Hírek
A zenés szÍnház kedvelőinek mindkét táborára gondoltak a Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezői, hiszen aki inkább a hagyományos műfajt, az opretettet kedveli, az is találhat magának szórakozást, s az is, aki a modernebb musical műfajhoz vonzódik. Sőt: létezik már klezmer-musical is!
Hírek
„A Gőzben bátor, szemérmetlen, indulatos, ugyanakkor meghitt darab – írja Matt Byrne, angol rendező –, amely nyíltságával, leplezetlen őszinteségével bizonyára meg fogja döbbenteni a nézőket. A közönség egyszerre fog sírni és nevetni ezeken a jól megformált karaktereken, akik – túlmutatva önmagukon – sok-sok nő életét tükrözik.” – A Miskolci Nemzeti Színház bemutatója a miskolci Játékszínben.
Hírek
Az alábbiakban a Kolibri Színház decemberi programja olvasható.
Hírek
Karácsony előtt nem sokkal, december 21-én, szerdán, este hét órai kezdettel mutatja be a Gór Nagy Mária Színitanoda a Kolibri Pinceszínházban Wedekind: A tavasz ébredése című drámáját. A kamaszok felnőtté válásáról szóló darab az ősbemutatón hatalmas botrányt kavart.
Hírek
A Csárdáskirálynő premierje lesz a Miskolci Nemzeti Színházban, a főszerepben Seres Ildikóval.
Hírek
Avantgarde színházban többnyire büdös van. Ami jó, mert otthonos. Szűk hely, rokonlelkek, ácsorgás, sugdosás, elő-lelkesedés. (Most a Thália Régi Stúdióban). Ibsen Peer Gynt-je nagy szám már megint, ezért aztán reménykedtem. Mi fog kikerülni győztesen a kis tér és hatalmas dráma-szöveg versenyéből? (Rendezte: Zsótér Sándor).
Hírek
A teátrum novemberi műsora.
Hírek
Október, 21-én, este 8-órai kezdettel felolvasószínházi est lesz a Merlinben Színházban, a Krétakör Színház színészeinek közreműködésével. A produkció rendezője Ascher Tamás.
Hírek
Talán soha nem volt még ilyen „erős” színházi hétvége a Budapesti Őszi Fesztivál programjában. Október 22-én és 23-án egyszerre lesz jelen Budapesten a kortárs európai színház két legjelentősebb alkotója, a lengyel, illetve a német színházi élet fenegyereke, Krzysztof Warlikowski és Frank Castorf.
Hírek
A Pro Kultúra Kht. kínálata novemberre.
Hírek
A Kamra október 15-én, szombaton 19 órától tartja az évad első bemutatóját. Forgách András darabját, A kulcsot Ascher Tamás állítja színpadra.
Hírek
A Kecskeméti Katona József Színház új operettje.
Hírek
A Radnóti Színház értesíti kedves nézőit, hogy betegség miatt a november 6-i, vasárnapi TÓTÉK előadás helyett AZ IDEÁLIS FÉRJ című produkció kerül bemutatásra.
Hírek
Shakespeare legkeserűbb komédiáját, a Troilus és Cressidát mutatja be a Katona József Színház 2005. november 4-én, pénteken 19 órától. Az előadás rendezője a nemzetközi hírű Silviu Purcarete, akinek előadásait merész látványvilág jellemzi.
Hírek
Lassan nemcsak az ország, hanem egész Európa kulturális életének egyik legjelentősebb eseménye a Budapesti Tavaszi Fesztivál, ahol a művészet valamennyi ágával találkozhat a publikum. A következőkben a színházi bemutatókat ismertetjük.
Hírek
A Szegedi Nemzeti Színház közleménye.
Hírek
Hamvai Kornél darabját mutatják be december közepén a Radnóti Színházban.
Hírek
A Turay Ida Színház premierje a KUSZA-ban.
Hírek
Schiller Don Carlosát mutatja be novemberben a Kecskeméti Katona József Színház.
Hírek
2005. novemberi műsorai.
Hírek
A Radnóti Színház igazgatósága értesíti kedves nézőit, hogy betegség miatt az október 15-i, szombati A KRIPLI c. előadás elmarad.
Hírek
A fesztivál részletes programja.
Hírek
Avignon, Vilnius, Berlin és más jelentős színházi fesztiválok után a Budapesti Őszi Fesztivál alkalmából Magyarországon is látható a közelmúlt egyik legnagyobb sikerű és egyben legnagyobb vihart kavart európai előadása.(Budapesti Őszi Fesztivál 2005.)
Hírek
Zenés bohózat Szegeden.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„ Csak azon volna szabad csodálkoznunk, hogy tudunk még csodálkozni."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ