Hírek
Szeptemberben, a színházi idény kezdetén, két hónapra beköltözik a színház az Iparművészeti Múzeumba. Nem is akármilyen színház ez, hiszen a 19. századi japán kabuki zenés-táncos előadásaival, történelmi-, szerelmi vagy a mindennapi élet ihlette darabjaival elevenedik meg a Múzeum falain.
Hírek
Kirobbanó vécészínházi sikert könyvelhet el magának egy brazil színházi vécé, no meg társulata.
Hírek
Nyolcvanhat éves korában elhunyt Zenthe Ferenc, a nemzet színésze, Kossuth-díjas, kiváló és érdemes művész - közölte hétfőn a Madách Színház. A művészt, hosszan tartó betegség után, vasárnap érte a halál. Zenthe Ferencet a Madách Színház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.
Hírek
Pongráccal már nem csak interneten (www.pongrac.eu) találkozhatnak, hanem Kapolcson, a Völgyfesztivál ideje alatt is. Nem akárhogyan! 2006. július 28. és augusztus 6. között a Völgy központjában, az iskola udvarán látható a kiállítás, amelynek főszereplője ez a Kréta diákmagazin által (rajzoló Kadosa-Kis József) megálmodott figura.
Hírek
Talán a legjobb, de egészen biztosan a legtöbbet játszott magyar vígjátékot, Szigligeti Ede Liliomfiját mutatják be pénteken az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.
Hírek
William Shakespeare híres portréjának eredetijére bukkantak egy brit magángyűjteményben.
Hírek
Két izgalmas produkciót is láthatnak ebben a hónapban az érdeklődők Óbudán, hiszen az Aquincumi Múzeumban mutatják be július 14-én az Oké, Néró című darabot, amelynek Balázs Péter a színre vivője, július 28-tól pedig négy alkalommal adják elő újra a La Mancha lovagját, s a musical Vas-Zoltán Iván rendezésében, Gergely Róbert főszereplésével kerül színre a Zichy-kastély udvarán.
Hírek
A Színházi Biztonságtechnikai Szabályzat közelgõ módosítása, valamint a készülõ EU-s szabályzat várható előírásainak figyelembevételével, az MSZTSZ szervezésében a Magyar Iparszövetség Oktatási Központtal közösen a Színházi díszítő, Zsinóros, Berendező és Alsógépezetkezelõ szakképesítést biztosító tanfolyam indul.
Hírek
Technikai okok miatt a Városmajori Szabadtéri Színpadra meghirdetett július 7-i és 14-i Horváth Jenő-est helyett a Sziget Színház Hair című musical előadását láthatják, a július 12-i és 17-i Csárdáskirálynő produkció helyett pedig operett gálát tekinthetnek meg az érdeklődők.
Hírek
Az MTV Színház és Tánc helyszín, sziget a szigeten. Négy helyszínen - Szabadtéri színpad, Sátor, Fű és Performansz színpad – naponta 6 előadás, összesen egy hét alatt 42 nemzetközi és hazai alkotás kerül bemutatásra.
Hírek
Hofi Géza (1936-2002) születésének közelgő, 70. évfordulójára elkészült a nagy humorista hivatalos honlapja, amely átfogóan mutatja be a művész életét és pályafutását a nagyközönség számára.
Hírek
Vajon mit kell tennünk, ha kerül minket a régen várt gyermekáldás? Járjunk fürdőről fürdőre, intimtornára, javasasszonyokhoz vagy menjünk el a híres csodadoktorhoz, aki minden nyavalyára ad orvosságot?
Hírek
„Bocsánat, hogy a csapos közbeszól”- a mára már szállóigévé vált mondat Molnár Ferenc 1937-ben bemutatott komédiájából, a Delilából származik. Aki kíváncsi a népszerű vígjátékra, az ezen a nyáron is megnézheti, hiszen a Balázs Péter rendezte produkciót 2006. június 21-től, tíz alkalommal adják elő az Óbudai Társaskör kertjében.
Hírek
2006. augusztus 12-én és 13-án a Katona József Színház a Ledarálnakeltűntem című előadásával vendégszerepel Finnországban.
Hírek
Színházi törvény megalkotását tervezi Hiller István oktatási és kulturális miniszter, aki szerint ehhez a szakma képviselőinek éppúgy össze kell fogniuk, mint a filmeseknek a filmtörvény kidolgozása elõtt; a szaktárca vezetõje errõl a Magyar Televízió Kedd 21 című adásában beszélt.
Hírek
Péntek este a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Budapesti Operettszínház és a Vereinigte Bühnen Wien közös produkciójában először láthatja a Rudolf című musicalt szabadtéri színpadon a közönség.
Hírek
Hivatalosan a Cinkos New York (Accomplice: New York) színdarab, de egyben városnézés, étkezés, és ismerkedés a város bárjaival.
Hírek
Július 18-án lesz hetvenéves Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, operetténekes, kiváló művész.
Hírek
Bertók Lajos, a Budapesti Kamaraszínház színművésze tragikus hirtelenséggel elhunyt - tájékoztatott az előző nap történt halálesetrõl a Budapesti Kamaraszínház Igazgatósága kedden.
Hírek
A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a Debreceni Csokonai Színház július 14-re meghirdetett Faust előadása – sorozatos megbetegedések miatt – elmarad.
Hírek
A New Cast Színészügynökség eddig 150 színészt fényképezett le. A lehetőség továbbra is fönnáll.
Hírek
A nagy érdeklődés miatt pótelőadást is tartott a párizsi Konzervatórium abból a Hamletbõl, amelyre Schilling Árpád rendező öthetes kurzuson készítette fel a francia végzős színészhallgatókat.
Hírek
Lehoczky Zsuzsa Kossuth-díjas színésznőt 70. születésnapja alkalmából Leho, a csúcs! címmel ünnepi gálaműsoron köszöntik szombat este a Fővárosi Operett Színházban.
Hírek
Huszonöt esztendeje, 1981. június 29-én halt meg Pethes Sándor színész, érdemes és kiváló művész.
Hírek
A PS Produkció musical-énekeseket és táncosokat keres Jim Steinman - Michael Kunze: Vámpírok bálja című musicaljének 2007-es budapesti bemutatójához.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„ A paradicsomban kellemesebb a klíma, a pokolban viszont jobb a társaság."
Tristan Bernard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ