Hírek
Négyszáz színházi, utcaszínházi, zenei, irodalmi és képzőművészeti programmal várja a közönséget péntektől a Vidámság és a Derű Országos Seregszemléje, a Vidor Fesztivál Nyíregyházán - közölte Tasnádi Csaba, a rendező szabolcsi Móricz Zsigmond Színház igazgatója csütörtökön.
Hírek
A tatabányai Jászai Mari Színház immár harmadik alkalommal rendezi meg a színházi évadnyitó programsorozatát. A Bányásznapi rendezvényekkel egyidőben három előadással várjuk az érdeklődőket. Az idei SZÉN különlegessége, hogy az évad első premierjét ennek keretében tartják.
Hírek
A budapesti Katona József Színház 1984-ben mutatta be Jarry drámáját, amit több, mint 10 évig játszott folyamatosan. Az előadás nem csak Magyarországon, hanem világszerte hatalmas szakmai és közönségsikert aratott, az előadás vendégszerepelt Európa és Dél-Amerika legnagyobb városaiban.
Hírek
A Kecskeméti Katona József Színházban 13 új bemutató lesz a most induló évadban, valamint az elmúlt szezonban játszott darabok közül is műsoron marad kettő – mondta a színház új igazgatója, Cseke Péter csütörtökön Kecskeméten, a nagyszínházban tartott évadnyitó társulati ülésen.
Hírek
A nagyszínpadon hat felnőtt darab és két gyerekeknek szóló előadás, a stúdiószínpadon pedig három új bemutató várja a közönséget az ősszel kezdődő évadban az egri Gárdonyi Géza Színházban; újdonság, hogy a felnőtt bérlet hat előadásra bővült – közölte Csizmadia Tibor, az intézmény igazgatója csütörtökön.
Hírek
A Kisebbségekért-díj kitüntetettje a vajdasági Tanyaszínház, amely független, nonprofit szervezetként járja a magyarok lakta tanyákat, kisvárosokat. Fennállásának 30 éve alatt több mint 600 előadást tartott és félmillió nézője volt. A társulat több mint 210 tagot számlál – persze ezt a létszámot a kezdetektől kell érteni – mondta Magyar Attila, aki 1994 óta vezeti a Tanyaszínházat.
Hírek
Valósággal megrohamozták a nézők a nyíregyházi jegyirodát a Vidor Fesztivál színházi előadásainak belépőiért: éjféltől a péntek délelőtti nyitásra hosszú sorban, több százan várakoztak – tapasztalta az MTI munkatársa a helyszínen.
Hírek
Szép sikert aratott még a horvát színházi szakma köreiben is a Debreceni Csokonai Színház előadásában Marin Drzic Dundo Maroje (Maroje bácsi) című komédiája a Dubrovniki Nyári Játékokon szerda este. Az előadást meghívták Zágrábba és Splitbe is.
Hírek
Különleges helyszínen, a Szentendrei-szigeten található volt úttörőtáborban mutatja be Kurázsi papa című utcaszínházi projektjét pénteken a Krétakör és a francia Le Phun társulat együttműködésben a Szentendrei Teátrummal. A műfaji határokat feszegető, helyspecifikus előadás előtt a nézőket hajón szállítják át a szigetre - mesélte Gáspár Máté.
Hírek
Germaine Greer, a híres ausztrál feminista, akinek a nőiességgel kapcsolatos írásai mellett reneszánszkutatásai is nagy viharokat váltottak ki, elhatározta, hogy rehabilitálja Anne Hathaway-t, William Shakespeare feleségét.
Hírek
Színpadi mű készült a "rotenburgi kannibál" története nyomán Mexikóban: "Kiválóságok" (Los prohombres) címen mutatják be az esetet egy olyan országban, ahol az utóbbi években két kannibalizmuseset is felkavarta a kedélyeket.
Hírek
Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg Szegeden a THEALTER Fesztivált, mely Magyarország egyetlen, évente jelentkező nemzetközi színházi szemléje.
Hírek
A velencei kalmár című Shakespeare-művet mutatja be Haumann Péter és Simon Kornél főszereplésével a Centrál Színház (a volt Vidám Színpad) társulata az idei Keszthelyi Nyári Játékokon – közölte Puskás Tamás, a darab rendezője hétfői sajtótájékoztatóján, Keszthelyen.
Hírek
- Bábszínház, mesejáték és verskoncertek mellett közös tánc, kézműves műhely, interaktív játékok várják a gyerekeket a Bárka Színház kikötőjébe, a IX. kerületi Ferenc térre pénteken, szombaton és vasárnap - közölte Brávácz Alexandra, a színház sajtóreferense.
Hírek
A Te szemét! a Tünet Együttes harmadik utcaszínházi produkciója. Először 2005-ben, a Karc című darab próbafolyamatának ihletésére született meg egy utcai performansz elkészítésének ötlete Bodnár Enikő jelmeztervező iparművész rendhagyó kosztümjeinek felhasználásával. A produkciót legközelebb augusztus 27-en szerdán 19-órakor a Millenáris Park Action sorozatában láthatják.
Hírek
Emléktáblát avattak Benkő Gyula (1918-1997) színművész tiszteletére pénteken Budapesten, egykori lakhelyén, a Belgrád rakpart 17. szám alatti háznál; a lipótvárosi önkormányzat és a Vígszínház képviselői közösen emlékeztek a művészre, aki ezen a napon töltötte volna be 90. életévét.
Hírek
A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház tudatosan vállalja fel a jó értelemben vett népszínházi koncepciót, amelyben egyaránt jelen van a szórakoztatás, a dráma és a formabontó kísérletezés. Többek között erről is beszélt a színház igazgatója a csütörtöki évadnyitó társulati ülésen.
Hírek
Színművészeti nívódíjjal ismerte el Eger városa Saárossy Kinga munkáját. Az idei Szent István-napi városi rendezvényen – a közgyűlés döntése alapján – Habis László polgármester adta át a kitüntetést a színésznőnek.
Hírek
Elhunyt Bognár Péter Aase-díjas bábszínész, a Budapest Bábszínház művésze hétfőn - közölte Dobák Lívia, az intézmény dramaturgjal. A 62 esztendős bábszínészt a Budapest Bábszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.
Hírek
Augusztus 22-én 16-órakor nyílik meg a NeBusz, a III. Nemzetközi Báb- és Utcaszínházi Fesztivál a Millenárisban. A rendezvény augusztus 24-én zárul.
Hírek
Sztanyiszlavszkij módszerei még ma is meghatározóak a színjátszásban – emlékezett az orosz és egyetemes színháztörténet hetven éve, 1938. augusztus 7-én elhunyt nagy alakjáról Tompa Andrea.
Hírek
Hatvanhét éves korában pénteken elhunyt Seprődi Kiss Attila színész, televíziós és színházi rendező - tudatta Czegő Zoltán költő, az erdélyi származású rendező gyermekkori barátja.
Hírek
Soós Edit színésznőtől augusztus 6-án, 11 órakor vesznek végső búcsút a Rákoskeresztúri köztemetőben - tájékoztatott csütörtökön Ráksi Katalin, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének ügyvezető titkára.
Hírek
Már próbálják Budapesten a Rómeó és Júlia című operafantáziát az egri Gárdonyi Géza Színház igazgatója, Csizmadia Tibor rendezésében.
Hírek
A nemrégiben kipattant botrány ellenére folytatódik a „Társulat” társulatának sikersorozata. Az m1-en futó nagysikerű műsor felfedezettjei az utólag nagy visszhangot kiváltó siófoki fellépést követően a fővárosban is bemutatják a Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója, Kiss László által a széles sajtónyilvánosság előtt vitatott produkciót.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„ A világ Isten bűnbeesése."
Hebbel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ