frici, Cini, Pici, Marci és Mici. A Karinthy család legendás tagjai. Mostantól színházba járásra buzdítják a nézőket. Színházi bérleteket neveztek el a Karinthyakról.
Hírek
November 22-én és 23-án 19-órától – a „Duna-Japán” év keretében, a Japán Alapítvány szervezésében – a Hacsiodzsi Kuruma-Ningjó hagyományos japán kocsitechnikás bábszínházi társulat és a „Japán Nemzeti Kincse” címmel kitüntetett, a Curuga sinnai iskola 11-dik nemzedékéhez tartozó Wakasanojo Tsuruga shinnai mester két samiszen-játékos kíséretében tart előadást Budapesten, a Central Színházban.
Hírek
A Fiatal Írók Szövetsége és az RS9 Színház az ASUS Magyarország és a CD Galaxis támogatásával drámaírói pályázatot hirdet. A pályázat lehetőséget kíván biztosítani kortárs fiatal magyar drámaírók számára a bemutatkozásra és új drámai munkák színpadra kerülésében.
Hírek
Újabb filmsztár a Broadwayn: Denzel Washington 2010 tavaszától látható August Wilson Fences című Pulitzer- és Tony-díjas drámájában.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ Az igazság hatalmas, és győzedelmeskedni fog. Ez rendben is volna, csak az a baj, hogy nem így van. "
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ