Hírek
A színházi világnap alkalmából az idén is odaítélték a Gobbi Hilda-, a Soós Imre-, a Hevesi Sándor- és a Vámos László-díjakat. Másodszor szerepel az elismerések között az Amphiteátrum-díj, amelyet a Szabadtéri Színpadok Szövetsége hozott létre - közölte a péntek esti budapesti díjátadó gálát szervező MASZK Országos Színészegyesület.
Hírek
Március 28-án, szombaton 17-órától a házigazdák A velencei kalmár című előadása látható. Antonio, a velencei kalmár kölcsönt vesz fel Shylocktól, a zsidó uzsorástól, akivel gyűlölik egymást.
Hírek
Kiröhögte magát egy színdarabról egy pár Nagy-Britanniában: annyira kacagtak, hogy a személyzet nem engedte vissza őket a szünet után.
Hírek
Psota Irén, a máig energiától duzzadó kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze március 28-án ünnepli 80. születésnapját.
Hírek
Pályafutásának több mint öt évtizede alatt többnyire kisembereket, komikus figurákat játszott Harkányi Endre színművész, aki március 26-án ünnepli 75. születésnapját.
Hírek
Harmadik alkalommal találkoznak Egerben a magyar stúdiószínházi műhelyek. Idén a Színházi Világnapon nyílik a programsorozat. Március 27 és 31. között 10 előadást láthat a közönség a Gárdonyi Géza Színházban. A fesztivált a szakmai zsűri értékelése és a díjkiosztó, valamint az egri Cabaret Band koncertje zárja március 31-én.
Hírek
A világirodalom egyik leggyönyörűbb darabja, a Szentivánéji álom a feje tetejére állítva, tökéletesen kifordítva és újraértelmezve - ez Botho Strauss A park című műve.
Hírek
Az idei színházi világnapon, március 27-én Augusto Boal brazil drámaíró, rendező üzenetét olvassák fel a magyarországi teátrumokban az előadások előtt; a színházi ünnepen a fővárosi AKKU-ban egész napos programsorozatra várják a közönséget, este a Vígszínházban pedig gálaesten adják át a szakma elismeréseit - tájékoztatott Lakos Anna, a Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központjának elnöke szerdán.
Hírek
Friedrich Schiller Stuart Mária című drámáját viszi színre Tömöry Péter rendezésében a szekszárdi Magyarországi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn - DBU) a drámaíró születésének 250. évfordulója alkalmából. Az előadás premierje kedden lesz.
Hírek
Az életének 80. évében elhunyt Horváth Teri színésznőt március 21-én 14 órakor helyezik örök nyugalomra Sopron-Balf köztemetőjében – tudatta az Oktatási és Kulturális Minisztérium.
Hírek
Jane Fonda 46 év kihagyás után ismét egy Broadway-darabban szerepel.
Hírek
Bemutatták hétfőn Londonban a Shakespeare életében készült egyetlen fennmaradt portrét: a festmény vélhetően hat évvel a költő halála előtt, 1610-ben készült. A portré mellett a költő első színházának megtalálásáról szintén hétfőn számolt be a brit sajtó.
Hírek
"Úgy látszik tanulunk: az idei, sorrendben harmadik volt a legjobb Deszka Fesztivál" - mondta Vidnyánszky Attila vasárnap este, a Deszka (Debreceni Színházi Kerekasztal) Fesztivál záró produkcióját megelőzően.
Hírek
Lemondott igazgatói posztjáról Stefán Gábor, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója - tájékoztatott Gyimesi Endre, a színházat fenntartó város polgármestere szombaton.
Hírek
A színházi világnapon, március 27-én, az előadások előtt Magyarországon is felolvassák az ünnep ez évi üzenetét. A Nemzetközi Színházi Intézet a brazil Augusto Boal drámaírót, rendezőt, elméleti szakembert kérte fel, hogy a színházak számára írjon köszöntőt a világnapra.
Hírek
Orvosai tanácsára nem vállalja a szereplést Törőcsik Mari a Nemzeti Színház legújabb produkciójában, a Balázs Zoltán által rendezett Amalfi hercegnőben. A teátrumban tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján a színésznő elmondta, várhatóan októberben fog visszatérni a színpadra a kaposvári Csiki Gergely Színházban.
Hírek
Március 29-én 18-órakor lesz Wass Albert: A funtineli boszorkány című műve színpadra alkalmazásának ősbemutatója a Főnix Színházi Műhely produkciójában, a Vasas Művelődési Házban.
Hírek
Nyolc darab összesen 17 előadásával, német, orosz, lengyel és román társulatok vendégjátékával, emellett hazai bemutatókkal várja a közönséget a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) és a Nemzeti Színház közös Nemzetközi Színházi Fesztiválja március 20. és április 5. között.
Hírek
Az európai színpadi kultúra elmúlt két évadának legremekebb alkotásai ezekben a napokban Sepsiszentgyörgyön találkoznak az értő közönséggel a Reflex Nemzetközi Színházi Biennálé keretében.
Hírek
Március 27-én 17-órakor nyílik meg Bagossy Levente: Díszletek, plakátok című kiállítása a Balassi Galériában. A tárlatot Csuja Imre színművész nyitja meg.
Hírek
Felnőtteknek szóló bábelőadások várják az érdeklődőket csütörtöktől vasárnapig a budapesti Sirályban. A fesztivált azzal a céllal rendezik, hogy ráébresszék a közönséget: a bábozás vizuális művészet - közölték a szervezők.
Hírek
Az élet kemény játék. Van, aki nyer, és van, aki veszít. Hatalom? Pénz? Szerelem? Siker? Művészet? Nem kaphatsz meg mindent. Döntened kell, merre indulsz. És van, amikor más dönt helyetted… Különleges írói és színházi kísérletre vállalkozott a TÁP Színház. Az egyenlet a következő: 1 előadás = 1 helyszín + 13 író + 15 rendező + 89 színész.
Hírek
A harmincas évek ünnepelt szubrett primadonnája, száz éve, 1909. március 14-én született Bársony Rózsi.
Hírek
Nemcsak nevében, de tartalmában is új teátrumot ígért Szikora János, aki a budapesti Új Színház frissen kinevezett művészeti vezetőjeként a keddi rendkívüli társulati ülésen mutatkozott be az intézmény munkatársai és a sajtó előtt.
Hírek
Down-szindrómás és ép gyerekek játszanak együtt március 21-én a budapesti Vígszínházban a Down-világnap alkalmából, amelyet először rendeznek meg Magyarországon; a kézműves foglalkozások, arcfestés, bohócok, játszóház és zsonglőrök mellett színészek és énekesek szórakoztatják majd a kis vendégeket.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ ...az emberiségnek sosem támadt olyan fontos gondolata, amelyet kőbe ne írt volna."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ