Hírek
Jude Law Hamlet, dán királyfi szerepében lép fel a ősszel Broadway-n.
Hírek
Júluis 1-jén, szerdán este 20-órától ígéretes előadásra készül a Mammut kulturális fesztiválja, az M’art. Márai Sándor: Az igazi című művét Kőváry Katalin állította színpadra.
Hírek
Az amerikai Yale Egyetemen vendégszerepel a héten a Katona József Színház társulata Csehov Ivanov című drámájának előadásával; a premier szerdán lesz.
Hírek
Az Esztergomi Várszínházban július 3-án és 4-én mutatják be a „hajdani bihari puszták dalosa”, Sinka István verseiből összállított estet Puszta szó címmel, Horányi László rendezésében. A műveket Nagy Szabolcs és Pengő Csaba zenésítették meg, a bemutatón közreműködik a Magyar BalettSzínház Gödöllő művészei, a koreográfia Egerházi Attila munkája.
Hírek
Színpadi táncos szakot indít ősszel a Békés Megyei Jókai Színház mellett működő Színitanház - közölte a teátrum igazgatója hétfőn.
Hírek
A Vígszínház a válság és az önkormányzati támogatás csökkenése ellenére is növelni tudta bérletesei számát – közölte Eszenyi Enikő főigazgató a fővárosi teátrum kedd esti évadzáróján, amelyen beszámolt terveiről, és átadta a társulat díjait is.
Hírek
A Pécsi Nemzeti Színház Arthur Miller: Istenítélet című darabja lett a legjobb előadás a IX. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT), amelynek díjait a tíznapos fesztivált záró gálaest keretében adták át a baranyai megyeszékhelyen szombaton.
Hírek
Az Oscar-díjas Sam Mendes brit rendező csaknem egy évtized után a héten Shakespeare- és Csehov-előadásokkal tért vissza a londoni színházi életbe.
Hírek
Az élet kemény játék. Van, aki nyer, és van, aki veszít. Hatalom? Pénz? Szerelem? Siker? Művészet? Nem kaphatsz meg mindent. Döntened kell, merre indulsz. És van, amikor más dönt helyetted…
Hírek
Évadzáró ülést tartottak a fővárosi Katona József Színházban, az eseményen átadták a Máthé Erzsi- és a PUKK-díjat: idén mindkét elismerést Dankó István kapta – közölte a teátrum kedden.
Hírek
A Billy Elliot című musical tíz Tony-díjat kapott a hét végén a színházi produkciók New York-i díjkiosztó gáláján.
Hírek
Az Új Színház június 3-án, szerda este a szomszédos lakatlan romház udvarán búcsúztatja a 2008-09-es évadját
Hírek
John Osborne két elveszettnek hitt drámáját találták meg a brit cenzúra archívumában.
Hírek
Egy jó heccnek induló csíny súlyos balesethez vezet. A baleset okozói nem tudnak szembenézni a tettükkel, és az események innentől kezdve látszólag megállíthatatlanul pörögnek. Ödön von Horváth sokrétű drámájában mesteri találékonysággal rajzol meg egy mini társadalmat, és a benne működő erőket.
Hírek
A Romániában született, de Franciaországban alkotott Eugene Ionesco XX. századi drámaíró lánya megtiltotta, hogy Romániában megünnepeljék édesapja születésének centenáriumát; az utód nem ért egyet azzal, hogy az írót román szerzőként sajátítják ki, miközben francia nyelven alkotott.
Hírek
Június 29-én hétfőn Harcsa Veronika koncertjével megkezdődik az V. Nemzetközi Shakespeare Fesztivál Gyulán. Rögtön az első napokban világhírű vendégek érkeznek. Kitüntetett figyelmet érdemelhet Peter Brook produkciója, valamint a London Baroque és Emma Kirkby koncertje. Ugyancsak érdeklődéssel várhatjuk a Fesztivál első premierjét, amely egyedülálló környezetben, a Várszínpadon lesz.
Hírek
A darab igaz történetet dolgoz fel: négy tizenhét éves fiú egy parkban megerőszakolt egy tizennégy éves lányt. A bírósági tárgyalás három éven át tartott, így a színpadi szöveg is három évet fog át: a megerőszakolástól az ítélethozatalig.
Hírek
Gyászol a Gárdonyi Géza Színház. Június 17-én éjjel elhunyt Beksi Balázs, az egri színház színpadmestere. 38 éves volt.
Hírek
Az évad beváltotta reményeinket, gazdaságilag stabil a színház, s jelentősen növekedett a nézőszám is – mondta Bujtor István, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója az évadzáró társulati ülésen vasárnap délután Veszprémben.
Hírek
Az elmúlt két évben sikerült Szolnokon olyan művészközösséget kialakítani, amelynek produkciói révén tele van a színház, ami közel százezres nézőszámot jelent – mondta Balázs Péter igazgató, a teátrum szombati évadzáró társulati ülésén.
Hírek
Hetvenöt éve, 1934. június 13-án született Szegeden Lőte Attila Jászai Mari-díjas színészművész.
Hírek
Elhunyt Somló Ferenc Jászai Mari-díjas, Déryné-gyűrűs színművész, a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagja - tájékoztatott a teátrum.
Hírek
Igazi különlegesség, az indonéz nemzeti bábszínház is bemutatkozik a pénteken kezdődő XV. Nemzetközi Bábfesztiválon Békéscsabán. Lenkefi Zoltán, a rendező Békés Megyei Napsugár Bábszínház vezetője elmondta: a társulatot fenntartó megyei önkormányzat az elmúlt időszakban gyümölcsöző kapcsolatot épített ki Indonézia egyik tartományával, és ennek eredményeként jártak az idén a távoli országban, s hívták meg a jakartai társulatot.
Hírek
Június 6-án 20-órakor tartja tizenhetedik évadzáró estjét a MU Színház. Ez alkalomból a színházteremben 20-órakor a MU Terminál Évadzáró Tutti-Frutti (összes gyümölcs) című produkciót, majd a Búvárkör című műhelybemutatót láthatják az odalátogatók.
Hírek
Idén negyven éve, hogy Vallai Péter végzett a főiskolán. Ezt ünneplik júniusban a POSZT-on, a pécsi színház találkozón, ahol összejönnek a régi évfolyamtársak Szinetár Miklós osztályfőnök társaságában.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„Az egyetlen hasznos hazugság a gyógyszer."
Platón
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ