Hírek
A Gárdonyi Géza Színház január 15-én 18 órától újra műsorra tűzi Futó Balázs - Roland Schimmelpfennig: Aliz! című előadását.
Hírek
Jógyerekek képeskönyve címmel Ascher Tamás állította színpadra a Tiger Lillies sokk-operáját, a német Struwwelpeter-történeten nyugvó Shockheaded Petert. Az Örkény Színház és a Művészetek Palotája közös produkciójának premierje január 17-én lesz a Müpában.
Hírek
Január 17-én 20.30-kor lesz Tasnádi istván: Fédra fitness című darabjának bemutatója az óbudai Euro center fitnesz termében, a KoMa és az ALKA.T produkciójában. Az előadást Tasnádi István rendezte.
Hírek
Január 13-án és 14-én 20-órakor láthatják Ágens társulatának Ira (düh) című előadását a MU Színházban. A produkciót írta és rendezte: Ágens.
Hírek
A mi utcánk – Avenue Q című totál brutál Broadway-musical bemutatója idén februárban lesz a Centrál Színházban. A mű az évtized legnagyobb zenés-színházi világsikere: a 2003-as New Yorki bemutató után számos országban bemutatták. A darab különlegessége, hogy a főszereplők a Muppet Show figuráihoz hasonló bábok, akik gyermekien naiv hangon reagálnak a korántsem mesés felnőtt világ jelenségeire.
Hírek
Balázsovits Edit veheti át a Kornay Mariann művészeti díjat szilveszter este az Imádok férjhez menni című zenés vígjátékban, Victoria szerepében nyújtott teljesítményéért. A darabot 2008 november végén mutatták be a Játékszínben.
Hírek
Kész vagyunk, de majdnem. Munka - fázis - készülő - elő - be - ki - mutató. Állapot-koncert. Énekel /rappel / steppel: Odisszeisz, Nausziká, Kirké, Óriások, Küklopszok, Lótuszevők és mások. És persze a Szirrének.
Hírek
Leszták Tibor, a MU Színház alapítója és művészeti vezetője hosszan tartó, bátorsággal és méltósággal viselt betegség után 2008. december 25-én, 53 éves korában elhunyt.
Hírek
Januártól Bodolay Géza a Szegedi Nemzeti Színház tagozatvezető főrendezője. A művész Telihay Pétert váltja e poszton - tájékoztatta Gyüdi Sándor főigazgató hétfőn az MTI-t.
Hírek
Bővíti tagozatait az egri Gárdonyi Géza Színház. Csizmadia Tibor igazgató-főrendező, a tagozat vezetője, Barta Dóra Harangozó-díjas táncművész, érdemes művész, Sós Tamás, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke és Homa János, Eger Kulturális Bizottságának elnöke pénteken este, a Diótörő című zenés táncjáték díszelőadásán jelentette be.
Hírek
Raymond Chandler: Elkéstél, Terry! című bűnügyi történetét próbálja az Egri Gárdonyi Géza Színház. A krimit Zsótér Sándor rendezi.
Hírek
Bezárás fenyegeti az ukrán főváros tulajdonában lévő 18 színházat, a teátrumok színészei és személyzete még a novemberi fizetését sem kapta meg.
Hírek
Peter Brook, a kortárs színház egyik legjelentősebb rendezője 2010-ben lemond párizsi színházának, a Bouffes du Nord-nak igazgatói posztjáról, amelyet 1974 óta tölt be.
Hírek
Ausztráliában, a Sydney Fesztiválon lép fel január 22. és 28. között a budapesti Katona József Színház társulata Csehov Ivanov című színművének előadásával. A sydneyi vendégszereplés lesz a teátrum 150. külföldi útja - közölte Wéber Edina.
Hírek
Sok szép beszámoló és mese szól a színház varázsáról, gyógyító erejéről, gondokat, bánatot felejtető „képességéről”. Ám ez a mese a valóságban is létezik, és immáron a harc, az akarat, a hit; összeomlás és felemelkedés, bizalom és élet köpenyébe bújva testet ölt.
Hírek
Egy konzervatív lány és két lázadó szellemű fiatalember szerelmi háromszögéről szól a Madách Színház És mennyi szerelem! című romantikus komédiája, melyet január 9-én mutat be a budapesti teátrum.
Hírek
Betűkből szavak, szavakból mondatok, mondatokból vers formálódik, ami maga a kép. A kép magában hordozza a jelentését, amit pontokká bonthatunk vissza. Az élő kiállítás című előadás Bársony Júlia, az Élőkép Társulat és a MOME vizuális kommunikáció tanszék diákjainak közös produkciója.
Hírek
Epres Attilának adták át a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt kedd este a Vígszínház színpadán, a Gabriel García Márquez Száz év magány című regényéből készült színmű előadása előtt. A színész Don Apolinar Moscotét alakítja a darabban.
Hírek
Meg kell becsülni minden lehetőséget, hogy világot lásson az ember! A musical felkent lordja, Andrew Lloyd Webber ezt előzékenyen elősegíti, hisz a Colet Curt nevű előkészítő iskola megbízásából, állandó szerzőtársával Tim Rice-szal az ókori fáraók földjére kalauzolta el 1967-68-ban nézőit, egy – eleinte 15 perces – zenés darabban. Utána – a sikert követően – persze ez a kavalkád két és fél órásra bővült, amit sok más állomás után, 1991-ben a budapesti Madách Színház is műsorára tűzött Paudits Béla, Vikidál Gyula, Hűvösvölgyi Ildikó, Szerednyey Béla és a többiek énekével-táncával fűszerezve.
Hírek
A Fekete Péter című operett örökzöld slágereivel búcsúztatja az óévet az egri Gárdonyi Géza Színház december 31-én este 6-órától.
Hírek
Kilencvenöt éves korában hétfőn elhunyt Czímer József érdemes és kiváló művész, dramaturg, színházesztéta - tájékoztatta a Magyar Színházi Társaság kedden.
Hírek
A dzsungel könyve című musical 750. előadását ünnepelték vasárnap este a Pesti Színházban. A teltházas produkciót követő ünnepségen Geszti Péter úgy vélekedett, a darab sikere elsősorban annak tudható be, hogy az "minden játékossága és humora mellett komoly, elgondolkodtató kérdéseket fogalmaz meg".
Hírek
„Etetsz, mosdatsz, öltöztetsz minket. Énekelsz, nézed, ahogy alszunk. Elmagyarázod a világ dolgait, a betegségek és háborúk okait. Suttogsz amikor azt hiszed, nem halljuk. Megnyugtatsz, hogy eljön majd a reggel."
Hírek
A generációk közötti félelmekről is szól Henrik Ibsen Solness építőmester című színműve - mondta el a darab keddi próbáján a címszerepet játszó Bálint András. A norvég író drámáját vasárnap mutatja be a budapesti Radnóti Színház.
Hírek
December 17-én, szerdán 17-órai kezdettel Shakespeare: Rómeó és Júliáját mutatják be az Új Színházban – jelnyelven. A Beszédes Kezek Kulturális és Oktatási Egyesület által létrehozott modern változatban Rómeó és családja siket, Júlia és családja pedig halló.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„Mire az ember megöregszik, a gyertya többe kerül, mint a születésnapi torta."
Bob Hope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ