Hírek
Ősbemutatóra készül a Hevesi Sándor Színház: Szerb Antal Utas és holdvilág című regényének színpadi változatát pénteken mutatják be Zalaegerszegen.
Hírek
Az ENSZ- és Junior Prima díjas Balogh Rodrigó a roma folklór és a délszláv menekültek világa után legújabb rendezésével a mentális betegségek természetébe nyújt betekintést. A Csodálatos vadállatokkal a „normalitás” őrületében tenyésző családi tragédiát vitt színre. A produkció premierje február 26-án 17-órakor lesz a Thália Színház Új Stúdiójában.
Hírek
Hackerek törték fel a Miskolci Nemzeti Színház honlapját, az intézmény feljelentést tesz - írta keddi számában az Észak-Magyarország.
Hírek
Február 10-én lesz kilencven éves Komlós Juci Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, a Nemzet Színésze, az egykor oly népszerű Szomszédok című tévésorozat Lenke nénije.
Hírek
Az elmúlt évektől eltérően az idén nem fele-fele arányban nyújt működési támogatást az egri színház és a bábszínház részére a fenntartó megyei, illetve az intézményeknek otthont adó egri városi önkormányzat.
Hírek
Arany Maszk díjat kapott a Katona József Színház; az oroszországi színikritikusok és szakújságírók által évente odaítélt rangos elismerést a budapesti társulat a legjobb külföldi vendégjáték kategóriában, Csehov Ivanov című darabjának Ascher Tamás rendezte előadásával nyerte el - közölte a színház sajtóreferense csütörtökön
Hírek
Ősbemutatóra készül a Gárdonyi Géza Színház. A társulat Visky András: Alkoholisták című drámáját viszi színpadra Nádasy Erikával a főszerepben. Szegvári Menyhért, a darab rendezője szerint a kortárs erdélyi szerző titokzatos, költői misztériumdrámát írt, nagyon is földközeli szereplőkkel és helyzetekkel. Hitkeresés és akasztófahumor, angyaljárás és kocsmalíra.
Hírek
PESTIESTI újragondolva! A 2007-ben készült Krétakör-előadás idén februárban új ízekkel és további szereplőkkel bővül. Az előadás sorvezetője az ingyenes, mindenütt hozzáférhető programmagazin, és ezen keresztül nappalaink-éjszakáink – képben, hangban, mozgásban.
Hírek
Egy Nyugat-Fatalisztánba induló magyar kisvállalkozás régóta várt, nagy lehetőségéről szól Pintér Béla és Társulata új produkciója, A soha vissza nem térő; a névadója által írt és rendezett darabot vasárnap, a budapesti Szkénében mutatja be a társulat.
Hírek
Idén januárban ünnepli második születésnapját a megújult Pinceszínház, amelynek vezetése, Zubornyák Zoltán igazgató és Gárdos Péter művészeti vezető a hatvanas-hetvenes évek legendás alkotóműhelyének nyomdokaiba kíván lépni.
Hírek
Megkezdődött a Kaszás Attila-díj idei nyertesének kiválasztása: a hazai és határon túli magyar színházi társulatok tagjai két fordulóban maguk közül jelölik azt a művészt, aki március 10-én a Nemzeti Színházban, a Hermelin című előadás előtt átveheti az elismerést – közölték a szervezők hétfőn Budapesten, a Barabás Villában tartott tájékoztatójukon.
Hírek
Grund, gittegylet, einstand… olyan szavak, melyek több, mint száz éve nemcsak a magyar, de az egyetemes szókincs részei is; útjelzői, rejtjelkulcsai egy örök történetnek, mely bajtársiasságról, harcról, hűségről, szeretetről, árulásról szól, mely bárhol és bármikor megszülethetett volna, de mégis éppen itt, nálunk, a századfordulós Pesten kelt életre.
Hírek
A MU Színház Egyesület pályázatot hirdet a MU Színház művészeti vezetői álláshelyének betöltésére. A MU Színház a független színházi terület egyik kiemelkedő befogadó intézménye, amely kísérletező prózai-, mozgás- és táncelőadásoknak, illetve kiállításoknak, felolvasóesteknek, valamint kortárs zenei kísérleteknek ad otthont.
Hírek
Február 15-én láthatják a POLARIS avagy az ígéret földjének galaxisközi újjáépítése - színpadi kollázs 69 percben című előadást a Thália Színház Új Stúdiójában, a lengyel Dom Otwarty Színjátszó Csoport produkciójában.
Hírek
Jordán Tamást baleset érte, a vizes kövön megcsúszott és négy bordáját törte, de szavai szerint a színháznak mennie kell, ezért fájdalomcsillapítókkal lép színpadra Szombathelyen a 9700 című darabban - írta szerdai számában a Vas Népe.
Hírek
Április 3-án lesz a Nyavalyások című musical ősbemutatója a Nyugati Teátrum színpadán. Az osztrák-német Ferdinand Bruckner nyolcvan éve írt, Halálos ifjúság című drámája ma is figyelemreméltó bátorsággal beszél az élet kapujában álló generáció önemésztéséről. A hősök egy része orvostanhallgató, akik éppen önmagukat képtelenek meggyógyítani.
Hírek
Folytatódik a Hírlap-Színház Egerben. Eddig két alkalommal állt közönség elé a társulat új kezdeményezésével, hogy újsághíreket elevenítsen meg a stúdiószínpadon.
Hírek
Más hírességek mellett az amerikai Leonardo DiCaprio és a japán Kuroszava Akira is szerepel azon művészek között, akiket a közeljövőben beiktatnak a most életre hívott Shakespeare Hírességek Csarnokába – írta a The Guardian című brit napilap.
Hírek
Állati közjáték keltett izgalmat a Klaus Maria Brandauert is soraiban tudó Berliner Ensemble előadásán. Az eltört korsó című előadásban "szereplő" tucatnyi tyúk egyike a színpad helyett inkább a közönség soraiba vágyott.
Hírek
A filmes és színházi kosztümök titkairól, az öltözékek tervezésének gyakorlatáról, a kivillantandó és eltakarandó testi adottságokról és saját ruhatáráról is beszél Kemenes Fanni jelmeztervező, de a kor divatjáról és a butikruhák viseléséről is van véleménye.
Hírek
Görög László balesete miatt változik az egri Gárdonyi Géza Színház februári műsorrendje. A teátrum művésze ínszalagszakadást szenvedett, ezért el kellett hagyni és későbbi időpontra tenni azokat az előadásokat, amelyekben a színész játszik.
Hírek
Újra Egerben rendez Radoslav Milenkovic. A szerb rendező Michael Frayn: Vad méz című darabját próbálja. A két részes komédiát Magyarországon először mutatja be a Gárdonyi Géza Színház. A társulat az előadást Morcsányi Géza fordításában játssza majd március 6-ától.
Hírek
Száztíz éve, 1899. január 29-én született Makón Páger Antal, aki a két világháború között, majd emigrációból való hazatérését követően az 50-es évek végétől ismét a legnépszerűbb magyar színészek egyike volt.
Hírek
Január 24-én, este 7-órakor lesz az Eszter hagyatéka című előadás bemutatója a Kecskeméti Katona József Színház produkciójában, a Kelemen László Kamaraszínházban. Eszter szerepében Sára Bernadettet, Lajosként Kőszegi Ákost láthatjuk, az előadást Szalma Dorotty rendezte.
Hírek
A Szász János rendezői koncepciójában látható Sirály-darab szakít a hagyományokkal, minden Csehov-klisét eloszlat, de a maga hátborzongató szépségében működik - írta a The Boston Globe a helyi Amerikai Repertoárszínház (ART) előadásáról.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„Jobb egy asszony, mint egy fotel két karja között halni meg."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ