Hírek
Április 20-án 19-órakor lesz Hamvai Kornél: Márton partjelző fázik című darabjának előadása – a szatmárnémeti Északi Színház vendégjátékaként – a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban. A produkciót Árkosi Árpád rendezte.
Hírek
Április 28-án lesz a premierje Noel Coward: Vidám kisértet című darabjának a Vidám Színpadon. A produkciót Szervét Tibor rendezi, a főbb szerepekben Schlanger Andrást, Bede-Fazekas Annamáriát, Borbás Gabit és Básti Julit láthatjuk.
Hírek
Április 7-én volt a premierje az Isten pénze című musicalnak a Veszprémi Petőfi Színházban. A produkciót Dunai Tamás rendezte.
Hírek
Az alábbiakban az Esztergomi Várszínház 2006-os évi műsortervét olvashatják.
Hírek
Április 11-én 18-órakor Jancsó Adrienne Kossuth-díjas előadóművészre emlékeznek tanítványai, barátai és a pályatársak az ötven éves Rátkay Márton Klubban. A rendezvényre minden érdkelődőt szeretettel várnak.
Hírek
A Thália Színház szervezésében immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Vidéki Színházak Találkozója. Idén április 5–18-a között öt helyszínen mutatkoznak be a vidéki színházak az általuk választott legizgalmasabb előadásokkal. A helyszínek: Thália Színház, Nemzeti Színház, Merlin Színház, Petőfi Csarnok, Tivoli Színház.
Hírek
Május 5-én 19-órakor lesz Balla Margit–Balogh József: Max és Móric című darabjának bemutatója a Kolibri Fészekben. A produkcióra minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Hírek
Ma, vagyis március 31-én ünnepli negyvenötödik születésnapját Mácsai Pál Jászai Mari-díjas színész, rendező, az Örkény István Színház művészeti vezetője.
Hírek
Hogyan tud egy német és egy magyar színész közös nyelv nélkül is együtt dolgozni? Miként jön létre egy olyan előadás, amely arról szól, hogy – közös nyelv nélkül – a két férfi hogyan érti meg egymást ?
Hírek
A hagyományokhoz híven, a Súgó Csiga díjakat idén is a Színházi Világnaphoz kapcsolódóan, március végén osztották ki. A Művészetek Palotájában a győztes kedden este Alföldi Róberttől, a Súgó Csiga Páholy örökös tagjától vehette át a Pesti Est Súgó internetes szavazásán alapuló közönségdíjat.Az idei Súgó Csiga fődíját Csányi Sándor nyerte.
Hírek
Turgonyi Pál, a József Attila Színház művésze kapta az idén a színházi világnap alkalmából a MASZK Országos Színészegyesület Gobbi Hilda-életműdíját. Az egyesület Soós Imre nevét viselő, pályakezdőknek adható díjait Kuthy Patríciának (képünkön), a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház tagjának, és Makranczi Zalánnak, a Kecskeméti Katona József Színház művészének ítélték.
Hírek
2006. április 7-én, pénteken 15-órakor lesz MoliéreTartuffe-je a Térszínház diákelőadásában a Klebelsberg Kultúrkúriában. A produkcióra minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Hírek
Az alábbiakban a Trambulin Színház és a Lurdy Színpad áprilisi műsorait közöljük.
Hírek
A Thália Színház hetedik alkalommal rendezi meg a Vidéki Színházak Találkozóját. Az egri Gárdonyi Géza Színház két előadással mutatkozik be a fővárosban: április 14-én este 7.30-tól a Thália Színház Stúdiójában Ödön von Horvath: Don Juan megjön a háborúból című darabját, 15-én este 7-órától Máté Gábor rendezésében Feydeau: A hülyéje című bohózatot játssza.
Hírek
Április 13-án csütörtökön és 14-én pénteken 20-órakor lesz Várszegi Tibor: A mennybe vitt leány című előadása a MU Színházban. A produkció a Juditka szép leány című székely népballada és Palkó Tibor Felajánlás című képe alapján készült.
Hírek
A tatabányai Jászai Mari Színház Noël Coward Vidám kísértet című valószerűtlen komédiájával 2006. április 16-án vendégszerepel a budapesti Thália Színházban.
Hírek
Április 9-én, vagyis ma tölti be az ötvenedik életévét éves Gáspár Sándor Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész.
Hírek
Április 20-án, pénteken 19-órakor lesz a Dario Fo: Nem fizetünk! - című szatirikus komédia előadása a Klebelsberg Kultúrkúriában. A produkciót Kiss Gábor rendezte.
Hírek
Április 10-én 19-órakor lesz Arthur Miller: A pillantás a hídról című előadás, ami a kassai Thália Színház vendégjátéka a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán. A produkciót Beke Sándor rendezte.
Hírek
Különleges színházi csapat a Needcompany. Előadásaikra jellemző, hogy játszi könnyedséggel ötvözik a táncot, a performanszot, a színházat, a zenét, a videót és a filmet is. Az Isabella’s room öreg és vak Izabellájának színpadon megelevenedő élettörténete átível szinte az egész XX. századon.
Hírek
Mechanikus narancs, Beszélő fejek, Aranykoporsó és Mozart táncok – ezek a Szegedi Nemzeti Színház áprilisi bemutatói.
Hírek
„A világ, így ahogy van, elviselhetetlen. Ezért szükségem van a holdra, vagy a boldogságra, vagy a halhatatlanságra, valamire, ami lehet hogy őrültség, de nem erről a világról való" - jelenti ki Caligula, egy költői természettel megáldott, fiatal férfi, Róma császára, a világ teljhatalmú ura. Vagyis tönkretehet, megalázhat, megölhet bárkit, aki bármilyen módon szembeszáll vele.
Hírek
Liliom a pesti vurstli királya. Ő a körhintás szépművészet mestere, virzsínia szivarokat szív, cilinderben, klakkban-frakkban, régi-új viccekkel bolondítja a nagyérdemű publikumot, s főként az érzelmes szívű cselédlányokat. – Molnár Ferenc felejthetetlen klasszikusát – Tóth Miklós rendezésében – április 1-én mutatják be a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban.
Hírek
2006. április 2-án 15-órakor lesz a Főnix Színházi Műhely Friedrich Dürrenmatt: Játsszunk Strindberget! (Play Strindberg) című előadása az Örkény Színházban. A produkciót Bicskei Kiss László rendezte.
Hírek
Országos befogadó színházi bázisrendszer létrehozására dolgoz ki tervezetet, színházi ösztöndíjat alapít, és a májust a regionális színházi turnék hónapjává szeretné tenni a kulturális minisztérium - közölte Bozóki András miniszter szombaton, Budapesten.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ Semmi sem kelti bennünk annyira a végtelenség érzetét, mint a butaság."
Ödön Von Horváth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ