Hírek
A világirodalom 100 legfontosabb olvasmányának listáján az 50. helyen lévő romantikus regény a Büszkeség és balítélet. Van benne valami bölcs derű és az úgynevezett „női” regényeken túlmutató korszerűség, mellyel modern világunkban is megállja a helyét. A Karinthy Színház Női évadjának második premierje lesz november 27-én, Jane Austen Büszkeség és balítélet című romantikus vígjátéka, Karinthy Márton rendezésében.
Hírek
Nagy-Britannia egyik legnagyobb színházi csoportját hozta létre az Ambassador Theatre Group, amely bejelentette, hogy a Live Nation színházainak megvásárlásával 39-re bővítette intézményeinek számát.
Hírek
November 7-én és 8-án 20-órától látható Láng Annamária: Made in China című előadása a Krétakör produkciójában, a MU Színház kávézójában.
Hírek
Büntetőfeljelentést tesz és kártérítési pereket indít a székesfehérvári önkormányzat a Vörösmarty Színház négy évvel ezelőtti felújítása miatt - írta csütörtöki számában a Népszabadság.
Hírek
A Kiss Erzsi Panchan különleges felállású ütős-énekegyüttes, mely Kiss Erzsi a capelláit adja elő a művésznő zenész-színész barátai részvételével. Tagjait ismerhetjük már a hazai művészeti élet más-más területeiről is, s november 8-án az Örkény István Színház meghívására speciális, eddig még soha nem látott műsorral és felállással készül a zenekar.
Hírek
November 13-án 20-órakor lesz a Tünet együttes: Az élet értelme – avagy időmúlatás 60 percben című bemutatója a Szkéné Színházban.
Hírek
Rendhagyó módon állítja színpadra Alfred Jarry Übü király című darabját a Maladype Színház: a próbafolyamatot a nézők végig személyesen figyelemmel kísérhetik a szerdai olvasópróbától a december 20-i bemutatóig - mondta el az MTI-nek szerdán a társulat művészeti vezetője.
Hírek
"...ebben a produkcióban mindenki minden helyzetben pontosan úgy viselkedik, mint egy ember. Hülyén. Mérsékelten okosan. Nagylelkűen. Nagyképűen. Esetten. Esetlenül. Másokat keresve és önmagát sem találva. Alighanem valami ilyesmi a színház."
Hírek
A Centrál Színház az idei Keszthelyi Nyári Játékokon új szereposztással felújította a Fekete Péter című zenés vígjátékot. A produkció november 20-án 19-órakor debütál a Centrál Színházban.
Hírek
Különleges estével készül névadója születésének százharmincadik évfordulójára a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház. Nem a hagyományos, „kitaposott” utat választja ismert és népszerű Móricz-színművek megjelenítésével – azt keresi, a mai kor, napjaink embere hogyan találhat utat, kulcsot, kapcsolódási pontot a móriczi életműhöz.
Hírek
Egy fiatal független színházi társulat mutatkozik be októberben több helyszínen, Budapesten. A Simon Balázs rendező által alapított Utca-szak (utca színházi alkotók közössége), különleges előadást kínál rendhagyó helyszíneken. Filozófiája szerint kis falvak utcáin, városok terein, börtönökben, bevásárlóközpont forgatagában teremt színházat. A Magyarország hősei produkció rendezője az európai hírű olasz Eleonora Fuser.
Hírek
Immár másodszorra szervezik meg a Ferencvárosban a Musicalitas Halloweeen gáláját, ami a tavalyi teltházas előadás után nyugodt szívvel állítható: hagyományt teremtett.
Hírek
Őszbe fordult a nyár, a budapesti hagyományok szerint ez a színházi évad startja. Zimányi Zsófia, a Thália Színház igazgatója azonban az év elején bejelentette: ők nyáron is játszani fognak.
Hírek
Mobil revü színészekre és telefonokra kerül bemutatásra Máté Gábor rendezésében november 6-án 19-órakor az egri Gárdonyi Géza Színház színpadán.
Hírek
Az amerikai filmvígjáték utolérhetetlen nagymesterének, Woody Allennek talán a legmulatságosabb színpadi művét mutatta be három éve a budapesti Centrál Színház, ahol a szerző nevén túl a parádés szereposztás is hozzájárult ahhoz, hogy az előadásra szinte lehetetlen jegyet szerezni.
Hírek
Instant konfliktusok címmel új bemutatóra készül az egri Gárdonyi Géza Színház tánctagozata. November 4-én este 7 órától a táncosok két koreográfiával jelentkeznek: az Urbánus nyavalyák azzal foglalkozik, hogy a modern ember összes problémája abból fakad, hogy túl messzire került a természettől.
Hírek
Kamarás Máté musicalénekesnek ítélték idén a Miskolci Múzsa Díjat; az egyik legrangosabb vidéki kulturális elismerést a magyar kultúra napjához kapcsolódó gálán adják át január 22-én - jelentette be Patkó Gyula, a Miskolci Múzsa Díj Alapítvány kuratóriumának elnöke szerdai sajtótájékoztatóján Miskolcon.
Hírek
Francia nemzeti nappal kezdődik a Quartet Nemzetközi Színházi Fesztivál. Október 27-én, kedden 16-órától Francois Joly festőművész munkáiból nyílik kiállítás az Ifjúsági Házban.
Hírek
A párizsi színházi évadkezdés egyik nagy meglepetése a népszerű francia sanzonénekes, Michel Jonasz személyes jellegű színpadi vállalkozása. Abraham című zenés darabjában az énekes-színész-zeneszerző a Lengyelországból Magyarországra emigrált zsidó nagyapjának állít emléket.
Hírek
Megkezdődtek New Yorkban Az asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című Almodóvar-filmből készülő musical első próbái; a darabban Salma Hayek mellett Jessica Biel is játszik, az előkészületeknél a filmrendező maga is segédkezik.
Hírek
Vándorfesztivál címmel vidéki színházak randevúznak október 25-30. között a Magyar Teátrumi Társaság szervezésében Szolnokon; a hat nap alatt a Szigligeti Színházé mellett a békéscsabai, a kecskeméti, a soproni, a veszprémi és a debreceni színház előadásait láthatják a nézők - közölte a Tisza-parti város teátrumának sajtóreferense hétfőn.
Hírek
Ibsen klasszikus remekművének emlékezetes színpadi adaptációja. Az érzékeny és pontos színészi játék mögött fájdalmas életbölcsesség és finom humor rejlik.
Hírek
A szakadó eső ellenére egymás kezét fogva kétszáznyolcvanan ölelték körbe a szegedi nagyszínház épületét kedden este, így fejezve ki a teátrum iránt érzett szeretetüket.
Hírek
Meczner Jánost bízta meg a Fővárosi Közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén a Budapest Bábszínház igazgatójának, Novák Jánost pedig a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház igazgatójának; mindkét megbízás 2010. február 1-jétől 2015. január 31-ig tartó időtartamra szól.
Hírek
Ezúttal a Gödörben láthatjuk az Andaxínház 2-1/16 milliméter című előadását. A Gödör Klub mindenképpen izgalmas helyszín, hiszen sokszínű programjaival nagyon sokféle embert szólít meg. A produkció témája mindenki számára ismerős, a magány, társtalanság, vágy.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„Minden vegetáriánus megváltozik, ha örököl egy szalámigyárat."
Moldova György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ