Hírek
November 3-tól minden héten az Odeon a Nestea Olasz Moziklub keretében– az Odeon-Lloyd moziban – egy olasz filmklasszikus ingyenes levetítésével kedveskedett közönségének. A nyereményjátékkal egybekötött vetítéssorozat a végéhez érkezett, 15-én este a filmklub utolsó alkotását lehet megtekinteni. Ez alkalomból a Designer Outlet táncos „olasz”, nem hagyományos divatbemutatóval várja az érdeklődőket. A rendezvény 18-órakor kezdődik az Odeon-Lloyd moziban.
Hírek
Az Őrült Nők nevezetű hírhedt lokálban továbbra sincs nyugalom. Albin és Georges markát hatalmas örökség üti, ha Albin megnősül és gyermeket nemz. A megoldhatatlan nehézségek ellenére a beláthatatlan következmények láncolata mégis őrült nászba torkollik. Tölgyesy Zoltán – aki ezúttal Albint alakítja – és a Csodálatos Mandarinok ezúttal is egy fergeteges komédia középpontjába kerülnek. – A produkció megtekinthető a budapesti Karinthy Színházban.
Hírek
Shakespeare örök érvényű klasszikusát, a Rómeó és Júliát láthatják Nyíregyházán – december 12-én 15-és 19-órai kezdettel – a Kecskeméti Katona József Színház előadásában. Az alábbiakban a darab szereposztását és a rendezői olvasatot közöljük.
Hírek
A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban elkezdődtek a Rovarok című musical próbái. A darabot Tasnádi István írta, a zeneszerzőpáros Moldvai Márk és Jeli András, a rendező Tasnádi Csaba. Bemutató: 2006. február.
Hírek
2006. január 21-én délután 3-órakor lesz a premierje Volker Quandt: Semmiség című darabjának. Az előadás helyszíne a Kolibri Fészek.
Hírek
Fülke-fényben címmel láthatnak előadást József Attiláról 2005. december 5-én 17-és 19-órától a József Attila emlékév záróprogramjaként a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Krúdy Kamaratermében, a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek előadásában.
Hírek
December 3-án mutatják be a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán Shakespeare: Ahogy Nektek tetszik című vígjátékát. Az előadás zenéjét Tereskova szerezte, a díszlet-és jelmeztervek Mira János és Véber Tímea munkái. A produkció rendezője Bodolay Géza.
Hírek
Senki ne kérdje: szcéna vagy dal ma? Mindkettőből kap: lát kuplét meg dialógot, a falon meg… de nem, ott nem lógott dia, és nem is fog, az csak buta szófacsarás lenne, márpedig elég az beszédül, minek neszétül minden néző beszédül. – Minden egyes érdeklődőt szeretettel vár decemberben is a Spinoza Étterem, Színház és Kávéház Kuplékirály című „énekes bohósága".
Hírek
Az alábbiakban a kecskeméti Katona József Színház decemberi műsorát olvashatják. A hónap közepén lesz a Homo ludens című darab premierje és még előtte, december 9-én A mi Józsink című előadás ősbemutatója Ádám Tamás rendezésében.
Hírek
Elhunyt Tábori Nóra színművésznő, a magyar színházművészet kiemelkedő alakja - közölte a Vígszínház. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt 77 éves korában, november 23-án érte a halál.
Hírek
Az alábbiakban a Veszprémi Petőfi Színház műsorát olvashatják. Láthatják többek között Shakespeare A windsori víg nőkjét, a Zorba musicalt, vagy éppen A tizedes meg a többieket.
Hírek
Egy vidám estét tölthetnek el Huszti Péter és Piros Ildikó társaságában december 2-án, pénteken este hét órai kezdettel, a Turay Ida Színházban.
Hírek
Ma este tíz órai kezdettel a Táp Színház Varieté előadását láthatják az érdeklődők a Süss Fel Napban.
Hírek
2006. január 14-én, szombaton este 7-órakor bérletszünetes, premier értékű Szinbád előadás lesz a Szegedi Nemzeti Színházban.
Hírek
Az alábbiakban a Spinoza Ház januári porgramjait közöljük. Január 19-én , este 7-órakor a Nizsinszkij utolsó tánca című produkció premierje lesz látható a Spinoza Színházban. A monodráma főszereplője a fiatal Haumann Máté, az előadás rendezője Radó Gyula.
Hírek
A Spinoza Ház szinte reneszánsz vállalkozás: étterem, színház, koncert-, és kiállító terem, kávéház, okos emberekkel való találkozás színhelye – s mindez együtt. E vállalkozás történelme valóban kurta: csupán két és fél év. S először fordul elő, hogy egy produkció megérje az ötvenedik előadást. Nagy esemény tehát, hogy Bacher Iván és Gyabronka József kettőse meghozta ezt az eredményt.
Hírek
Az alábbiakban a Pro Kultúra Sopron januárra szóló műsorajánlatát közöljük, amelyben szerepel a Soproni Petőfi Színház, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, a Soproni Jazzklub, a Soproni Táncfórum , a Fertőrákosi Barlangszínház és még sok más helyszín színes kínálata.
Hírek
A Szegedi Nemzeti Színház Igazgatósága értesíti tisztelt közönségét, hogy ma este a Kisszínházban a 19 órára meghirdetett REVICZKY előadás (Páger Antal bérlet) betegség miatt elmarad.
Hírek
Megnyitotta kapuit a Godot Dumaszínház közreműködésével a Stage Pub Dumaszínháza! Minden szerdán 19.30 -tól! A műsorba bárki jelentkezhet, aki kedvet érez rá, hogy 25 percig szórakoztassa a publikumot. Aki szeretné, hogy – ha csak 25 percre is, de – övé legyen a világot jelentő deszka.
Hírek
Az alábbiakban a budapesti Radnóti Színház januári műsorát közöljük.
Hírek
2005. december 17-én, szombaton 19.00 - órakor lesz Tennessee Williams Az ifjúság édes madarának premierje a soproni Petőfi Színházban. Az előadást Tordy Géza rendezte. Az alábbiakban a szereposztást közöljük.
Hírek
Az Őrült Nők nevezetű hírhedt lokálban továbbra sincs nyugalom. Albin és Georges markát hatalmas örökség üti, ha Albin megnősül és gyermeket nemz. A megoldhatatlan nehézségek ellenére a beláthatatlan következmények láncolata mégis őrült nászba torkollik. Tölgyesy Zoltán (aki ezúttal Albint alakítja) és a Csodálatos Mandarinok ezúttal is fergeteges komédia középpontjába kerülnek. – A darab premierje december 16-án, este hét órakor lesz a Karinthy Színházban.
Hírek
Kabók Kata, a kis színésznő élete első főszerepét játssza. A darabot legjobb barátja, Forbáth Gyuri írta a számára. Férje, Mérei László, a nagy színész a bemutató reggelén így nyugtatja meg imádott feleségét: Ne félj, Katikám, ha megbuksz, te akkor is Mérei Lászlóné maradsz!
Hírek
Bárány Frigyes november 17-én ünnepelte 75. születésnapját. A Jászai Mari-díjas Érdemes Művész 1981-től a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház immár örökös tagja.
Hírek
A soproni Kisszínházban mutatják be Márai Sándor Kaland című drámáját Szélyes Imrével, Németh Borbálával és Frajt Edittel a főbb szerepekben.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ Az udvariasság nem halt meg – csak Angliába menekült."
Duhamel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ