Hírek
M, vagy mégsem címmel láthatják a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vendégjátékát 2006. január 10-én a kecskeméti Katona József Színházban és 2006. január 11-én a szombathelyi Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban. A produkciót Bodó Viktor rendezte.
Hírek
Az alábbiakban a Radnóti Színház februári bemutatójának a szereposztását közöljük. Molnár Ferenc, Riviéra című darabjának a rendezője Valló Péter.
Hírek
Alföldi Róbert lehet a fővárosi Bárka Színház új igazgatója; a színész-rendezőről egyedüli jelöltként határoznak január 19-én a józsefvárosi önkormányzat testületi ülésén - értesült pénteken az MTI Jóvér Bélánétól, Józsefváros kultúráért felelős alpolgármesterétől.
Hírek
A Körúti Színház, a főváros legújabb teátruma december 25-én Molnár Ferenc A doktor úr című darabjának bemutatójával nyitja meg kapuit a volt Gutenberg Művelődési Otthon épületében.
Hírek
December 22-én, csütörtökön tartja következő bemutatóját a Kamra. Kukorelly Endre "vígvégjátéka", az Élnek még ezek? szenteste játszódik – szereplői egy régi, több generációt átfogó polgári és egy zsidó kiscsalád tagjai. A produkciót Máté Gábor rendezte.
Hírek
Megszépült a Miskolci Nemzeti Színház homlokzata, a teátrum külső felújításához két hónappal ezelőtt láttak hozzá. A színház 148 éves épületének külső része megújult, új „színt" kapott - mondta Simon Gábor, a miskolci belvárosért felelős önkormányzati biztos a rekonstrukció menetét ismertető keddi sajtótájékoztatón.
Hírek
Székesfehérvár 4,5 milliárd forintos költséggel felújított színházának kulcsát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök adta át vasárnap a város polgármesterének.
Hírek
2005. december 22-én ősbemutató lesz a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Krúdy Kamaratermében. Az andalúziai Manuel Buňo író Esztrád sokk című darabjából készített „abszurd hova-tovább színházi jellegű megmozdulás" látványtervezője és rendezője Bodó Viktor.
Hírek
2005. december 16-án mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház Zorba című előadását. A musical szövegét Joseph Stein írta, zenéje pedig a már jól ismert szerzőpáros, John Kander és Fred Ebb alkotása. Az ő nevük fémjelzi többek között a legendás Kabaré és a Chicago zenéjét is.
Hírek
Szerda este Székesfehérváron átadták a 4,5 milliárd forintból másfél év alatt felújított Vörösmarty Színházat.
Hírek
2006. január 14-én, szombaton este 7-órakor bérletszünetes, premier értékű Szinbád előadás lesz a Szegedi Nemzeti Színházban.
Hírek
Az alábbiakban a Spinoza Ház januári porgramjait közöljük. Január 19-én , este 7-órakor a Nizsinszkij utolsó tánca című produkció premierje lesz látható a Spinoza Színházban. A monodráma főszereplője a fiatal Haumann Máté, az előadás rendezője Radó Gyula.
Hírek
A Spinoza Ház szinte reneszánsz vállalkozás: étterem, színház, koncert-, és kiállító terem, kávéház, okos emberekkel való találkozás színhelye – s mindez együtt. E vállalkozás történelme valóban kurta: csupán két és fél év. S először fordul elő, hogy egy produkció megérje az ötvenedik előadást. Nagy esemény tehát, hogy Bacher Iván és Gyabronka József kettőse meghozta ezt az eredményt.
Hírek
A Nemzeti Kulturális Alapprogram (NKA) ideiglenes szakmai kollégiuma 1,1 milliárd forintot ítélt oda nyolcvankilenc, jövőre megvalósuló kiemelt kulturális rendezvény támogatására - közölte hétfőn Inkei Péter, a Kiemelt Kulturális Események Ideiglenes Szakmai Kollégiumának elnöke.
Hírek
Magyarország a héten hivatalosan is eljuttatta Pécs város pályázatát az Európa Kulturális Fővárosa 2010 címre az Európai Unió intézményeihez; a pályázatot Bozóki András kulturális miniszter a kormány nevében az Európai Bizottságnak, az Európai Parlamentnek, a Régiók Bizottságának és az Európai Tanácsnak küldte meg.
Hírek
Az alábbiakban a pécsi Művészetek Háza januári és februári, részletes programajánlóját közöljük. Az év elején föllép náluk többek között a Pannon Filmharmonikusok, Lajkó Félix, Dunai Tamás, Kiss Mari, és Mácsai Pál.
Hírek
Az alábbiakban az Óbudai Társaskör januári programjai közül válogathatnak. A műsorok között szerepel például a Budapest Ragtime Band koncertje, a Kék Duna Koncertszalonzenekar föllépése, vagy Dunai Tamás és Kiss Mari Szeretsz engem című estje is.
Hírek
A negyedszázados múltra visszatekintő Rock Színház „jogutódja", a Rock és Musical Színház nehéz körülmények között is új bemutatókra készül 2006-ban - jelentette ki Miklós Tibor, a társulat vezetője, szerzője.
Hírek
Víz alá került vasárnap a müncheni Cuvilliés-színház egy része, miután több száz köbméter víz ömlött az épületbe egy csőtörés nyomán. A felújítás alatt álló régi színházi épület alsó szintjét és a zenekari árkot teljesen elöntötte a víz, amelyet hatvan tűzoltó csak négy órai megfeszített munkával tudott kiszivattyúzni.
Hírek
Az alábbiakban a kecskeméti Katona József Színház januári előadásainak listáját közöljük.
Hírek
További öt évig Harsányi Sulyom László tölti be a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház igazgatói posztját a városi közgyűlés csütörtöki döntése alapján.
Hírek
Folyami bűzszínház létesült Brazília egyik legszennyezettebb folyóján. Túl sok előadást nem ér meg egy darab, csupán egyszer adják elő Sao Paulóban, a Tiete-folyón. A színpad egy nagyobb bárka, a közönség pedig csónakokban csücsülheti végig az előadást, amelynek rendezői a rendhagyó helyszínnel és szagkörnyezettel a figyelmet akarják felhívni a folyó szennyezettségére. A darab nem a Hamlet, hanem az Egy jobb élet (és a bűzlő folyó) című mű.
Hírek
November 3-tól minden héten az Odeon a Nestea Olasz Moziklub keretében– az Odeon-Lloyd moziban – egy olasz filmklasszikus ingyenes levetítésével kedveskedett közönségének. A nyereményjátékkal egybekötött vetítéssorozat a végéhez érkezett, 15-én este a filmklub utolsó alkotását lehet megtekinteni. Ez alkalomból a Designer Outlet táncos „olasz”, nem hagyományos divatbemutatóval várja az érdeklődőket. A rendezvény 18-órakor kezdődik az Odeon-Lloyd moziban.
Hírek
Az Őrült Nők nevezetű hírhedt lokálban továbbra sincs nyugalom. Albin és Georges markát hatalmas örökség üti, ha Albin megnősül és gyermeket nemz. A megoldhatatlan nehézségek ellenére a beláthatatlan következmények láncolata mégis őrült nászba torkollik. Tölgyesy Zoltán – aki ezúttal Albint alakítja – és a Csodálatos Mandarinok ezúttal is egy fergeteges komédia középpontjába kerülnek. – A produkció megtekinthető a budapesti Karinthy Színházban.
Hírek
Shakespeare örök érvényű klasszikusát, a Rómeó és Júliát láthatják Nyíregyházán – december 12-én 15-és 19-órai kezdettel – a Kecskeméti Katona József Színház előadásában. Az alábbiakban a darab szereposztását és a rendezői olvasatot közöljük.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
Molnár Ferenc hajnalban hazafele tartva, Jacobi Viktor ablakából a Jacobi Szibill című művében a később legnépszerűbbé vált Kis Petrovom című dal melódiáját hallotta.
Aforizmák
„ A nevetés bölcsebbé tesz minket, mint a bosszankodás."
Gotthold Ephraim Lessing
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ