Hírek
Hét rendező - Alföldi Róbert, Anger Zsolt, Ascher Tamás, Kerényi Miklós Gábor, Kovalik Balázs, Mundruczó Kornél és Zsótér Sándor - különleges produkcióval készül a 2009-es Budapesti Tavaszi Fesztiválra.
Hírek
December 15-én 7-órakor mutatja be a Pécsi Harmadik Színház Parti Nagy Lajos - Darvas Ferenc: Ibusár – Megállóhely- huszerett egy hangra - című új produkcióját. Az előadást Vincez János rendezi, Sárbogárdi Jolán szerepében Füsti Molnár Évát láthatjuk.
Hírek
Az 1996-os szegedi világpremiert követően jövő nyáron újra a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán szerepel a legendás produkció, az Elisabeth - tájékoztattak a szervezők.
Hírek
Az SZDSZ ferencvárosi szervezete elítéli a Nemzeti Színház 103 milliós építményadó-hátralékával kapcsolatos, a helyi MSZP és Fidesz által megszavazott képviselő-testületi döntést, álláspontja szerint az ellehetetleníti a kerületben működő "emblematikus kulturális intézményt" - közölte az SZDSZ csütörtökön. A Nemzeti Színház a hatályos jogszabályok alapján nem mentesül az építményadó alól - reagált a színház vezetősége.
Hírek
Hírlap-Színház elnevezéssel, a Heves Megyei Hírlapban megjelenő újságcikkek másnapi előadásával új programot indít az egri Gárdonyi Géza Színház.
Hírek
Mondja Molière az Örkény Színházban. A mizantróp –ot, ezt a keserű Molière-t - mai groteszknek láthatjuk Gothár Péter rendezésében. Szünet nélküli előadás, gyorsan lekavarja a darabot, de a produkció izgalmas és telibe találja életünket.
Hírek
Nomen est omen – tartották a régi rómaiak, és nem ok nélkül. Serbán Attila, aki 1976 augusztus 6-án született magyar családjában Beregszászon, mára – ugyan sokkal szelídebb, és a fülnek, szemnek, szívnek mégis lenyűgözőbb módszerekkel – de névadójának Európát igázó vágtáját járja lassan végig.
Hírek
Vasárnapra virradóra rákbetegségben elhunyt Bökönyi Laura színésznő - tájékoztatott Vitézy László rendező.
Hírek
Süsüvel, az egyfejű sárkánnyal vasárnaptól a budapesti József Attila Színház színpadán találkozhatnak a gyerekek. A teátrum Süsü, a sárkány című új produkciója nem csak a legkisebbeknek szól - mondta a darab rendezője.
Hírek
November 29-én 19-órakor lesz A miniszter félrelép című darab premierje a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban. A produkciót Lendvai Zoltán rendezte.
Hírek
Az egri Gárdonyi Géza Színház folytatja egyedülálló vállalkozását: A nagyratörő után Márton László drámatrilógiája második része, Az állhatatlan ősbemutatójára készülnek az egri színpadon. A történelmi játékot november 28-tól láthatja a közönség Csizmadia Tibor rendezésében.
Hírek
December 12-én lesz a bemutatója Neil Simon: Furcsa pár című produkciójának a centrál Színházban. A közönség ezúttal a sikeres vígjáték női változatát láthatja Borbás Gabi és Nyertes Zsuzsa főszereplésével. Az előadás rendezője Puskás Tamás.
Hírek
Nagy közönségsikert aratott Václav Havel új színdarabja, a Távozás (Odcházení) Pozsonyban, ahol szombaton este mutatta be a Szlovák Nemzeti Színház. A zsúfolásig megtelt nézőtér a függöny legördülése után vastapssal jutalmazta az előadást.
Hírek
A legtekintélyesebb osztrák színházi elismerést jelentő Nestroy-díjjal tüntették ki Bodó Viktort. A magyar színész-rendező a grazi színházban 2007-ben bemutatott Alice című előadásának látványáért kapta meg a rangos kitüntetést a 333 tagú zsűritől.
Hírek
Jövő héten dönt a fővárosi önkormányzat kulturális bizottsága három színház vezetőjéről; a Vígszínháznak biztosan új igazgatója lesz 2014. januárjáig Eszenyi Enikő személyében - tudta meg az MTI fővárosi képviselőktől, akik megkapták a bizottsági döntési javaslatokat.
Hírek
Színházi tevékenységnek minősítette a szex show-t a holland legfelsőbb bíróság, legalábbis ami az adófizetést illeti.
Hírek
Magyar színész is szerepel a Royal Shakespeare Company (RSC) legújabb produkciójában. Magyar Éva Capuletnét alakítja a Rómeó és Júliában, ő az első magyarországi művész, aki a világhírű brit társulattal dolgozik - közölte a londoni Magyar Kulturális Központ csütörtökön.
Hírek
A karácsonyi szünetben is többször műsorára tűzi a Thália Színház Új Stúdiója a Mosonyi Aliz könyvéből született Illemtan gyerekeknek - Kamilla-Karamella bohóccal című előadást, amelyben a bohócmama azt is elárulja, hogy ő sem volt mindig jó kisleány, csak megtanulta az illemet. Az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló darab a nézőket is bevonja az előadásba, s a gyerekek versengve veszik birtokukba a színpadot.
Hírek
December 19.-én 20-órakor kezdődik a X-Mas Dream Musical Night című produkció a Musicalitas előadásában a Ferencvárosi Művelődés Központban.
Hírek
A Miskolcon botrányt okozó Love and Money című darab írója, Dennis Kelly szerint a beszélt nyelvben a „fuck", illetve más, durvább kifejezések is gyakran elhangzanak, ezért természetes, hogy egy kortárs drámában ezek helyet kapnak.
Hírek
Gyermekeknek szóló vagy napjaink közéleti-társadalmi kérdéseit feszegető, másutt be nem mutatott előadásokat vár az budapesti Új Színház a "kőszínházi struktúrán kívüli" társulatok, alkotók számára kiírt Kőfal - Pálya II. elnevezésű pályázatára. A teátrum a szinhaz.hu internetes portállal közösen Gagyi vagy nem gagyi? címmel esszépályázatot is meghirdetett.
Hírek
A táncoló és házőrző robotok után itt vannak a robotszínészek: Oszakában debütáltak egy ember-robot színházi produkcióban.
Hírek
Halála után 26 évvel teljesült Angliában egy zongoraművész végakarata, aki azt kívánta, hogy koponyája szerepeljen Shakespeare Hamlet című drámájában.
Hírek
Két koncerttel búcsúzott közönségétől 1968. november 26-án minden idők legjobbnak tartott "fehér blues" triója, a Cream. Eric Clapton gitáros, Jack Bruce basszusgitáros és Ginger Baker dobos a londoni Royal Albert Hallban zárta együttesük kurta történetét.
Hírek
A 7. Kortárs Drámafesztivál Budapest keretében ötnapos nemzetközi szemináriumot szervezünk Színház. Kritika. Ma. címmel, magyar és közép-kelet európai fiatal kritikusok, színházelmélettel is foglalkozó szakírók számára. A kritikus-szeminárium konferencia-beszélgetésekkel kiegészített elméleti workshop formájában valósul majd meg.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ Ha hibátlanok volnánk, nem telnék annyi gyönyörűségünk abban, hogy a mások hibáit észrevegyük."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ