Hírek
Elkezdődtek Háy János: A Pityu bácsi fia című drámájának próbái az Egri Gárdonyi Géza Színház stúdiószínpadán. Az egyik legnépszerűbb kortárs író művét Szegvári Menyhért rendezi. A bemutató október 27-én este 7-órakor lesz. A darab olvasópróbáján a szerző olvasta fel a művet.
Hírek
Roman Polanski rosszul érezte magát és nem jött el a csodaszépre újjáépített, Boscoló-birtokolta New York Palace-ba. Így a vele meghirdetett sajtótájékoztatón két és „fél” külföldi közvetlen munkatársa: a holland Cornelius Baltus és az amerikai Dennis Callahan vett részt Gábor Rivoval, az Ausztriába elszármazott magyar karmesterrel együtt.
Hírek
A kabuki színház sikertörténete az Edo-kor (1603-1867) sajátos városi kultúrájának jelensége, a zenés-táncos előadások, a történelmi ihletésű darabok, a szerelmi történetek vagy a mindennapokból merített témák színpadi feldolgozása nagy népszerűségnek örvendett.
Hírek
Első alkalommal mutatkozik be Spiró György és Egressy Zoltán a szeptember 13. és 24. közötti milánói drámafesztiválon.
Hírek
Él még? És hogyan él? Uncsi, vagy izgi? Baloldali – nem ártott neki a kommunizmus összeomlása, hiszen komcsi volt, nem?
Hírek
Megkezdődtek a Te rongyos élet próbái az egri színpadon. A szövegkönyvet a neves író-rendező, Bacsó Péter olvasta fel a társulatnak. A szerző azonos című filmje alapján készült színpadi változatot a Gárdonyi Géza Színház két részes zenés tragikomédiaként mutatja be október 20-án Csizmadia Tibor rendezésében.
Hírek
A Miskolci Nemzeti Színház 19 és 25 éves életkor közötti profi táncosokat keres állandó státuszba 2006. október 1-től. Az állás betöltésének feltétele szakközépiskolai végzettség.
Hírek
Végső nyugalomra helyezték pénteken Zenthe Ferencet, a nemzet színészét, akit családtagjai, pályatársai és tisztelői kísértek utolsó útjára Budapesten, a Farkasréti temetőben.
Hírek
Hiller István kulturális és oktatási miniszter is beszédet mond a 86 éves korában elhunyt nemzet színészének, Zenthe Ferencnek ma délutáni búcsúztatásán a Farkasréti temetőben.
Hírek
Négy órán keresztül ringatott egy kimúlt disznót egy meztelen nő - ezzel az előadással „kápráztatta el" közönségét Anglia délnyugati részén.
Hírek
Megtartotta évadnyitó társulati ülését hétfőn a budapesti Katona József Színház, ahol ez alkalommal adták át az elmúlt szezon előadásai alapján odaítélt Vastaps-díjakat is.
Hírek
Vlagyimir Szorokin „Négyek szíve“ című, magyar nyelven még nem megjelent regénye helyett Mundruczó Kornél a szerző „A jég“ című regényét viszi színpadra a Krétakör társulattal a Trafó színpadán 2006. szeptemberében.
Hírek
Zenthe Ferencet, a 86 éves korában elhunyt színészt jövő pénteken, augusztus 25-én kísérik utolsó útjára a Farkasréti temetőben.
Hírek
A Macskák című musicallel kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évi programja a szegedi Dóm téren - mondta Bátyai Edina, a fesztivál igazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.
Hírek
Az elmúlt évek tapasztalatai megtanították a színház szerelmeseit arra, hogy figyelemmel kisérjék az őszi fesztivál eseményei. Tudják, hogy olyan előadásokat láthatnak amik bemutatják a kortárs művészet elismert alkotóinak gondolat világát, a jövő művészetének irányzatait.
Hírek
A Bárka Színház is kilépett a Magyar Színházi Társaságból - közölte hétfőn Alföldi Róbert, a Bárka Színház direktora.
Hírek
Tinisztárokkal a tinédzserekért !– valahol ez a fő koncepciója annak a vállalkozásnak, amely 56 csepp vér címmel rockmusical segítségével kívánja bevezetni az eddig közönyösnek tűnő fiatalságot 1956 őszi forradalmába. Ezért is történt, hogy tutira mentek: nem a még csak-csak reményteljes ifjú színészek, hanem a tavalyi Megasztár-verseny második helyezettje, a kiscsajszik szíve csücske, a finom mosolyú, törékeny, a bulvár által agyoncincált szerelmi életű Palcsó Tamás kapta az abszolút főszerepet, Rómeót.
Hírek
Seress Rezső, született Spitczer Rudi, ez a 156 centis világsztár soha a büdös életben nem élhette meg ezt csillogást a maga valójában. Amerikai dollármilliosként szegény csóró volt csak a hetedik kerületben, ahonnan a munkaszolgálatba ráncigálva került ki egy „kis" időre...
Hírek
Az elterjedt híresztelésekkel ellentétben nem mond le igazgatói állásáról a kaposvári Csiky Gergely Színház élén álló Babarczy László - közölte a teátrum művészeti titkára hétfőn.
Hírek
Új tagot kell választaniuk maguk közé a nemzet színészeinek Zenthe Ferenc helyett, akit pénteken helyeztek végsõ nyugalomra Budapesten, a Farkasréti temetőben.
Hírek
Az évadnyitó társulati üléssel elindult a Miskolci Nemzeti Színház 2006/2007-es évada. Halasi Imre az évad műsorának ismertetését követően bemutatta a társulat új tagjait, majd sok munkát, és a tavalyi évhez hasonló eredményeket, sikereket kívánt.
Hírek
Heiner Goebbels - korunk egyik legsokoldalúbb és legkreatívabb összművészeti alkotója - legutóbbi munkájával, az Elias Canetti szövegekre épülő Eraritjaritjaka című színpadi művel a különböző művészeti ágak egymásmellettiségének legszélsőségesebb példáját hozta létre.
Hírek
Latinovits-emléknapokat rendez szeptember 8-10. között a veszprémi Petőfi Színház, Latinovits Zoltán születésének 75. évfordulója tiszteletére - jelentette be a színház művészeti vezetõje a hétfői évadnyitó társulati ülésen.
Hírek
Huszadik évadját ünnepli a Gárdonyi Géza Színház önálló társulata. Ebből az alkalomból a Gárdonyi Géza Színház Örökös tagságot alapít, melyet azok vehetnek át, akik legalább tíz éve a társulat tagjai és művészi, emberi tartásukkal példaként szolgálnak.
Hírek
Ma, vagyis augusztus 17-én este fél 9-kor lesz a premierje a Mária evangéliuma című rockoperának a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A főbb szerepekben Frankó Tündét, Földes Tamást és Dolhai Attilát láthatjuk, a produkciót Somogyi Szilárd rendezte.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ ...az emberiségnek sosem támadt olyan fontos gondolata, amelyet kőbe ne írt volna."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ